Miniatura wpisu
Miniatura wpisu
powrót

Pierogi z jagodami

Produkt głęboko mrożony. Receptura ciasta bez jaj w składzie.

Farsz przygotowany jest z całych jagód. Wyśmienicie smakują polane śmietaną lub roztopionym masłem. Teraz również dla wegan.

Skład

mąka pszenna, jagody 30%, woda, cukier, olej rzepakowy, błonnik pszenny bezglutenowy, skrobia modyfikowana, sól.

 

Uwaga! Produkt jest wykonany ręcznie i może się nieznacznie różnić wielkością i kształtem.

Chronić przed rozmrożeniem. Po rozmrożeniu nie nadaje się do ponownego zamrożenia.

Alergeny występujące w zakładzie: gluten, jaja, mleko, gorczyca, soja, orzechy.

Przygotowanie

Wrzuć pojedynczo zamrożone pierogi do 3 litrów posolonego wrzątku.

Gotuj na wolnym ogniu przez 7 minut, delikatnie przemieszaj w połowie czasu gotowania.

Po ugotowaniu wyjmij pierogi za pomocą łyżki cedzakowej. I podawaj tak, jak lubisz.

Wartości odżywcze

Wartość odżywczaw 100 g%RWS*
Wartość energetyczna830 kJ / 196 kcal10%
Tłuszcz
w tym, Kwasy tłuszczowe nasycone
1,3 g
0,3 g
2%
1%
Weglowodany
w tym cukier
41 g
11 g
16%
12%
Białko4,8 g10%
Sól0,11 g2%
*Reference intake of an average adult (8400 kJ / 2000 kcal).
Informacja dla osób chorych na cukrzycę:
zawartość wymienników w 100g produktu: WW 4,1 WBT 0,3.

Komentarze

15 odpowiedzi na “Pierogi z jagodami”

  1. nitka-b1 pisze:

    bardzo dobre, w farszu są naprawdę jagody, a nie jakaś bliżej nie określona substancja, moja rodzina zajada się tymi pierogami i pierogami z truskawką, polecam wszystkim.

  2. Krzycho pisze:

    Polecam sa przepyszne : )

  3. zagranica pisze:

    Kupiłem mrożone, bardzo smaczne z jagodami.Fajnie że można jeść je tutaj nie mieszkając w Polsce.

  4. AdamBe pisze:

    4,5 lata temu pisałem komentarz do produktu pyz z mięsem, oczywiście zachwalając produkt. I tym razem nie będzie inaczej 🙂 pierogi bardzo smaczne,a nawet mogę powiedzieć że najlepsze jakie jadłem. Podawane ze zwykłą śmietaną z cukrem robią robotę. Dzisiejsze śniadanie właśnie tak wyglądało, lecz na obiad wspomniane wcześniej pyzy 🙂 mam nadzieję że takie komentarze przyczynią się do niezmiennej produkcji tych produktów. Pozdrawiam 🙂

  5. Teresa pisze:

    Pierogi pierwsza klasa :)…byłam sceptycznie nastawiona gdy mój partner zachwalał je niesamowicie,nie chciałam wierzyć w to co mówił…i byłam miło zaskoczona bo pierogi lepsze niż u mamy :))) której oczywiście już poleciłam…oby jakość się utrzymała 🙂

  6. Zawsze zajadałem się pierogami innej firmy, gdzie oprócz jagód leśnych była aronia. Zupełnie przypadkowo obsługa sklepu poleciła mi pierogi Waszej produkcji. Dziś tylko szukam Waszego wyrobu. W pierogach są jagody leśne, a nie farsz jagodopodobny.
    Polecam bardzo
    i pozdrawiam

  7. isi pisze:

    bez konserwantów ale ze skrobią modyfikowaną…:(

    • Skrobia modyfikowana – tak wydaje się, że może brzmieć strasznie i niezdrowo… Ale określenie modyfikowana odnosi się do sposobu produkcji, a nie do modyfikacji genetycznej. I jest naturalną pochodną skrobi np. ziemniaczanej lub kukurydzianej. Może być z powodzeniem zjadana przy diecie wegetariańskiej i wegańskiej oraz przez wszystkich, którzy preferują zdrowe odżywianie. Nie należy jej się bać.

      Pozdrawiam serdecznie
      Magda Parkitna

  8. Micho pisze:

    Niestety pierogi z jagodami są z jakąś mazią,nie przypominają już dawnych pierogów.Nie polecam

    • Dzień dobry!
      Przykro nam, że pierogi były rozczarowaniem dla pana/pani. Ale receptura pierogów z jagodami jest ta sama od lat. Farsz robiony jest z całych owoców, z dodatkiem cukru, skrobi i błonnika. Następnie jest zamrażany i w takiej postaci nakładany na ciasto. Pierogi są robione ręcznie i inny sposób nadziania ciasta całymi owocami przy produkcji na tak dużą skalę byłby niewykonalny. Cały czas jednak w pierogach są całe owoce, a konsystencja tego farszu po ugotowaniu jest “żelowata” ze względu na występujące składniki w farszu oraz wysoką temperaturę podczas gotowania wody. Zachęcam jednak do kontaktu z działem Kontroli Jakości Jawo. Proszę przesłać na maila: nr serii, który znajduje się na zgrzewie opakowania z tyłu woreczka. Prześledzimy proces całej produkcji, sprawdzimy czy wszystkie etapy przebiegały prawidłowo.
      Pozdrawiam
      Magda

  9. EwaRomanow pisze:

    dawno nie jadłam tak smacznych pierogów z jagodami. Gratuluję!

  10. Madzik pisze:

    Kupiłam pierogi z jagodami i byłam mile zaskoczona ,bo jadłam faktycznie jagody. Były bardzo smaczne

    • Dziękujemy za pozytywną opinię. Miło nam czytać takie komentarze. Tak potwierdzam, we wszystkich naszych pierogach z owocami są owoce, a nie np. dżem.
      Pozdrawiamy serdecznie z Częstochowy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *