Miniatura wpisu
Miniatura wpisu
powrót

Gyoza – japońskie pierogi z kurczakiem curry

Dystrybutor w Polsce - Jawo sp. z o.o.

Skład

kapusta, mąka pszenna, mięso z kurczaka 19,2%, woda, skóry z kurczaka 5,8%, cebula, oleje roślinne (rzepakowy, sezamowy), panier suchy (mąka pszenna, sól, drożdże), sól, mieszanka przypraw curry 0,7%, czosnek granulowany, sos sojowy (woda, ziarno soi, pszenica, sól), gluten pszenny, trawa cytrynowa w proszku, kurkuma 0,3%, imbir, skrobia

Dystrybutor japońskich pierogów Gyoza w Polsce – Jawo sp. z o.o.

Przygotowanie

Dla uzyskania najlepszego rezultatu przygotuj danie z produktu mrożonego.

Na głębokim oleju: smaż gyozę w temperaturze 170oC – 180oC przez około 2,5 minuty

Na patelni:  rozgrzej 15 ml oleju, ułóż zamrożoną gyozę spodem do rozgrzanej patelni i smaż przez 2 minuty. Następnie wlej 60 ml wody na patelnię, przykryj pokrywką i gotuj pod przykryciem 2 minuty.  Zdejmij pokrywkę i podsmaż jeszcze ok. 1 minutę do momentu odparowania całej wody.

Gotowanie: gotuj gyozę przez ok.3,5 minuty w lekko wrzącej wodzie

Gotowanie na parze: gotuj gyozę na parze w temperaturze 100°C przez ok. 5 minut.

Wartości odżywcze

Wartość odżywczaw 100 g
Wartość energetyczna678 kJ / 161 kcal
Tłuszcz
w tym, Kwasy tłuszczowe nasycone
5,0 g
1,3 g
Weglowodany
w tym cukier
20 g
2,9 g
Białko7,9 g
Błonnik2,0 g
Sól0,85 g

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *