Miniatura wpisu
Miniatura wpisu
powrót

Pielmieni mini

Produkt głęboko mrożony.

Od tradycyjnych pierogów różnią się tym, że farsz robi się z surowego, a nie gotowanego mięsa. W tym rodzaju pielmieni farsz jest tylko z mięsa wieprzowego. Polecamy podawać je z rosołem. Aby poczuć ich prawdziwy smak, powinno się je wkładać do buzi w całości. 

Skład

mięso wieprzowe 50%, mąka pszenna, woda, cebula, sól, gluten pszenny, pasteryzowane jaja płynne, olej rzepakowy, przyprawy. Alergeny występujące w zakładzie: gluten, jaja, gorczyca, soja.

Uwaga! Chronić przed rozmrożeniem. Po rozmrożeniu nie nadaje się do ponownego zamrożenia.

Alergeny występujące w zakładzie: gluten, jaja, mleko, gorczyca, soja.

Przygotowanie

Wrzuć pojedynczo zamrożone pielmieni do 3 litrów posolonego wrzątku.

Gotuj na wolnym ogniu przez 7 minut, delikatnie przemieszaj w połowie czasu gotowania.

Po ugotowaniu wyjmij pielmieni za pomocą łyżki cedzakowej. I podawaj tak, jak lubisz.

Wartości odżywcze

Wartość odżywczaw 100 g%RWS*
Wartość energetyczna1218 kJ / 292 kcal12%
Tłuszcz
w tym, Kwasy tłuszczowe nasycone
19 g
7,2 g
18%
26%
Weglowodany
w tym cukier
20 g
0,7 g
7%
2%
Białko10 g26%
Sól0,74 g11%
*Reference intake of an average adult (8400 kJ / 2000 kcal).
Informacja dla osób chorych na cukrzycę:
zawartość wymienników w 100g produktu: WW 1,9 WBT 1,7.

Nasze przepisy

    Komentarze

    2 odpowiedzi na “Pielmieni mini”

    1. Pielmieni mini pisze:

      Witam serdecznie pielmieni mini kóleczki są zarąbiste smak mniam cudowne mięsko tylko w niektórych jest trochę za cienkie ciasto czasami pękają poza tym są super a jak je podać z rosołem macie jakiś dobry przepis bo ja jem tak jak pierogi polewam cebulką ze skwarkami muszę spróbować innych waszych wyrobów

      • Cudownie, że pielmieni przypadły do gustu. Co do pękającego ciasta przekażę uwagę do działu kontroli jakości. Proszę też spróbować gotować pielmieni na mniejszym ogniu, być może zbyt energicznie się gotują i stąd te pęknięcia. Na naszej stronie jawolewdomu.pl są dwie propozycje podania pielmieni. W rosołku oraz z tajskim sosem do wyboru. Przepisy tu: https://jawolewdomu.pl/?s=pielmieni
        Proszę również spróbować naszych drugich pielmieni z farszem wieprzowo-wołowym, myślę że również będą smakować. Te z kolei są ciut większe. A nasi wschodni sąsiedzi Ukraińcy najczęściej pielmieni jadają obficie posypane świeżym pieprzem z dodatkiem śmietany z kilkoma kroplami octu. I aby poczuć ich prawdziwy smak powinno się pielmieni wkładać do ust w całości.
        Pozdrawiam serdecznie
        Magda Parkitna

    Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.