Produkt głęboko mrożony.
Krokiety z grzybami i kapustą pachną lasem i prawdziwkami, które kryją się pod złocistą, chrupiąca skorupką. Zdecydowanego smaku dodają im przysmażona cebulka i kiszona kapusta.
Produkt głęboko mrożony.
Krokiety z grzybami i kapustą pachną lasem i prawdziwkami, które kryją się pod złocistą, chrupiąca skorupką. Zdecydowanego smaku dodają im przysmażona cebulka i kiszona kapusta.
mąka pszenna, woda, kapusta kiszona 19%,grzyby leśne 6,5% (borowik szlachetny, podgrzybek brunatny w zmiennych proporcjach), pasteryzowane jaja płynne, serwatka w proszku (z mleka), olej kokosowy, skrobia ziemniaczana, przyprawy (zawierają gorczycę), cebula, sól, skrobia modyfikowana, suszone warzywa (marchew, pietruszka, por, cebula), drożdże.
Uwaga! Produkt jest wykonany ręcznie i może się nieznacznie różnić wielkością i kształtem.
Nie zamrażać powtórnie. Po rozmrożeniu przechowywać w temp. 40 C nie dłużej niż 48 godzin.
Alergeny występujące w zakładzie: gluten, jaja, mleko, gorczyca, soja, orzechy.
Na patelni
Krokiety rozmrozić, następnie podsmażać na patelni posmarowanej olejem lub patelni teflonowej przez 3-5 min, przewracając na drugą stronę w połowie czasu smażenia.
W mikrofalówce
Krokiety rozmrozić, następnie podgrzewać 2-3 min przy mocy 600W.
W piekarniku
Krokiety rozmrozić, ułożyć na blasze i podgrzewać w temp. 1800C przez 8-10 min.
Wartość odżywcza | w 100 g | %RWS* |
Wartość energetyczna | 810kJ / 193 kcal | 10% |
Tłuszcz w tym, Kwasy tłuszczowe nasycone | 7,1 g 2,8 g | 10% 14% |
Weglowodany w tym cukier | 26 g 2,0 g | 10% 2% |
Białko | 5,0 g | 10% |
Sól | 1,28 g | 21% |
*Reference intake of an average adult (8400 kJ / 2000 kcal). | ||
Informacja dla osób chorych na cukrzycę: zawartość wymienników w 100g produktu: WW 2,6 WBT 0,8. |
krokiety grzbamy kapustom
Swietna rzecz, jadlem wczesniej pierogi z kapusta i grzybami (pysze, jak domowe), ale krokiety w sumie bardziej mi odpowiadaja, bo sa latwiejsze do przygotowania.
Jedyny minus, logistyczny — sa nielatwe do kupienia.
No i przydalaby sie “zielona” wersja — z nadzieniem ze szpinaku, brokulu, jarmuzu, brukselki. No coz… pomarzyc mozna 🙂
Dziękujemy za miłe słowa na temat naszych produktów. Oraz za sugestie co do nowego nadzienia – przekażę naszemu działowi R&D.
Pozdrawiam
Magda Z Jawo