Miniatura wpisu
Miniatura wpisu
powrót

Kluski śląskie ciemne bez glutenu

Produkt głęboko mrożony. BEZGLUTENOWY.

Nr certyfikatu: PL-100-006

Siostrzana odmiana klusek śląskich z dziurką, z zawartością ziemniaków w składzie na poziomie niemal 70%. W śląskiej kuchni podawane z roladą wołową i modrą kapustą lub okraszone skwarkami z boczku i cebulką. My polecamy je również w wersji wegetariańskiej z warzywnych gulaszem.

Skład

ziemniaki 69%, skrobia ziemniaczana, płatki ziemniaczane 4,9%, skrobia modyfikowana, pasteryzowane jaja płynne, sól, olej rzepakowy.

Uwaga! Chronić przed rozmrożeniem. Po rozmrożeniu nie nadaje się do ponownego zamrożenia.

Alergeny występujące w zakładzie: jaja, mleko, gorczyca, soja, nasiona sezamu.

Przygotowanie

Wrzuć pojedynczo zamrożone kluski do 3 litrów posolonego wrzątku, dodaj łyżkę oleju.

Nie przerywaj wrzenia i nie mieszaj. Od momentu wypłynięcia klusek na powierzchnię gotuj na wolnym ogniu 3 minut.

Po ugotowaniu wyjmij kluski za pomocą łyżki cedzakowej. I podawaj tak, jak lubisz.

Wartości odżywcze

Wartość odżywczaw 100 g%RWS*
Wartość energetyczna610 kJ / 144 kcal7%
Tłuszcz
w tym, Kwasy tłuszczowe nasycone
1,1 g
0,6 g
2%
3%
Weglowodany
w tym cukier
30 g
0,8 g
12%
1%
Białko2,2 g4%
Sól0,33 g6%
*Reference intake of an average adult (8400 kJ / 2000 kcal).
Informacja dla osób chorych na cukrzycę:
zawartość wymienników w 100g produktu: WW 3,0 WBT 0,2.

Nasze przepisy

    Komentarze

    Dodaj komentarz

    Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *