Miniatura wpisu
Miniatura wpisu
powrót

Uszka z pieczarkami

Produkt głęboko mrożony.

Aromatyczny farsz pieczarkowy znakomicie komponuje się zarówno z czerwonym barszczem, grzybową jak i innymi zupami. Można podawać z sosami lub na zimno w formie sałatki z warzywami. Teraz w 300 gramowym opakowaniu.

Skład

mąka pszenna, pieczarki 19%, woda, pasteryzowane jaja płynne, błonnik pszenny bezglutenowy, cebula, olej rzepakowy, sól, przyprawy (zawierają gorczycę), suszone warzywa (marchew, pietruszka, por, cebula), drożdże, aromat naturalny.

 

Uwaga! Chronić przed rozmrożeniem. Po rozmrożeniu nie nadaje się do ponownego zamrożenia.

Alergeny występujące w zakładzie: gluten, jaja, mleko, gorczyca, soja, orzechy.

Przygotowanie

Wrzuć pojedynczo zamrożone uszka do 3 litrów posolonego wrzątku.

Delikatnie zamieszaj i gotuj na wolnym ogniu przez 12 minut.

Po ugotowaniu wyjmij uszka za pomocą łyżki cedzakowej. I podawaj tak, jak lubisz.

Wartości odżywcze

Wartość odżywczaw 100 g%RWS*
Wartość energetyczna988 kJ / 232 kcal12%
Tłuszcz
w tym, Kwasy tłuszczowe nasycone
1,0 g
0,3 g
4%
8%
Weglowodany
w tym cukier
47 g
2,9 g
18%
4%
Białko8,0 g15%
Sól0,62 g16%
*Reference intake of an average adult (8400 kJ / 2000 kcal).
Informacja dla osób chorych na cukrzycę:
zawartość wymienników w 100g produktu: WW 4,7 WBT 0,4.

Komentarze

5 odpowiedzi na “Uszka z pieczarkami”

  1. Leo pisze:

    Szanowni Państwo właśnie jestem po konsumpcji uszek z powyższego opakowania. Żona zrobiła, jak zwykle, bardzo dobry barszcz, a tu ZONK… Takich “przezrozystych” uszek jeszcze nie jadłem… ZERO smaku, nawet soli nie czuć… w dodatku coś mi między zębami chrzęściło (pewnie piasek); już zwykły ugotowany kartofel przy tych uszkach odznacza się bardzo finezyjnym smakiem… dramat.

  2. Babeta pisze:

    Pierogi z kapustą nie do zjedzenia. Ciasto bardzo grube i kleiste. Po bardzo długim gotowaniu są wciąż twarde i rozwalone. Same składniki ciasta są bardzo szkodliwe i niedopuszczalne w cieście pierogowym. Bardzo niedobre i odradzam każdemu.

    • Dzień dobry!
      Przykro nam, że pierogi nie spełniły pani oczekiwań.
      A jakie składniki uważa pani za niedopuszczalne w pierogach i to do tego szkodliwe? Bo w naszych są same naturalne składniki.
      Pozdrawiam
      Magda Parkitna

  3. Dariusz pisze:

    Trochę za mocno przyprawione te uszka. Pikantny smak dominuje i tłumi smak pieczarek.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *