Miniatura wpisu
Miniatura wpisu
powrót

Kluski leniwe z serem

Produkt głęboko mrożony.

Faworyt wśród najmłodszych konsumentów. Delikatny smak idealnie komponuje się z sosem owocowym lub czekoladowym. My polecamy także w wersji “płonącej” dla dorosłych.

Skład

ziemniaki 43%, ser twarogowy 33%, skrobia ziemniaczana, mąka pszenna, pasteryzowane jaja płynne.

Uwaga! Produkt jest wykonany ręcznie i może się nieznacznie różnić wielkością i kształtem.

Chronić przed rozmrożeniem. Po rozmrożeniu nie nadaje się do ponownego zamrożenia.

Alergeny występujące w zakładzie: gluten, jaja, mleko, gorczyca, soja, nasiona sezamu.

Produkt wyróżniony przez MRiRW znakiem „Poznaj Dobrą Żywność”

Przygotowanie

Wrzuć pojedynczo zamrożone kluski do 3 litrów posolonego wrzątku.

Nie przerywaj wrzenia i nie mieszaj. Od momentu wypłynięcia klusek na powierzchnię gotuj na wolnym ogniu przez 6 minut.

Po ugotowaniu wyjmij kluski za pomocą łyżki cedzakowej. I podawaj tak, jak lubisz.

Wartości odżywcze

Wartość odżywczaw 100 g%RWS*
Wartość energetyczna648 kJ / 153 kcal8%
Tłuszcz
w tym, Kwasy tłuszczowe nasycone
1,8 g
1,1 g
3%
6%
Weglowodany
w tym cukier
26 g
4,1 g
10%
5%
Białko7,1 g14%
Sól0,04 g1%
*Reference intake of an average adult (8400 kJ / 2000 kcal).
Informacja dla osób chorych na cukrzycę:
zawartość wymienników w 100g produktu: WW 2,6 WBT 0,4.

Komentarze

18 odpowiedzi na “Kluski leniwe z serem”

  1. Yakamasa pisze:

    Te kluski są bardzo pyszne !!! Gorąco polecam !!!

  2. Riko pisze:

    Wyśmienite, uwielbiam je 🙂

  3. monikaw pisze:

    najpyszniejsze kupne leniwe jakie kiedykolwiek jadłam.superrrrr!!!!!!!!!1

  4. marta91 pisze:

    Najlepsze kluski leniwe jakie jadłam, są pyszne tylko ich teraz znaleźć nie mogę.

  5. dubel roman pisze:

    wszystko fajnie ale w zawierciu ich nie znaja i tego nie kupisz gdzie traca klienta

  6. Julianna pisze:

    Nieprawda, klasyka barow mlecznych, to wlasnie kluski leniwe zrobione z ziemniakow i sera i takie sa najsmaczniejsze. A przepis chetnie wyprobuje, bo dawno juz nie robilam leniwych, a bardzo je lubie.

  7. Japa pisze:

    Bardzo pyszne. Kupuję od dawna. Kiedyś było 10 sztuk później 9, ale jak ostatnio kupiłem i było 8 to postanowiłem zaprzestać kupowania. Nadmienię, że cena cały czas oscylowała w granicach 7PLN.

    • Bardzo cieszymy się, że kluski smakowały. Już wyjaśniam skąd ta różnica w liczbie klusek w woreczku. Produkt ten jest robiony ręcznie. I poszczególne kluski mogą się różnić od siebie zarówno kształtem, jak i wielkością. Tak zwana średnia liczba klusek w opakowaniu to 9 szt. Ale może się zdarzyć, właśnie dlatego, że produkt kroi nie maszyna tylko człowiek, że klusek może być mniej lub więcej w opakowaniu jednostkowym. Ale zawsze jest to nie mniej niż 450 g produktu.
      Pozdrawiam
      Magda Parkitna

  8. Pierożek pisze:

    Możliwe, że miałam jakieś gorszego sortu. Były naprawdę złe. Na szczęście firma nadrobila pierogami ze szpinakiem, ale te leniwe… Nie dość że były kwadratowe (5×5), to smakowały jak samo ciasto… 🙁

    • Przykro nam, że te leniwe pani nie posmakowały. Z pani wpisu wnioskuję, że zarzut dotyczy ich kształtu, wielkości i braku twarogu. Nasze leniwe co do wielkości i kształtu mogą się różnić, bo są robione ręcznie. Ale byłoby super, gdyby udało się pani podać nam nr serii produktu. Jest na zgrzewie opakowania. Sprawdzimy czy tego dnia z leniwymi było wszystko ok na linii produkcyjnej.
      I cieszymy się, że pierogi ze szpinakiem spełniły oczekiwania:-)
      Pozdrawiam serdecznie
      Magda Parkitna

  9. Patryk Wlodarczyk pisze:

    Jest błąd w wartościach odżywczych – powinno byc 7.1g białka.
    Kluski ekstra

  10. Kazimierza pisze:

    Leniwe gotują się bardzo leniwie. Napisano, że 6 minut od wyplyniecia. Gotowalem 10 i w środku dalej były surowe. Przekroilem, to dopiero po 15 minutach były zrobione. W jednej paczce małe i wielkie kluchy. W smaku mdłe, miałem wrażenie że jem tylko ciasto bez twarogu. Nie polecam.

    • Przykro nam, że nie trafiliśmy w pana gust. Może inne produkty pana zadowolą.
      Kluski są robione ręcznie, więc mogą się od siebie różnić wielkością i kształtem.
      Do produkcji wykorzystujemy twaróg półtłusty, a on podczas gotowania “zbiega się” i wytwarza się z niego serwatka. Stąd wrażenie optyczne, że jest go mało.
      Pozdrawiam
      Magda Parkitna

  11. pierogi z miesem i pierogi z kapusta , kluski leniwe z serem. pisze:

    W Hamburgu w polskim sklepie kupujemy czasem mrozonki, kiedy pierwszy raz pare lat temu kupowalam pierogi Waszej firmy, byly to smaki jak zrobione w domu. Niestety juz pare razy pamietajac jeszcze stare smaki kupilam pierogo raz z miesem, raz z kakusta i grzybami stwierdzilam, ze te pierogi nie maja nic wspolnego z dawnymi pierogami robionymi recznie. Pampowaty farsz bez smaku. Niedawno kupilam po raz pierwszy i chyba ostatni kluski leniwe z serem. O zgrozo pampowate ciasto. Wielkie kluchy z serem w srodku. Kopytka leniwe nigdy tak nie moga smakowac. Przykro mi to pisac, ale te wasze produkty nie nadaja sie do jedzenia.
    pozdrawiam
    Halina Jakubowska

    • Dzień dobry!
      Przykro mi, że odniosła pani takie wrażenie i że nasze produkty pani nie smakowały. Pierogi i inne produkty np. naleśniki, knedle czy leniwe są wciąż ręcznie robione. Proszę zerknąć na naszą stronę internetową do zakładki “jak powstają nasze produkty”. Tu jest link: https://jawo.pl/how-its-made/
      Receptury – oprócz ciasta pierogowego, które ostatnio zostało zmienione (usunęliśmy m.in. z ciasta jajka) – od wielu lat są te same. Do zarzutu “pompowate” ciasto czy farsz nie potrafię się odnieść, bo nie wiem co ma pani konkretnie na myśli. Jeśli chciałaby pani rozpocząć procedurę reklamacyjną proszę wysłać zgłoszenie na maila: .

      Pozdrawiam
      Magda Parkitna

  12. Jane pisze:

    Szanowni Państwo, mąki z pszenicy i z innych zbóż to są najbardziej obecnie niezdrowe mąki i przez to nie kupuję Państwa klusek leniwych, które kiedyś mi bardzo smakowały. Jest wiele odmian mąk, które tak nie szkodzą, a chyba tak wiele jej do klusek nie potrzeba. Najzdrowsze są wszystkie orzechowe poza tą z arachidów (w ogóle nie są orzechami) i poza kokosową mąka z soczewicy czerwonej, ewentualnie kukurydziana bez GMO czy z łubinu, ew. grochowa czy teff albo z ryżu bązowego , niektórzy mogą jeść mąkę jaglaną, ale nie wszyscy. Ziemniaków też dużo osób nie może jesć. Bardzo miło, że ktoś z firmy stara się odpowiadać tuaj klientom. Z wyrazami szacunku.

    • Dzień dobry!
      Staramy się nadążać za trendami w żywieniu i odpowiadać na potrzeby naszych Klientów. Dowodem na to jest choćby uruchomienie nowej linii produktów bezglutenowych (tu używamy mąki ryżowej), które już od kilku miesięcy można kupić w sklepach w Polsce i zagranicą. Zmieniliśmy też recepturę ciasta pierogowego i w tej chwili mamy już w naszej ofercie kilka kolejnych produktów dla wegan. Jednocześnie wyeliminowaliśmy z ciasta pierogowego silny alergen, jakim jest białko jaja kurzego. Cieszymy się, że odbiorcy naszych produktów są coraz lepiej wyedukowani w zakresie zdrowego żywienia i coraz bardziej świadomi tego, że odżywianie ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i samopoczucie. Dziękuję za uwagi dotyczące mąk. Nasz dział R&D lubi wyzwania, nieustannie testuje nowe receptury. Ale zanim nowe produkty trafią na rynek, musi upłynąć trochę czasu.
      Pozdrawiam serdecznie z Częstochowy
      Magda Parkitna

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *