Miniatura wpisu
Miniatura wpisu
powrót

Knedle z nadzieniem kakaowym

Nowość w rodzinie produktów JAWO. Nadziewane dużą ilością pysznego kremu kakaowo-orzechowego zaspokoją gusta największych niejadków. Szczególnie lubiane przez dzieci. Bez dodatku barwników.

Produkt głęboko mrożony.

Skład

ziemniaki 52%, nadzienie o smaku kakaowo-orzechowym 16% [cukier, tłuszcze roślinne (rzepakowy, palmowy), kakao o obniżonej zawartości tłuszczu (10%), skrobia pszenna, mąka sojowa, serwatka w proszku (z mleka), gluten pszenny, emulgator: lecytyny z soi, aromaty (zawierają orzechy)], mąka pszenna, skrobia ziemniaczana, pasteryzowane jaja płynne.

 

Chronić przed rozmrożeniem. Po rozmrożeniu nie nadaje się do ponownego zamrożenia.

Alergeny występujące w zakładzie: gluten, jaja, mleko, gorczyca, soja, orzechy.

Przygotowanie

Wrzuć pojedynczo zamrożone knedle do 3 litrów posolonego wrzątku.

Nie przerywaj wrzenia i nie mieszaj. Od momentu wypłynięcia knedli na powierzchnie gotuj na wolnym ogniu 4-5 minut.

Po ugotowaniu wyjmij knedle za pomocą łyżki cedzakowej. I podawaj tak, jak lubisz.

Wartości odżywcze

Wartość odżywczaw 100 g%RWS*
Wartość energetyczna1057 kJ / 252 kcal
Tłuszcz
w tym, Kwasy tłuszczowe nasycone
9,2 g
1,5 g

Weglowodany
w tym cukier
37 g
12 g

Białko3,9 g
Sól0,03 g
*Reference intake of an average adult (8400 kJ / 2000 kcal).
Informacja dla osób chorych na cukrzycę:
zawartość wymienników w 100g produktu: WW 3,7 WBT 1,0.

Nasze przepisy

    Komentarze

    Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *