Miniatura wpisu
Miniatura wpisu
powrót

Pierogi z kapustą i grzybami

Produkt głęboko mrożony.

Farsz z atestowanych grzybów leśnych, kiszonej kapusty i przypraw.

Bez tłuszczów roślinnych utwardzonych, do produkcji pierogów używamy zdrowszego oleju kokosowego.

Skład

mąka pszenna, woda, kapusta kiszona 20%, grzyby leśne 7% (borowik szlachetny, podgrzybek brunatny, maślak zwyczajny w zmiennych proporcjach), olej kokosowy, olej rzepakowy, sól, przyprawy (zawierają gorczycę), skrobia modyfikowana, suszone warzywa (marchew, pietruszka, por, cebula), cukier, ekstrakt drożdżowy.

 

Uwaga! Produkt jest wykonany ręcznie i może się nieznacznie różnić wielkością i kształtem.

Chronić przed rozmrożeniem. Po rozmrożeniu nie nadaje się do ponownego zamrożenia.

Alergeny występujące w zakładzie: gluten, jaja, mleko, gorczyca, soja, nasiona sezamu.

Produkt wyróżniony przez MRiRW znakiem „Poznaj Dobrą Żywność”

Przygotowanie

Wrzuć pojedynczo zamrożone pierogi do 3 litrów posolonego wrzątku.

Gotuj na wolnym ogniu przez 10 minut.

Po ugotowaniu wyjmij pierogi za pomocą łyżki cedzakowej. I podawaj tak, jak lubisz.

Wartości odżywcze

Wartość odżywczaw 100 g%RWS*
Wartość energetyczna789 kJ / 187 kcal9%
Tłuszcz
w tym, Kwasy tłuszczowe nasycone
4,9 g
2,8 g
7%
14%
Weglowodany
w tym cukier
30 g
2,1 g
11%
2%
Białko4,9 g10%
Sól0,40 g7%
*Reference intake of an average adult (8400 kJ / 2000 kcal).
Informacja dla osób chorych na cukrzycę:
zawartość wymienników w 100g produktu: WW 3,0 WBT 0,6.

Komentarze

23 odpowiedzi na “Pierogi z kapustą i grzybami”

  1. Damian pisze:

    Uwielbiam pierogi od zawsze, probowalem juz chyba wszystkich pakowanych w paczki jakie spotkalem w sklepach i te sa najlepsze! Lepsze nawet niz domowe robione. Bardzo dobry produkt !

  2. nitka-b1 pisze:

    Wspaniałe pierogi, jak domowe, doskonale doprawione, dużo farszu, kapusta jest kapustą, grzybki – grzybkami a nie jakąś breją. Polecam wszystkim smakoszom.

  3. Monika pisze:

    Najlepsze! Kupuję tylko pierogi domowe, na inne szkoda kasy.

  4. marc_in pisze:

    absolutnie najlepsze pierogi w Polsce, reszta to syf i 10 metrów mułu.Zawsze żałuje jak zaryzykuje spróbować innych

  5. bajka pisze:

    Niestety we Wrocławiu są niedostępne

  6. nie nie pisze:

    niestety maja za mocny farsz , nie wygląda na ręczną robotę 🙁

  7. monika pisze:

    kompletnie mi nie smakują.mimo długiego gotowania pierogi są twarde, czuć i widać mąkę w cieście. bardzo się rozczarowałam tym prodeuktem.

  8. stabet 1234 pisze:

    Owszem dobre pierogi ,ale niestety ostatnio jadłem i okazało się że pod zebami czułem jakby w farszu był piasek nawet znalazłem malutki kamyczek .

  9. Dirk pisze:

    Greetings from germany.
    Just had these Pierogi and I must say, they taste FANTASTIC !
    Thank you ! 🙂

  10. silco pisze:

    kupilem w Jumbo w Holandii – beznadzieja,zalegaja w zamrazarkach

  11. Borys pisze:

    Świetne. Kolejny raz kupuję, i kolejny raz sie nie zawiodłem. Cena ta sama jak inne piergoi, a jakość dużo wyższa. We wszystkich innych jest tylko jakaś breja. Bo tych widać że prawdziwe pierogi. Konkurować może tylko aviko, ale tam nie smakują mi przyprawy 😉

  12. Blanka pisze:

    Pierogi strasznie kwaśne, kapustę należy najpierw ugotować i odsaczyć z wody, aby pozbyć sie kwaśnego smaku. Okropne!

  13. jozin pisze:

    Wspaniale pierogi! Jedne z niewielu na rynku , ktore maja w skladzie grzyby lesne (a nie pieczarki i to da sie wyczuc) .
    Osobiscie szukalem takich b dlugo, wiec i bardzo dziekuje – za ten Wasz produkt.
    Kapusta tez jest odp zakwaszona.. a jezeli dla kogos taka ma nie byc to …niezly bigos :).

  14. Pierogożerca pisze:

    Pierogi z kapustą i grzybami…hmmm chyba najmniej mi smakują z waszych produktów, jak dla mnie kapusta za kwaśna, powinna być np. wymieszana ze słodką, albo jakoś inaczej zneutralizowana, ale ogólnie da się zjeść

  15. Jacekzhuty pisze:

    Pierogi z kapustą i grzybami – SKANDAL!! Pierogi się rozklejają podczas gotowania, farsz wypływa do wody. Kiedy udało mi się wyłożyć na talerz kilka nierozklejonych pierogów przyszedł czas na konsumpcję i tu kolejny zawód, kapusta kwaśna i nic poza tym. Gdzie te grzyby. Smaki zupełnie nie wyważone tylko kwas i kwas. Nie kupię więcej Waszych wyrobów.

    • Bardzo nam przykro, że tak się stało. Aby więcej taka sytuacja nie miała miejsca bardzo proszę o podanie nr serii z opakowania, które było problematyczne. Sprawdzimy co mogło się wydarzyć.
      Pozdrawiam
      Magda Parkitna

  16. Piotr pisze:

    Szanowny Producencie! Wyrób pierogopodobny ze wstrętnym farszem – praktycznie niejadalny. Tuż po sezonie grzybowym i dopiero co ukiszonej świeżej kapuście oferujecie kit, którego powinniście się wstydzić. Technolog chyba miał w przeszłości amputowane kubki smakowe i jeszcze mu nie odrosły.

    • Szanowny Panie przykro nam, że nasz produkt panu nie smakował. Choć o gustach, a już szczególnie smakowych trudno dyskutować chcielibyśmy się dowiedzieć co konkretnie panu w farszu przeszkadzało. Dlaczego uważa pan, że pierogi są niejadalne. Prosimy o kontakt z nami na maila i informację o serii i dacie ważności pierogów, które pan skrytykował. Łatwiej będzie nam sprawdzić czy coś z produktem mogło się zadziać między produkcją a miejscem sprzedaży. Jeśli się zadziało będziemy mieć szansę na poprawę.
      Pozdrawiam
      Magda Parkitna

  17. Miro pisze:

    Pierogi z kapustą i z grzybami nazwa na opakowaniu powinna być zmieniona na PIEROGI Z KAPUSTĄ KISZONĄ
    Smaki nie zbilansowane jak by tych paru procent grzybów nie było to nikt by o tym nie wiedział bo kapucha kiszona dominuję do Polskich pierogów z czego słyniemy to duża dwója.A Technolog i producent to chyba nie mają smaku skoro taką recepturę zatwierdzili do produkcji.Kupiłem pierwszy raz i więcej jak będę chciał się napić kwasu z kiszonej kapusty to pójdę do warzywniaka i naleją mi za darmo do szklanki

    • Przykro nam, że nie trafiliśmy w pana gusta kulinarne. Faktycznie farsz tych pierogów robiony jest m.in. z kapusty kiszonej (co jest zaznaczone w składnikach ma opakowaniu), a nie słodkiej kapusty oraz grzybów. Oczywiście pana uwagi zostaną przekazane do naszego działu technologii.

      Pozdrawiam serdecznie
      Magda Parkitna

  18. Wanda pisze:

    Jadłam kilka dni temu te pierogi i niestety muszę się przyłączyć do tego, co już pisali poprzednicy. Pierogi dużo za kwaśne. I to do tego stopnia, że kwasowość kapusty zupełnie ‘zabija’ wszystkie inne smaki.
    Numer serii: 03 04 2020 L A5 19:18
    Więc jeżeli takie było zamierzenie producenta i tak mają smakować, to niestety, ale więcej ich nie kupię.
    Kapusta kiszona do pierogów powinna być przynajmniej raz przepłukana, a nie prosto z beczki do ciasta.
    Jak chcę zjeść samą kiszoną kapustę, to mogę ją sobie kupić dużo taniej, i nie potrzebuję z tego powodu kupować dużo droższych, waszych pierogów.

    • Dzień dobry!

      Dziękuję za podzielenie się z nami opinią i zgłoszenie nieprawidłowości.
      Przekazałam pani zgłoszenie do działu kontroli jakości. Koleżanki wyjaśnią sprawę pierogów już w bezpośredniej korespondencji do pani.
      Pozdrawiam
      Magda Parkitna

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *