Miniatura wpisu
Miniatura wpisu
powrót

Pierogi z kapustą i mięsem

Produkt głęboko mrożony.

Farsz z mięsa wołowo – wieprzowego, kapusty kiszonej i przypraw. Tradycyjny obiad przygotowany w 10 minut.

Skład

mąka pszenna, woda, kapusta kiszona 17%, mięso wołowe 8%, tłuszcz wieprzowy, olej rzepakowy, przyprawy (zawierają gorczycę), sól, suszone warzywa (marchew, pietruszka, por, cebula).

Uwaga! Produkt jest wykonany ręcznie i może się nieznacznie różnić wielkością i kształtem.

Chronić przed rozmrożeniem. Po rozmrożeniu nie nadaje się do ponownego zamrożenia.

Alergeny występujące w zakładzie: gluten, jaja, mleko, gorczyca, soja, orzechy.

Przygotowanie

Wrzuć pojedynczo zamrożone pierogi do 3 litrów posolonego wrzątku.

Gotuj na wolnym ogniu przez 10 minut.

Po ugotowaniu wyjmij pierogi za pomocą łyżki cedzakowej. I podawaj tak, jak lubisz.

Wartości odżywcze

Wartość odżywczaw 100 g%RWS*
Wartość energetyczna922 kJ / 220 kcal11%
Tłuszcz
w tym, Kwasy tłuszczowe nasycone
8 g
3,2g
11%
16%
Weglowodany
w tym cukier
29 g
2,1 g
11%
2%
Białko6,8g14%
Sól0,62 g10%
*Reference intake of an average adult (8400 kJ / 2000 kcal).
Informacja dla osób chorych na cukrzycę:
zawartość wymienników w 100g produktu: WW 2,9 WBT 1,0.

Komentarze

6 odpowiedzi na “Pierogi z kapustą i mięsem”

  1. Maciej pisze:

    Pierogi z mięsem i kapustą JAWO = ślinka cieknie!

  2. bady45 pisze:

    witam wszystkie pierogi są super prubowałem z innch firm to tylko sama mąka a wasze są super

  3. Biggi pisze:

    Podczas ostatnich zakupów w regale produktów mrożonych znalazłem Wasze Pierogi z mięsem i kapustą. Oczywiście bez żadnych zachamowań – kupiłem. Nie ukrywam opakowanie jak i zawartość optycznie może konkurować z produktami innych zachodnich firm. Notabene, żadne zachodnie firmy nie produkują w pełnym tego słowa znaczeniu pierogów jakie znam z Polski. Sposób przygotowywania, gotowania bez zarzutów. Podczas degustacji nie trudno stwierdzić, że mięsa jest no tak jak w opisie 8%, dlatego proponuję by nazwa była „Pierogi z kapustą i mięsem“, byłoby mnie nie obojętne by tego mięsa było 25%, a kapusty /no za dużo namaszczonej pieprzem /8 -10% albo tylko nazwa „Pierogi z kapustą“. Ponadto ciasto bez zarzutów. Reasumując: dobre, smaczne no i polskie, a tu chciałbym prosić Producenta by nie za wiele tego paskudnego składnika o nazwie „mononatriumgluitamat“ dodawać. To jest smakowy składnik, a więc czysta chemia. Przecież można używac naturalnych składników, których w Polsce nie brakuje.

    • jarin pisze:

      Zgadzam się w 100% z Biggim , za dużo kapusty za mało mięska proporcje powinny być mniej więcej pół na pół
      a kapusta mieszana (słodko-kwaśna) lub kwaśna z dodatkiem cebuli. Ogólnie dobre, ale nie powalają , więc nie będę kupował regularnie , tylko od czasu do czasu.

  4. Adam pisze:

    Dziwny posmak .Nie bylem zachwycony .Ocena krotka gdyz chcialbym uniknac bledow ortograficznych 😉

  5. Stas pisze:

    Kartacze są super ale pierogi z kapustą i miesem nie smakowaly mi.zbyt duzo kapusty a malo miesa.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *