Miniatura wpisu
Miniatura wpisu
powrót

Pierogi staropolskie (z kaszą i grzybami)

Produkt głęboko mrożony.

Delikatne ciasto i wyśmienity farsz zadowolą gusta każdego klienta. Najlepiej smakują z sosem grzybowym oraz z przysmażoną cebulką. Zaletą jest wyjątkowo nieskomplikowany i szybki sposób ich przyrządzenia.

Skład

mąka pszenna, kasza jęczmienna 28%, woda, grzyby leśne 8% (borowik szlachetny, podgrzybek brunatny, maślak zwyczajny w zmiennych proporcjach), cebula, olej rzepakowy, sól, przyprawy, suszone warzywa (marchew, pietruszka, por, cebula).

 

Uwaga! Produkt jest wykonany ręcznie i może się nieznacznie różnić wielkością i kształtem.

Chronić przed rozmrożeniem. Po rozmrożeniu nie nadaje się do ponownego zamrożenia.

Alergeny występujące w zakładzie: gluten, jaja, mleko, gorczyca, soja, orzechy.

Przygotowanie

Wrzuć pojedynczo zamrożone pierogi do 3 litrów posolonego wrzątku.

Gotuj na wolnym ogniu przez 10 minut.

Po ugotowaniu wyjmij pierogi za pomocą łyżki cedzakowej. I podawaj tak, jak lubisz.

Wartości odżywcze

Wartość odżywczaw 100 g%RWS*
Wartość energetyczna807 kJ / 191 kcal10%
Tłuszcz
w tym, Kwasy tłuszczowe nasycone
2,9 g
0,3 g
4%
2%
Weglowodany
w tym cukier
33 g
4,2 g
13%
5%
Białko5,8 g12%
Sól0,60 g10%
*Reference intake of an average adult (8400 kJ / 2000 kcal).
Informacja dla osób chorych na cukrzycę:
zawartość wymienników w 100g produktu: WW 3,3 WBT 0,5.

Komentarze

17 odpowiedzi na “Pierogi staropolskie (z kaszą i grzybami)”

  1. krzysiek pisze:

    Ja i moi znajomi byliśmy zachwyceni tym rodzajem pierogów, jednak ostatnio ich smak się zmienił -teraz przeważa goryczkowy smak kaszy co mi przeszkadza.

    Ruskie też miewają swoje gorsze i lepsze dni – mimo wszytko są najlepsze na rynku wśród mrożonych.

  2. Monika i Łukasz pisze:

    Pyszne.
    Jedyne takie.
    Super doprawione.
    Pełne farszu.
    :):)

  3. Dobrochna pisze:

    Chętnie bym spróbowała, bo wszyscy dookoła zachwalają, ale w przeciwieństwie do pierogów ruskich (pycha!), pierogi staropolskie nie mają znaczka ‘dla wegetarian’ więc sie waham. Czy mogliby Państwo prosze potwierdzić jak to z nimi jest? Są wegetariańskie czy nie?

  4. Obrzydliwe!! Szkoda kasy naprawdę!! Jak z kaszanką ale taka najgorszej jakości! Gorszych pierogów w życiu nie jadłam!
    I na dodatek kupiłam je w De w Polskim Sklepie…..wiadomo jaka cena…..Nie polecam!

  5. Jan pisze:

    Bardzo się smakują te pierogi. Tak naprawdę nie bardzo lubiłem pierogi, ale kiedy spróbowałem te pierogi to była miłość na wieki.

  6. Jacek pisze:

    Kupilem je z ciekawosci ale musze powiedziec ze sie nie zawiodlem. Jeszcze nigdy mrozone pierogi mi tak bardzo nie smakowaly…teraz zachodze w glowe gdzie to ja je kupowalem bo troche temu to bylo…Pozdrawiam i oby tak dalej

    • Bardzo dziękuję za miłe słowa pod adresem naszego produktu. Cieszę się, że pierogi smakowały. Gdyby był problem z przypomnieniem sobie, gdzie je pan kupił to proszę o kontakt. Spróbujemy pomóc i wskazać sklepy, gdzie są dostępne.
      Pozdrawiam serdecznie
      Magda Parkitna

  7. Ewa pisze:

    Pierogi z kaszą przepyszne! Inne z tej firmy zresztą też. Ale tych z kaszą nie mogę nigdzie dostać. Kupiłam raz a potem zniknęły że sklepów.

    • Dzień dobry!
      Dziękujemy za miłe słowa o naszych pierogach. Proszę napisać w jakiej miejscowości robi pani zakupy. Może pomogę pani zlokalizować sklep z tym asortymentem.
      Pozdrawiam
      Magda Parkitna

  8. Leo pisze:

    Od wielu lat jemy te pierogi i polecam wszystkim farsz jest wyśmienity ciasto trochę mniej (za grube ale to moje wrażenie). Polecam

    • Dziękujemy za komentarz. Cieszymy się, że pierogi smakują. I zdajemy sobie sprawę z pewnych niedoskonałości. Każdego dnia jednak robimy wszystko by tę doskonałość osiągnąć.
      Pozdrawiamy ciepło z Częstochowy
      Zespół Jawo

  9. Wojtek pisze:

    Parę lat temu natrafiłem na pierogi ale z kasza gryczaną i grzybami. bardzo mi smakowały.
    Teraz nie mogę ich spotkać, piszecie że są ale z kaszą jęczmienną.
    Tamtych już nie robicie?
    Jestem z Warszawy.

    • Od początku nasze pierogi staropolskie, czyli z kaszą i grzybami miały w recepturze kaszę jęczmienną. Nigdy nie używaliśmy kaszy gryczanej do ich produkcji. Tę pana wątpliwość mogę od razu rozwiać.
      Pozdrawiam
      Magda Parkitna

  10. Wojtek pisze:

    Być może zmylił mnie kolor, ale z grzybami po prostu kasza jest ciemniejsza. Dziękuję za odpowiedź ale mimo wszystko w Warszawie na te pierogi jeszcze nie natrafiłem a szkoda.
    Pozdrawiam

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *