Miniatura wpisu
Miniatura wpisu
powrót

Krokiety z kapustą i grzybami

Produkt głęboko mrożony.

Krokiety z grzybami i kapustą pachną lasem i prawdziwkami, które kryją się pod złocistą, chrupiąca skorupką. Zdecydowanego smaku dodają im przysmażona cebulka i kiszona kapusta.

Skład

mąka pszenna, kapusta kiszona 24%,woda, grzyby leśne 6,6% (borowik szlachetny, podgrzybek brunatny w zmiennych proporcjach), pasteryzowane jaja płynne, serwatka w proszku (z mleka), olej kokosowy, przyprawy (zawierają gorczycę), cebula, sól, skrobia modyfikowana, suszone warzywa (marchew, pietruszka, por, cebula), cukier, ekstrakt drożdżowy.

Uwaga! Produkt jest wykonany ręcznie i może się nieznacznie różnić wielkością i kształtem.

Nie zamrażać powtórnie. Po rozmrożeniu przechowywać w temp. 40 C nie dłużej niż 48 godzin.

Produkt wyróżniony przez MRiRW znakiem „Poznaj Dobrą Żywność”

Alergeny występujące w zakładzie: gluten, jaja, mleko, gorczyca, soja, nasiona sezamu.

Przygotowanie

Na patelni

Krokiety rozmrozić, następnie podsmażać na patelni posmarowanej olejem lub patelni teflonowanej przez 3 min., przewracając na drugą stronę w połowie czasu smażenia.

W mikrofalówce

Krokiety rozmrozić, następnie podgrzewać 2 min. przy mocy 600W.

W piekarniku

Krokiety rozmrozić, ułożyć na blasze i podgrzewać w temp. 1800C przez 8 minut

Wartości odżywcze

Wartość odżywczaw 100 g%RWS*
Wartość energetyczna803kJ / 191 kcal10%
Tłuszcz
w tym, Kwasy tłuszczowe nasycone
7,1 g
2,3 g
10%
11%
Weglowodany
w tym cukier
25 g
3,3 g
10%
4%
Białko4,9 g10%
Sól0,93 g16%
*Reference intake of an average adult (8400 kJ / 2000 kcal).
Informacja dla osób chorych na cukrzycę:
zawartość wymienników w 100g produktu: WW 2,5 WBT 0,8.

Nasze przepisy

    Komentarze

    Jedna odpowiedź do “Krokiety z kapustą i grzybami”

    1. konrad pisze:

      krokiety grzbamy kapustom

    Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *