Miniatura wpisu
Miniatura wpisu
powrót

Pierogi z kapustą i grzybami

Produkt głęboko mrożony.

Farsz z atestowanych grzybów leśnych, kiszonej kapusty i przypraw.

Bez oleju palmowego, do produkcji pierogów używamy zdrowszego oleju kokosowego. Decyzja o wycofaniu oleju palmowego była spowodowana w dużej mierze troską o nasza planetę.

Skład

mąka pszenna, woda, kapusta kiszona 20%, grzyby leśne 7% (borowik szlachetny, podgrzybek brunatny, maślak zwyczajny w zmiennych proporcjach), olej kokosowy, olej rzepakowy, sól, przyprawy (zawierają gorczycę), skrobia modyfikowana, suszone warzywa (marchew, pietruszka, por, cebula).

 

Uwaga! Produkt jest wykonany ręcznie i może się nieznacznie różnić wielkością i kształtem.

Chronić przed rozmrożeniem. Po rozmrożeniu nie nadaje się do ponownego zamrożenia.

Alergeny występujące w zakładzie: gluten, jaja, mleko, gorczyca, soja, orzechy.

Przygotowanie

Wrzuć pojedynczo zamrożone pierogi do 3 litrów posolonego wrzątku.

Gotuj na wolnym ogniu przez 10 minut.

Po ugotowaniu wyjmij pierogi za pomocą łyżki cedzakowej. I podawaj tak, jak lubisz.

Wartości odżywcze

Wartość odżywczaw 100 g%RWS*
Wartość energetyczna789 kJ / 187 kcal9%
Tłuszcz
w tym, Kwasy tłuszczowe nasycone
4,9 g
2,8 g
7%
14%
Weglowodany
w tym cukier
30 g
2,1 g
11%
2%
Białko4,9 g10%
Sól0,40 g7%
*Reference intake of an average adult (8400 kJ / 2000 kcal).
Informacja dla osób chorych na cukrzycę:
zawartość wymienników w 100g produktu: WW 3,0 WBT 0,6.

Komentarze

31 odpowiedzi na “Pierogi z kapustą i grzybami”

  1. Damian pisze:

    Uwielbiam pierogi od zawsze, probowalem juz chyba wszystkich pakowanych w paczki jakie spotkalem w sklepach i te sa najlepsze! Lepsze nawet niz domowe robione. Bardzo dobry produkt !

  2. nitka-b1 pisze:

    Wspaniałe pierogi, jak domowe, doskonale doprawione, dużo farszu, kapusta jest kapustą, grzybki – grzybkami a nie jakąś breją. Polecam wszystkim smakoszom.

  3. Monika pisze:

    Najlepsze! Kupuję tylko pierogi domowe, na inne szkoda kasy.

  4. marc_in pisze:

    absolutnie najlepsze pierogi w Polsce, reszta to syf i 10 metrów mułu.Zawsze żałuje jak zaryzykuje spróbować innych

  5. cogito pisze:

    mnaimmmm

  6. bajka pisze:

    Niestety we Wrocławiu są niedostępne

  7. nie nie pisze:

    niestety maja za mocny farsz , nie wygląda na ręczną robotę 🙁

  8. monika pisze:

    kompletnie mi nie smakują.mimo długiego gotowania pierogi są twarde, czuć i widać mąkę w cieście. bardzo się rozczarowałam tym prodeuktem.

  9. stabet 1234 pisze:

    Owszem dobre pierogi ,ale niestety ostatnio jadłem i okazało się że pod zebami czułem jakby w farszu był piasek nawet znalazłem malutki kamyczek .

  10. Dirk pisze:

    Greetings from germany.
    Just had these Pierogi and I must say, they taste FANTASTIC !
    Thank you ! 🙂

  11. silco pisze:

    kupilem w Jumbo w Holandii – beznadzieja,zalegaja w zamrazarkach

  12. Borys pisze:

    Świetne. Kolejny raz kupuję, i kolejny raz sie nie zawiodłem. Cena ta sama jak inne piergoi, a jakość dużo wyższa. We wszystkich innych jest tylko jakaś breja. Bo tych widać że prawdziwe pierogi. Konkurować może tylko aviko, ale tam nie smakują mi przyprawy 😉

  13. Blanka pisze:

    Pierogi strasznie kwaśne, kapustę należy najpierw ugotować i odsaczyć z wody, aby pozbyć sie kwaśnego smaku. Okropne!

  14. jozin pisze:

    Wspaniale pierogi! Jedne z niewielu na rynku , ktore maja w skladzie grzyby lesne (a nie pieczarki i to da sie wyczuc) .
    Osobiscie szukalem takich b dlugo, wiec i bardzo dziekuje – za ten Wasz produkt.
    Kapusta tez jest odp zakwaszona.. a jezeli dla kogos taka ma nie byc to …niezly bigos :).

  15. Pierogożerca pisze:

    Pierogi z kapustą i grzybami…hmmm chyba najmniej mi smakują z waszych produktów, jak dla mnie kapusta za kwaśna, powinna być np. wymieszana ze słodką, albo jakoś inaczej zneutralizowana, ale ogólnie da się zjeść

  16. Jacekzhuty pisze:

    Pierogi z kapustą i grzybami – SKANDAL!! Pierogi się rozklejają podczas gotowania, farsz wypływa do wody. Kiedy udało mi się wyłożyć na talerz kilka nierozklejonych pierogów przyszedł czas na konsumpcję i tu kolejny zawód, kapusta kwaśna i nic poza tym. Gdzie te grzyby. Smaki zupełnie nie wyważone tylko kwas i kwas. Nie kupię więcej Waszych wyrobów.

    • Bardzo nam przykro, że tak się stało. Aby więcej taka sytuacja nie miała miejsca bardzo proszę o podanie nr serii z opakowania, które było problematyczne. Sprawdzimy co mogło się wydarzyć.
      Pozdrawiam
      Magda Parkitna

  17. Piotr pisze:

    Szanowny Producencie! Wyrób pierogopodobny ze wstrętnym farszem – praktycznie niejadalny. Tuż po sezonie grzybowym i dopiero co ukiszonej świeżej kapuście oferujecie kit, którego powinniście się wstydzić. Technolog chyba miał w przeszłości amputowane kubki smakowe i jeszcze mu nie odrosły.

  18. Miro pisze:

    Pierogi z kapustą i z grzybami nazwa na opakowaniu powinna być zmieniona na PIEROGI Z KAPUSTĄ KISZONĄ
    Smaki nie zbilansowane jak by tych paru procent grzybów nie było to nikt by o tym nie wiedział bo kapucha kiszona dominuję do Polskich pierogów z czego słyniemy to duża dwója.A Technolog i producent to chyba nie mają smaku skoro taką recepturę zatwierdzili do produkcji.Kupiłem pierwszy raz i więcej jak będę chciał się napić kwasu z kiszonej kapusty to pójdę do warzywniaka i naleją mi za darmo do szklanki

    • Przykro nam, że nie trafiliśmy w pana gusta kulinarne. Faktycznie farsz tych pierogów robiony jest m.in. z kapusty kiszonej (co jest zaznaczone w składnikach ma opakowaniu), a nie słodkiej kapusty oraz grzybów. Oczywiście pana uwagi zostaną przekazane do naszego działu technologii.

      Pozdrawiam serdecznie
      Magda Parkitna

  19. Wanda pisze:

    Jadłam kilka dni temu te pierogi i niestety muszę się przyłączyć do tego, co już pisali poprzednicy. Pierogi dużo za kwaśne. I to do tego stopnia, że kwasowość kapusty zupełnie ‘zabija’ wszystkie inne smaki.
    Numer serii: 03 04 2020 L A5 19:18
    Więc jeżeli takie było zamierzenie producenta i tak mają smakować, to niestety, ale więcej ich nie kupię.
    Kapusta kiszona do pierogów powinna być przynajmniej raz przepłukana, a nie prosto z beczki do ciasta.
    Jak chcę zjeść samą kiszoną kapustę, to mogę ją sobie kupić dużo taniej, i nie potrzebuję z tego powodu kupować dużo droższych, waszych pierogów.

    • Dzień dobry!

      Dziękuję za podzielenie się z nami opinią i zgłoszenie nieprawidłowości.
      Przekazałam pani zgłoszenie do działu kontroli jakości. Koleżanki wyjaśnią sprawę pierogów już w bezpośredniej korespondencji do pani.
      Pozdrawiam
      Magda Parkitna

  20. Gosia pisze:

    Kupiłam dzisiaj Państwa pierogi. Wśród dostępnych w sklepie podobnych produktów Państwa wydawał sie być obiecujący. Po ugotowaniu i spróbowaniu niestety mocno sie rozczarowałam. Kapusta była tak kwaśna że nie czuć było zupełnie innych smaków. Po pierwszym kęsie niemiało sie ochoty na ciąg dalszy. Poza wszystkim chciałam te pierogi podać mojemu mężowi kiedy wróci z pracy. Wiec podwójnie sie zirytowałam bo pewnie jego kolacja skończy sie na kanapkach.

    • Dzień dobry!
      Przykro mi, że pierogi pani nie smakowały. Pani opinię przekazuję do działu kontroli jakości, jednocześnie uruchamiając proces reklamacyjny. Proszę spodziewać się kontaktu z naszej strony.

      Pozdrawiam
      Magda Parkitna

  21. Katarzyna pisze:

    Pierogi przepyszne, bardzo dobrze doprawione.

  22. Kapustka pisze:

    Najlepsze pierogi z kapustą i grzybami na świecie!!!!

  23. Kier pisze:

    Kupiłam dzisiaj pierogi z kapustą i grzybami, kapusta jest tak kwaśna, że pierogi nie nadają się do jedzenia dodatkowo są bardzo pieprzne, mają też posmak płynu do naczyń, nie wiem czy to wina partii czy jednorazowy przypadek.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *