Miniatura wpisu
Miniatura wpisu
powrót

Gyoza – japońskie pierogi z wieprzowiną

Dystrybutor w Polsce - Jawo sp. z o.o.

Produkt głęboko mrożony

W miękkim sprężystym cieście kryje się smaczny farsz z warzyw i wieprzowiny.

Skład

kapusta, mąka pszenna, mięso wieprzowe 18,5%, woda, tłuszcz wieprzowy 9,0%, cebula, sól, panier suchy (mąka pszenna, sól, drożdże), czosnek granulowany, gluten pszenny, wzmacniacze smaku (E621, E631), sos sojowy (woda, soja, pszenica, sól), olej sezamowy, skrobia, imbir mielony.

Przygotowanie

Dla uzyskania najlepszego rezultatu przygotuj danie z produktu mrożonego.

Na głębokim oleju: smaż gyozę w temperaturze 170oC – 180oC przez około 2,5 minuty

Na patelni:  rozgrzej 15 ml oleju, ułóż zamrożoną gyozę spodem do rozgrzanej patelni i smaż przez 2 minuty. Następnie wlej 60 ml wody na patelnię, przykryj pokrywką i gotuj pod przykryciem 2 minuty.  Zdejmij pokrywkę i podsmaż jeszcze ok. 1 minutę do momentu odparowania całej wody.

Gotowanie: gotuj gyozę przez ok. 3,5 minuty w lekko wrzącej wodzie

Gotowanie na parze: gotuj gyozę na parze w temperaturze 100°C przez ok. 5 minut.

Wartości odżywcze

Wartość odżywczaw 100 g
Wartość energetyczna821kJ / 196 kcal
Tłuszcz
w tym, Kwasy tłuszczowe nasycone
13g
4,2g
Weglowodany
w tym cukier
18g
0,5g
Białko6,8g
Błonnik1,7g
Sól1,10g

Komentarze

3 odpowiedzi na “Gyoza – japońskie pierogi z wieprzowiną”

  1. Irek pisze:

    Jestem fanem waszych pierogów gyoza… Od pewnego czas nie ma możliwości w mojej okolicy nabycia ich.. Mieszkasz w Piekarach Sł… Gdzie można kupić produkt

    • Dzień dobry!
      Cieszy nas, że gyoza przypadła panu do gustu. W tej chwili chyba najłatwiej kupić ją w sieci Auchan i Carrefour.
      Sprawdzę jeszcze czy są inne punkty sprzedaży z gyozą w pana mieście. Wrócę tu jeszcze z kolejnym wpisem na ten temat.
      Pozdrawiam
      Magda Parkitna

    • Gyozę na pewno kupi pan też w sklepie Kuchnie Świata w Silesia City Center ul. Chorzowska w Katowicach.
      Niestety w pana mieście nie ma innych sklepów, które sprzedawałyby gyozę.
      Pozdrawiam
      Magda Parkitna

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *