Miniatura wpisu
Miniatura wpisu
powrót

Pierogi z jagodami

Produkt głęboko mrożony. NOWA receptura ciasta, bez jaj w składzie.

Farsz przygotowany jest z całych jagód. Wyśmienicie smakują polane śmietaną lub roztopionym masłem.Teraz również dla wegan.

Skład

mąka pszenna, jagody 30%, woda, cukier, olej rzepakowy, błonnik pszenny bezglutenowy, skrobia modyfikowana, sól.

Uwaga! Produkt jest wykonany ręcznie i może się nieznacznie różnić wielkością i kształtem.

Chronić przed rozmrożeniem. Po rozmrożeniu nie nadaje się do ponownego zamrożenia.

Alergeny występujące w zakładzie: gluten, jaja, mleko, gorczyca, soja, nasiona

Przygotowanie

Wrzuć pojedynczo zamrożone pierogi do 3 litrów posolonego wrzątku.

Gotuj na wolnym ogniu przez 7 minut, delikatnie przemieszaj w połowie czasu gotowania.

Po ugotowaniu wyjmij pierogi za pomocą łyżki cedzakowej. I podawaj tak, jak lubisz.

Wartości odżywcze

Wartość odżywczaw 100 g%RWS*
Wartość energetyczna830 kJ / 196 kcal10%
Tłuszcz
w tym, Kwasy tłuszczowe nasycone
1,3 g
0,3 g
2%
1%
Weglowodany
w tym cukier
41 g
11 g
16%
12%
Białko4,8 g10%
Sól0,11 g2%
*Reference intake of an average adult (8400 kJ / 2000 kcal).
Informacja dla osób chorych na cukrzycę:
zawartość wymienników w 100g produktu: WW 4,1 WBT 0,3.

Komentarze

9 odpowiedzi na “Pierogi z jagodami”

  1. nitka-b1 pisze:

    bardzo dobre, w farszu są naprawdę jagody, a nie jakaś bliżej nie określona substancja, moja rodzina zajada się tymi pierogami i pierogami z truskawką, polecam wszystkim.

  2. Krzycho pisze:

    Polecam sa przepyszne : )

  3. zagranica pisze:

    Kupiłem mrożone, bardzo smaczne z jagodami.Fajnie że można jeść je tutaj nie mieszkając w Polsce.

  4. AdamBe pisze:

    4,5 lata temu pisałem komentarz do produktu pyz z mięsem, oczywiście zachwalając produkt. I tym razem nie będzie inaczej 🙂 pierogi bardzo smaczne,a nawet mogę powiedzieć że najlepsze jakie jadłem. Podawane ze zwykłą śmietaną z cukrem robią robotę. Dzisiejsze śniadanie właśnie tak wyglądało, lecz na obiad wspomniane wcześniej pyzy 🙂 mam nadzieję że takie komentarze przyczynią się do niezmiennej produkcji tych produktów. Pozdrawiam 🙂

  5. Teresa pisze:

    Pierogi pierwsza klasa :)…byłam sceptycznie nastawiona gdy mój partner zachwalał je niesamowicie,nie chciałam wierzyć w to co mówił…i byłam miło zaskoczona bo pierogi lepsze niż u mamy :))) której oczywiście już poleciłam…oby jakość się utrzymała 🙂

  6. Zawsze zajadałem się pierogami innej firmy, gdzie oprócz jagód leśnych była aronia. Zupełnie przypadkowo obsługa sklepu poleciła mi pierogi Waszej produkcji. Dziś tylko szukam Waszego wyrobu. W pierogach są jagody leśne, a nie farsz jagodopodobny.
    Polecam bardzo
    i pozdrawiam

  7. isi pisze:

    bez konserwantów ale ze skrobią modyfikowaną…:(

    • Skrobia modyfikowana – tak wydaje się, że może brzmieć strasznie i niezdrowo… Ale określenie modyfikowana odnosi się do sposobu produkcji, a nie do modyfikacji genetycznej. I jest naturalną pochodną skrobi np. ziemniaczanej lub kukurydzianej. Może być z powodzeniem zjadana przy diecie wegetariańskiej i wegańskiej oraz przez wszystkich, którzy preferują zdrowe odżywianie. Nie należy jej się bać.

      Pozdrawiam serdecznie
      Magda Parkitna

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *