Miniatura wpisu
Miniatura wpisu
powrót

Kluski leniwe z serem

Produkt głęboko mrożony.

Faworyt wśród najmłodszych konsumentów. Delikatny smak idealnie komponuje się z sosem owocowym lub czekoladowym. My polecamy także w wersji “płonącej” dla dorosłych.

Skład

ziemniaki 43%, ser twarogowy 33%, skrobia ziemniaczana, mąka pszenna, pasteryzowane jaja płynne.

 

Uwaga! Produkt jest wykonany ręcznie i może się nieznacznie różnić wielkością i kształtem.

Bez dodatku cukrów, zawiera naturalnie występujące cukry.

Chronić przed rozmrożeniem. Po rozmrożeniu nie nadaje się do ponownego zamrożenia.

Alergeny występujące w zakładzie: gluten, jaja, mleko, gorczyca, soja.

Przygotowanie

Wrzuć pojedynczo zamrożone kluski do 3 litrów posolonego wrzątku.

Nie przerywaj wrzenia i nie mieszaj. Od momentu wypłynięcia klusek na powierzchnię gotuj na wolnym ogniu przez 6 minut.

Po ugotowaniu wyjmij kluski za pomocą łyżki cedzakowej. I podawaj tak, jak lubisz.

Wartości odżywcze

Wartość odżywczaw 100 g%RWS*
Wartość energetyczna648 kJ / 153 kcal8%
Tłuszcz
w tym, Kwasy tłuszczowe nasycone
1,8 g
1,1 g
3%
6%
Weglowodany
w tym cukier
26 g
4,1 g
10%
5%
Białko7,1 g14%
Sól0,04 g1%
*Reference intake of an average adult (8400 kJ / 2000 kcal).
Informacja dla osób chorych na cukrzycę:
zawartość wymienników w 100g produktu: WW 2,6 WBT 0,4.

Komentarze

18 odpowiedzi na “Kluski leniwe z serem”

  1. Yakamasa pisze:

    Te kluski są bardzo pyszne !!! Gorąco polecam !!!

  2. Riko pisze:

    Wyśmienite, uwielbiam je 🙂

  3. monikaw pisze:

    najpyszniejsze kupne leniwe jakie kiedykolwiek jadłam.superrrrr!!!!!!!!!1

  4. marta91 pisze:

    Najlepsze kluski leniwe jakie jadłam, są pyszne tylko ich teraz znaleźć nie mogę.

  5. dubel roman pisze:

    wszystko fajnie ale w zawierciu ich nie znaja i tego nie kupisz gdzie traca klienta

  6. Julianna pisze:

    Nieprawda, klasyka barow mlecznych, to wlasnie kluski leniwe zrobione z ziemniakow i sera i takie sa najsmaczniejsze. A przepis chetnie wyprobuje, bo dawno juz nie robilam leniwych, a bardzo je lubie.

  7. Japa pisze:

    Bardzo pyszne. Kupuję od dawna. Kiedyś było 10 sztuk później 9, ale jak ostatnio kupiłem i było 8 to postanowiłem zaprzestać kupowania. Nadmienię, że cena cały czas oscylowała w granicach 7PLN.

    • Bardzo cieszymy się, że kluski smakowały. Już wyjaśniam skąd ta różnica w liczbie klusek w woreczku. Produkt ten jest robiony ręcznie. I poszczególne kluski mogą się różnić od siebie zarówno kształtem, jak i wielkością. Tak zwana średnia liczba klusek w opakowaniu to 9 szt. Ale może się zdarzyć, właśnie dlatego, że produkt kroi nie maszyna tylko człowiek, że klusek może być mniej lub więcej w opakowaniu jednostkowym. Ale zawsze jest to nie mniej niż 450 g produktu.
      Pozdrawiam
      Magda Parkitna

  8. Pierożek pisze:

    Możliwe, że miałam jakieś gorszego sortu. Były naprawdę złe. Na szczęście firma nadrobila pierogami ze szpinakiem, ale te leniwe… Nie dość że były kwadratowe (5×5), to smakowały jak samo ciasto… 🙁

    • Przykro nam, że te leniwe pani nie posmakowały. Z pani wpisu wnioskuję, że zarzut dotyczy ich kształtu, wielkości i braku twarogu. Nasze leniwe co do wielkości i kształtu mogą się różnić, bo są robione ręcznie. Ale byłoby super, gdyby udało się pani podać nam nr serii produktu. Jest na zgrzewie opakowania. Sprawdzimy czy tego dnia z leniwymi było wszystko ok na linii produkcyjnej.
      I cieszymy się, że pierogi ze szpinakiem spełniły oczekiwania:-)
      Pozdrawiam serdecznie
      Magda Parkitna

  9. Patryk Wlodarczyk pisze:

    Jest błąd w wartościach odżywczych – powinno byc 7.1g białka.
    Kluski ekstra

  10. Kazimierza pisze:

    Leniwe gotują się bardzo leniwie. Napisano, że 6 minut od wyplyniecia. Gotowalem 10 i w środku dalej były surowe. Przekroilem, to dopiero po 15 minutach były zrobione. W jednej paczce małe i wielkie kluchy. W smaku mdłe, miałem wrażenie że jem tylko ciasto bez twarogu. Nie polecam.

    • Przykro nam, że nie trafiliśmy w pana gust. Może inne produkty pana zadowolą.
      Kluski są robione ręcznie, więc mogą się od siebie różnić wielkością i kształtem.
      Do produkcji wykorzystujemy twaróg półtłusty, a on podczas gotowania “zbiega się” i wytwarza się z niego serwatka. Stąd wrażenie optyczne, że jest go mało.
      Pozdrawiam
      Magda Parkitna

  11. pierogi z miesem i pierogi z kapusta , kluski leniwe z serem. pisze:

    W Hamburgu w polskim sklepie kupujemy czasem mrozonki, kiedy pierwszy raz pare lat temu kupowalam pierogi Waszej firmy, byly to smaki jak zrobione w domu. Niestety juz pare razy pamietajac jeszcze stare smaki kupilam pierogo raz z miesem, raz z kakusta i grzybami stwierdzilam, ze te pierogi nie maja nic wspolnego z dawnymi pierogami robionymi recznie. Pampowaty farsz bez smaku. Niedawno kupilam po raz pierwszy i chyba ostatni kluski leniwe z serem. O zgrozo pampowate ciasto. Wielkie kluchy z serem w srodku. Kopytka leniwe nigdy tak nie moga smakowac. Przykro mi to pisac, ale te wasze produkty nie nadaja sie do jedzenia.
    pozdrawiam
    Halina Jakubowska

  12. Jane pisze:

    Szanowni Państwo, mąki z pszenicy i z innych zbóż to są najbardziej obecnie niezdrowe mąki i przez to nie kupuję Państwa klusek leniwych, które kiedyś mi bardzo smakowały. Jest wiele odmian mąk, które tak nie szkodzą, a chyba tak wiele jej do klusek nie potrzeba. Najzdrowsze są wszystkie orzechowe poza tą z arachidów (w ogóle nie są orzechami) i poza kokosową mąka z soczewicy czerwonej, ewentualnie kukurydziana bez GMO czy z łubinu, ew. grochowa czy teff albo z ryżu bązowego , niektórzy mogą jeść mąkę jaglaną, ale nie wszyscy. Ziemniaków też dużo osób nie może jesć. Bardzo miło, że ktoś z firmy stara się odpowiadać tuaj klientom. Z wyrazami szacunku.

    • Dzień dobry!
      Staramy się nadążać za trendami w żywieniu i odpowiadać na potrzeby naszych Klientów. Dowodem na to jest choćby uruchomienie nowej linii produktów bezglutenowych (tu używamy mąki ryżowej), które już od kilku miesięcy można kupić w sklepach w Polsce i zagranicą. Zmieniliśmy też recepturę ciasta pierogowego i w tej chwili mamy już w naszej ofercie kilka kolejnych produktów dla wegan. Jednocześnie wyeliminowaliśmy z ciasta pierogowego silny alergen, jakim jest białko jaja kurzego. Cieszymy się, że odbiorcy naszych produktów są coraz lepiej wyedukowani w zakresie zdrowego żywienia i coraz bardziej świadomi tego, że odżywianie ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i samopoczucie. Dziękuję za uwagi dotyczące mąk. Nasz dział R&D lubi wyzwania, nieustannie testuje nowe receptury. Ale zanim nowe produkty trafią na rynek, musi upłynąć trochę czasu.
      Pozdrawiam serdecznie z Częstochowy
      Magda Parkitna

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *