Miniatura wpisu
Miniatura wpisu
powrót

Kluski śląskie z dziurką bez glutenu

Produkt głęboko mrożony. BEZGLUTENOWY. Nr certyfikatu: PL-100-004.

Pomagają w sprawnym przygotowaniu obiadu doskonale zastępując ziemniaki. Z sosem i surówką są wyśmienitym daniem wegetariańskim.

Skład

ziemniaki 67%, skrobia ziemniaczana, pasteryzowane jaja płynne, płatki ziemniaczane 3%, woda, skrobia modyfikowana.

Chronić przed rozmrożeniem. Po rozmrożeniu nie nadaje się do ponownego zamrożenia.

Alergeny występujące w zakładzie: jaja, mleko, gorczyca, soja, nasiona sezamu.

Produkt wyróżniony przez MRiRW znakiem „Poznaj Dobrą Żywność”

Przygotowanie

Wrzuć pojedynczo zamrożone kluski do 3 litrów posolonego wrzątku.

Nie przerywaj wrzenia i nie mieszaj. Od momentu wypłynięcia klusek na powierzchnię gotuj na wolnym ogniu przez 7 minut.

Po ugotowaniu wyjmij kluski za pomocą łyżki cedzakowej. I podawaj tak, jak lubisz.

Wartości odżywcze

Wartość odżywczaw 100 g%RWS*
Wartość energetyczna657 kJ / 155 kcal8%
Tłuszcz
w tym, Kwasy tłuszczowe nasycone
0,3 g
0,2 g
<1%
1%
Weglowodany
w tym cukier
35 g
0,5 g
13%
1%
Białko1,8 g4%
Sól0,02 g<1%
*Reference intake of an average adult (8400 kJ / 2000 kcal).
Informacja dla osób chorych na cukrzycę:
zawartość wymienników w 100g produktu: WW 3,5 WBT 0,1.

Nasze przepisy

    Komentarze

    Jedna odpowiedź do “Kluski śląskie z dziurką bez glutenu”

    1. ela pisze:

      Dzięki za wyroby bezglutenowe-ogłoszę wszędzie wśród chorych na celiakię.

    Dodaj komentarz

    Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *