Miniatura wpisu
Miniatura wpisu
powrót

Pyzy z mięsem bez glutenu

Produkt głęboko mrożony. BEZGLUTENOWY.

Proste i smaczne drugie danie. Farsz z mięsa wołowo-wieprzowego. Wyśmienicie komponują się zarówno z okrasą jak i surówkami lub z sosami.

Skład

Składniki: woda, grysik ziemniaczany 18%, skrobia ziemniaczana, mięso wieprzowe 9,2%, mięso wołowe 4,6%, białko sojowe, cebula, przyprawy (zawierają gorczycę), sól, błonnik pszenny bezglutenowy, olej rzepakowy, suszone warzywa (marchew, pietruszka, por, cebula), cukier, ekstrakt drożdżowy, mąka ryżowa.

Uwaga! Chronić przed rozmrożeniem. Po rozmrożeniu nie nadaje się do ponownego zamrożenia.

Alergeny występujące w zakładzie: jaja, mleko, gorczyca, soja, nasiona sezamu.

Produkt wyróżniony przez MRiRW znakiem „Poznaj Dobrą Żywność”

Przygotowanie

Wrzuć pojedynczo zamrożone pyzy do 3 litrów posolonego wrzątku.

Nie przerywaj wrzenia i nie mieszaj. Od momentu wypłynięcia pyz na powierzchnię gotuj na wolnym ogniu przez 7 minut.

Po ugotowaniu wyjmij pyzy za pomocą łyżki cedzakowej. I podawaj tak, jak lubisz.

Wartości odżywcze

Wartość odżywczaw 100 g%RWS*
Wartość energetyczna742 kJ / 177 kcal9%
Tłuszcz
w tym, Kwasy tłuszczowe nasycone
5,6 g
2,5 g
8%
12%
Weglowodany
w tym cukier
24 g
1,4 g
9%
2%
Białko6,1 g12%
Sól0,29 g5%
*Reference intake of an average adult (8400 kJ / 2000 kcal).
Informacja dla osób chorych na cukrzycę:
zawartość wymienników w 100g produktu: WW 2,4 WBT 08.

Nasze przepisy

    Komentarze

    Dodaj komentarz

    Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *