Produkt głęboko mrożony.
Pyszny farsz ziemniaczano-cebulowy z dodatkiem skwarków z wędzonego boczku to propozycja dla wielbicieli mięsnych pierogów. Polane tłuszczykiem i podane z kiszonym ogórkiem będą doskonałą propozycją na pożywny obiad.

Produkt głęboko mrożony.
Pyszny farsz ziemniaczano-cebulowy z dodatkiem skwarków z wędzonego boczku to propozycja dla wielbicieli mięsnych pierogów. Polane tłuszczykiem i podane z kiszonym ogórkiem będą doskonałą propozycją na pożywny obiad.
mąka pszenna, ziemniaki 30%, woda, boczek wędzony surowy 7% (mięso wieprzowe 97%, ekstrakty przypraw, aromaty), cebula, olej rzepakowy, sól, przyprawy.
Uwaga! Chronić przed rozmrożeniem. Po rozmrożeniu nie nadaje się do ponownego zamrożenia.
Alergeny występujące w zakładzie: gluten, jaja, mleko, gorczyca, soja, orzechy.





Wrzuć pojedynczo zamrożone pierogi do 3 litrów posolonego wrzątku.

Gotuj na wolnym ogniu przez 10 minut, delikatnie przemieszaj w połowie czasu gotowania.

Po ugotowaniu wyjmij pierogi za pomocą łyżki cedzakowej. I podawaj tak, jak lubisz.
| Wartość odżywcza | w 100 g | %RWS* |
| Wartość energetyczna | 851 kJ / 202 kcal | 10% |
| Tłuszcz w tym, Kwasy tłuszczowe nasycone | 4,9 g 1,3 g | 7% 7% |
| Weglowodany w tym cukier | 31 g 3,1 g | 12% 3% |
| Białko | 7,2 g | 14% |
| Sól | 0,82 g | 14% |
| *Reference intake of an average adult (8400 kJ / 2000 kcal). | ||
| Informacja dla osób chorych na cukrzycę: zawartość wymienników w 100g produktu: WW 3,1 WBT 0,7. | ||
Pierogi de besta tu tego, taka kiszka ziemniaczana zawinięta dla odmiany w ciasto zamiast we flak.
BRAKUJE MI PIEROGÓW WIEJSKICH-CIOCI ANIELI-Z WIELKOPOLSKI-ROBIŁA NADZIENIE JAK DO RUSKICH PIEROGÓW TYLKO ZAMIAST SERA DODAWAŁA KISZONĄ KAPUSTĘ,TO BYŁY PIEROGI…NIEZAPOMNIANY SMAK…
Rozumiemy tę tęsknotę. Nie ma to jak pierogi u mamy / babci / cioci. Niedoścignione smaki.
Pozdrawiamy