Miniatura wpisu
Miniatura wpisu
powrót

Naleśniki z jabłkami

Produkt głęboko mrożony.

W tradycyjnym cieście naleśnikowym ukryliśmy doskonały mus jabłkowy z kawałkami owoców, pachnący jesienią i słońcem. Naleśniki wyśmienicie smakują posypane cukrem pudrem z odrobiną cynamonu i wanilii. Produkt szczególnie lubiany przez dzieci.

Skład

jabłka prażone 40% (jabłka, cukier, skrobia kukurydziana modyfikowana, kwas cytrynowy – regulator kwasowości, kwas askorbinowy – przeciwutleniacz), mąka pszenna, woda, pasteryzowane jaja płynne, serwatka w proszku (z mleka).

Uwaga! Produkt jest wykonany ręcznie i może się nieznacznie różnić wielkością i kształtem.

Nie zamrażać powtórnie. Po rozmrożeniu przechowywać w temp. 40 C nie dłużej niż 48 godzin.

Alergeny występujące w zakładzie: gluten, jaja, mleko, gorczyca, soja, nasiona sezamu.

Przygotowanie

Na patelni

Naleśniki rozmrozić, następnie podsmażać na patelni posmarowanej olejem lub patelni teflonowanej przez 3 min., przewracając na drugą stronę w połowie czasu smażenia.

W mikrofalówce

Naleśniki rozmrozić, następnie podgrzewać 2 min. przy mocy 600W.

W piekarniku

Naleśniki rozmrozić, ułożyć na blasze i podgrzewać w temp. 1800C przez 9 minut

Wartości odżywcze

Wartość odżywczaw 100 g%RWS*
Wartość energetyczna615 kJ / 145 kcal7%
Tłuszcz
w tym, Kwasy tłuszczowe nasycone
0,9 g
0,4 g
1%
2%
Weglowodany
w tym cukier
29 g
10 g
11%
11%
Białko4,2 g8%
Sól0,07 g1%
*Reference intake of an average adult (8400 kJ / 2000 kcal).
Informacja dla osób chorych na cukrzycę:
zawartość wymienników w 100g produktu: WW 2,9 WBT 0,3.

Nasze przepisy

    Komentarze

    Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *