Miniatura wpisu
Miniatura wpisu
powrót

Gyoza – japońskie pierogi z grzybami

Dystrybutor w Polsce - Jawo sp. z o.o.

Skład

mąka pszenna, kapusta, woda, pieczarki (Agaricus Bisporus), uszak bzowy (Auricularia auricula-judae), grzyby shiitake (Lentinula edodes), soja (edamame), cebula, panier suchy (mąka pszenna, sól, drożdże), teksturowane białko pszenne, skrobie, olej rzepakowy, sól, cukier, gluten pszenny, aromaty, czosnek, sos sojowy (woda, soja, pszenica, sól), czarny pieprz, imbir.

Dystrybutor japońskich pierogów Gyoza w Polsce – Jawo sp. z o.o.

Przygotowanie

Dla uzyskania najlepszego rezultatu przygotuj danie z produktu mrożonego.

Na głębokim oleju: smaż gyozę w temperaturze 170oC – 180oC przez około 2,5 minuty

Na patelni:  rozgrzej 15 ml oleju, ułóż zamrożoną gyozę spodem do rozgrzanej patelni i smaż przez 2 minuty. Następnie wlej 60 ml wody na patelnię, przykryj pokrywką i gotuj pod przykryciem 2 minuty.  Zdejmij pokrywkę i podsmaż jeszcze ok. 1 minutę do momentu odparowania całej wody.

Gotowanie na parze: gotuj gyozę na parze w temperaturze 100°C przez ok. 5 minut.

Wartości odżywcze

Wartość odżywczaw 100 g
Wartość energetyczna552 kJ / 131 kacl
Tłuszcz
w tym, Kwasy tłuszczowe nasycone
1,6 g
0,2 g
Weglowodany
w tym cukier
23 g
3,1 g
Białko5,4 g
Błonnik2,1 g
Sól0,98 g

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *