Miniatura wpisu
Miniatura wpisu
powrót

Gyoza – japońskie pierogi z warzywami

Dystrybutor w Polsce - Jawo sp. z o.o.

Produkt głęboko mrożony

Propozycja japońskiej kuchni stworzona z myślą o wegetarianach. Pierogi polecamy również weganom.

Skład

warzywa 55% (kapusta, groszek zielony, soja [edamame], marchew, biała rzodkiew), mąka pszenna, woda, bułka tarta (mąka pszenna, sól, drożdże), sól, szpinak w proszku 0,6%, sos sojowy (woda, sojapszenica, sól), gluten pszenny, czosnek granulowany, olej sezamowy, skrobia ziemniaczana, ekstrakt drożdżowy (zawiera pszenicę), imbir mielony, pieprz czarny.

Dystrybutor japońskich pierogów Gyoza w Polsce – Jawo sp. z o.o.

Przygotowanie

Dla uzyskania najlepszego rezultatu przygotuj danie z produktu mrożonego.

Na głębokim oleju: smaż gyozę w temperaturze 170oC – 180oC przez około 2,5 minuty

Na patelni:  rozgrzej 15 ml oleju, ułóż zamrożoną gyozę spodem do rozgrzanej patelni i smaż przez 2 minuty. Następnie wlej 60 ml wody na patelnię, przykryj pokrywką i gotuj pod przykryciem 2 minuty.  Zdejmij pokrywkę i podsmaż jeszcze ok. 1 minutę do momentu odparowania całej wody.

Gotowanie: gotuj gyozę przez ok. 3,5 minuty w lekko wrzącej wodzie

Gotowanie na parze: gotuj gyozę na parze w temperaturze 100°C przez ok. 5 minut.

Wartości odżywcze

Wartość odżywczaw 100 g
Wartość energetyczna539kJ / 127 kcal
Tłuszcz
w tym, Kwasy tłuszczowe nasycone
1,6g
0,4g
Weglowodany
w tym cukier
23g
3,4g
Białko4,3g
Sól0,75g

Komentarze

10 odpowiedzi na “Gyoza – japońskie pierogi z warzywami”

  1. Paulina Dolatowska pisze:

    Dzień dobry,

    W jakich sklepach można kupić Państwa produkty? Szczególnie interesują mnie pierożki gyoza.

    • Nasze produkty tzn. mam na myśli markę Jawo kupi pani m.in. w Auchanie, Makro, Delikatesach Centrum, Merco, Limonce, Groszku, SPAR, Lewiatanie, Leclercu, PSS Społem, Stokrotce, Aldiku, Fracu, Passie, Sano, Naszych Sklepach, Poziomce, Wafelku i wielu, wielu innych. Co do gyozy to produkt jest bardziej przeznaczony dla rynku HoReCa, ale można go też kupić w sklepach detalicznych. Będzie łatwiej wskazać ewentualnie taki punkt jeśli napisze pani w jakiej miejscowości robi najczęściej zakupy.

      Pozdrawiam
      Magda Parkitna

  2. Andrzej Rajkiewicz pisze:

    Dzień dobry,
    mam pytanie gdzie konkretnie w Warszawie można nabyć gyoza zarównow hurcie jak i w detalu?

  3. PABLO pisze:

    w Częstochowie jest produkcja GYOZY nie można nigdzie jej kupić smutne 🙁

    • Przykro nam z tego powodu, że tak trudno kupić detaliczną gyozę w sklepach. Owszem w Częstochowie spółka Ajinomoto Jawo z Bór produkuje gyozę, ale produkuje ją przede wszystkim z myślą o rynkach zachodnich. My czyli Jawo sp. z o.o. jesteśmy tylko dystrybutorem gyozy, nie producentem i sprzedajemy ten produkt w Polsce. Ale sprzedajemy go przede wszystkim do gastronomii, czyli do barów, restauracji, sushi barów etc. Ale pracujemy nad tym, aby dostępność gyozy w sklepach detalicznych była większa.
      Pozdrawiam
      Magda Parkitna

  4. asdam pisze:

    Gdzie mogę je dosyać w warszawie?

  5. Ania pisze:

    A czy w Częstochowie nadal są niedostępne stacjonarnie a może dostanę je w makro?

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *