Produkt głęboko mrożony.
Pod złocistą, chrupiąca skorupką naleśnika kryje się doskonały farsz szpinakowy z dodatkiem sera ricotta.
Produkt jest wykonywany ręcznie, nie zawiera substancji konserwujących i barwników.
Produkt głęboko mrożony.
Pod złocistą, chrupiąca skorupką naleśnika kryje się doskonały farsz szpinakowy z dodatkiem sera ricotta.
Produkt jest wykonywany ręcznie, nie zawiera substancji konserwujących i barwników.
mąka pszenna, szpinak 26%, woda, ser ricotta 13%, pasteryzowane jaja płynne, serwatka w proszku (z mleka), sól, przyprawy.
Uwaga! Produkt jest wykonany ręcznie i może się nieznacznie różnić wielkością i kształtem.
Nie zamrażać powtórnie. Po rozmrożeniu przechowywać w temp. 40 C nie dłużej niż 48 godzin.
Alergeny występujące w zakładzie: gluten, jaja, mleko, gorczyca, soja, nasiona sezamu.
Na patelni
Naleśniki rozmrozić, następnie podsmażać na patelni posmarowanej olejem lub patelni teflonowanej przez 3 min., przewracając na drugą stronę w połowie czasu smażenia.
W mikrofalówce
Naleśniki rozmrozić, następnie podgrzewać 2 min. przy mocy 600W.
W piekarniku
Naleśniki rozmrozić, ułożyć na blasze i podgrzewać w temp. 1800C przez 9 minut
Wartość odżywcza | w 100 g | %RWS* |
Wartość energetyczna | 621 kJ / 147 kcal | 7% |
Tłuszcz w tym, Kwasy tłuszczowe nasycone | 2,6 g 1,3 g | 4% 7% |
Weglowodany w tym cukier | 24 g 4,3 g | 9% 5% |
Białko | 6,5 g | 13% |
Sól | 0,88 g | 15% |
*Reference intake of an average adult (8400 kJ / 2000 kcal). | ||
Informacja dla osób chorych na cukrzycę: zawartość wymienników w 100g produktu: WW 2,4 WBT 0,5. |
Dodaj komentarz