Miniatura wpisu
Miniatura wpisu
powrót

Gyoza – japońskie pierogi z wieprzowiną

Dystrybutor w Polsce - Jawo sp. z o.o.

Produkt głęboko mrożony

W miękkim sprężystym cieście kryje się smaczny farsz z warzyw i wieprzowiny.

Skład

warzywa 31 % (kapusta, cebula), mąka pszenna, mięso wieprzowe 19 %, woda, tłuszcz wieprzowy, sól, bułka tarta (mąka pszenna, sól, drożdże), czosnek granulowany, gluten pszenny,  wzmacniacze smaku i zapachu (E621, E631), sos sojowy (woda, soja, pszenica, sól), olej sezamowy, skrobia ziemniaczana, imbir.

Przygotowanie

Dla uzyskania najlepszego rezultatu przygotuj danie z produktu mrożonego.

Na głębokim oleju: smaż gyozę w temperaturze 170oC – 180oC przez około 2,5 minuty

Na patelni:  rozgrzej 15 ml oleju, ułóż zamrożoną gyozę spodem do rozgrzanej patelni i smaż przez 2 minuty. Następnie wlej 60 ml wody na patelnię, przykryj pokrywką i gotuj pod przykryciem 2 minuty.  Zdejmij pokrywkę i podsmaż jeszcze ok. 1 minutę do momentu odparowania całej wody.

Gotowanie: gotuj gyozę przez ok. 3,5 minuty w lekko wrzącej wodzie

Gotowanie na parze: gotuj gyozę na parze w temperaturze 100°C przez ok. 5 minut.

Wartości odżywcze

Wartość odżywczaw 100 g
Wartość energetyczna938kJ / 225 kcal
Tłuszcz
w tym, Kwasy tłuszczowe nasycone
13g
5,4g
Weglowodany
w tym cukier
18g
4,5g
Białko7,5g
Sól1,00g

Komentarze

3 odpowiedzi na “Gyoza – japońskie pierogi z wieprzowiną”

  1. Irek pisze:

    Jestem fanem waszych pierogów gyoza… Od pewnego czas nie ma możliwości w mojej okolicy nabycia ich.. Mieszkasz w Piekarach Sł… Gdzie można kupić produkt

    • Dzień dobry!
      Cieszy nas, że gyoza przypadła panu do gustu. W tej chwili chyba najłatwiej kupić ją w sieci Auchan i Carrefour.
      Sprawdzę jeszcze czy są inne punkty sprzedaży z gyozą w pana mieście. Wrócę tu jeszcze z kolejnym wpisem na ten temat.
      Pozdrawiam
      Magda Parkitna

    • Gyozę na pewno kupi pan też w sklepie Kuchnie Świata w Silesia City Center ul. Chorzowska w Katowicach.
      Niestety w pana mieście nie ma innych sklepów, które sprzedawałyby gyozę.
      Pozdrawiam
      Magda Parkitna

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *