Miniatura wpisu
Miniatura wpisu
powrót

Naleśniki ze szpinakiem

Produkt głęboko mrożony.

Pod złocistą, chrupiąca skorupką naleśnika kryje się doskonały farsz szpinakowy z dodatkiem sera ricotta.
Produkt jest wykonywany ręcznie, nie zawiera substancji konserwujących i barwników.

Skład

mąka pszenna, szpinak 26%, woda, ser ricotta 13%, pasteryzowane jaja płynne, serwatka w proszku (z mleka), sól, przyprawy.

Uwaga! Produkt jest wykonany ręcznie i może się nieznacznie różnić wielkością i kształtem.

Nie zamrażać powtórnie. Po rozmrożeniu przechowywać w temp. 40 C nie dłużej niż 48 godzin.

Alergeny występujące w zakładzie: gluten, jaja, mleko, gorczyca, soja, nasiona sezamu.

Przygotowanie

Na patelni

Naleśniki rozmrozić, następnie podsmażać na patelni posmarowanej olejem lub patelni teflonowanej przez 3 min., przewracając na drugą stronę w połowie czasu smażenia.

W mikrofalówce

Naleśniki rozmrozić, następnie podgrzewać 2 min. przy mocy 600W.

W piekarniku

Naleśniki rozmrozić, ułożyć na blasze i podgrzewać w temp. 1800C przez 9 minut

Wartości odżywcze

Wartość odżywczaw 100 g%RWS*
Wartość energetyczna621 kJ / 147 kcal7%
Tłuszcz
w tym, Kwasy tłuszczowe nasycone
2,6 g
1,3 g
4%
7%
Weglowodany
w tym cukier
24 g
4,3 g
9%
5%
Białko6,5 g13%
Sól0,88 g15%
*Reference intake of an average adult (8400 kJ / 2000 kcal).
Informacja dla osób chorych na cukrzycę:
zawartość wymienników w 100g produktu: WW 2,4 WBT 0,5.

Nasze przepisy

    Komentarze

    Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *