Miniatura wpisu
Miniatura wpisu
powrót

Pielmieni wieprzowo-wołowe

Produkt głęboko mrożony.

Najczęściej serwowane obficie posypane świeżo mielonym pieprzem, z dodatkiem śmietany z kilkoma kroplami octu. Aby poczuć ich prawdziwy smak, powinno się je wkładać do buzi w całości. 

Skład

mąka pszenna, mięso wieprzowe 22%, mięso wołowe 22%, woda, cebula,  olej rzepakowy, sól, gluten pszenny, pasteryzowane jaja płynne, przyprawy, drożdże. Alergeny występujące w zakładzie: gluten, jaja, gorczyca, soja.

Uwaga! Chronić przed rozmrożeniem. Po rozmrożeniu nie nadaje się do ponownego zamrożenia.

Alergeny występujące w zakładzie: gluten, jaja, mleko, gorczyca, soja.

Przygotowanie

Wrzuć pojedynczo zamrożone pielmieni do 3 litrów posolonego wrzątku.

Gotuj na wolnym ogniu przez 8 minut, delikatnie przemieszaj w połowie czasu gotowania.

Po ugotowaniu wyjmij pielmieni za pomocą łyżki cedzakowej. I podawaj tak, jak lubisz.

Wartości odżywcze

Wartość odżywczaw 100 g%RWS*
Wartość energetyczna960 kJ / 229 kcal11%
Tłuszcz
w tym, Kwasy tłuszczowe nasycone
9,3 g
9,3 g
13%
20%
Weglowodany
w tym cukier
22 g
1,5 g
8%
2%
Białko13 g26%
Sól1,2 g20%
*Reference intake of an average adult (8400 kJ / 2000 kcal).
Informacja dla osób chorych na cukrzycę:
zawartość wymienników w 100g produktu: WW 2,2 WBT 1,4.

Nasze przepisy

    Komentarze

    Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.