Miniatura wpisu
Miniatura wpisu
powrót

Gyoza – japońskie pierogi z krewetkami

Dystrybutor w Polsce - Jawo sp. z o.o.

Skład

Krewetki Litopenaeus vannamei (krewetki 21,5% Litopenaeus vannamei, woda, stabilizatory (E451, E452)), mąka pszenna, kapusta, woda, skrobia ziemniaczana, olej rzepakowy, marchew, bułka tarta (mąka pszenna, sól, drożdze), pieczarki, olej sezamowy, cukier, sól, albumina jaja kurzego, gluten pszenny, suszony burak czerwony, imbir mielony, ekstrakt drożdżowy, pieprz czarny.

Dystrybutor japońskich pierogów Gyoza w Polsce – Jawo sp. z o.o.

Przygotowanie

Dla uzyskania najlepszego rezultatu przygotuj danie z produktu mrożonego.

Na głębokim oleju: smaż gyozę w temperaturze 170oC – 180oC przez około 3 minuty

Na patelni:  rozgrzej 15 ml oleju, ułóż zamrożoną gyozę spodem do rozgrzanej patelni i smaż przez 2 minuty. Następnie wlej 60 ml wody na patelnię, przykryj pokrywką i gotuj pod przykryciem 2 minuty.  Zdejmij pokrywkę i podsmaż jeszcze ok. 1 minutę do momentu odparowania całej wody.

Gotowanie: gotuj gyozę przez ok. 4 minuty w lekko wrzącej wodzie

Gotowanie na parze: gotuj gyozę na parze w temperaturze 100°C przez ok. 5,5 minut.

Wartości odżywcze

Wartość odżywczaw 100 g
Wartość energetyczna674 kJ / 160 kcal
Tłuszcz
w tym, Kwasy tłuszczowe nasycone
4,8g
0,5 g
Weglowodany
w tym cukier
22g
2,9 g
Białko6,2 g
Sól0,7 g

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *