Miniatura wpisu
powrót

Uszka z mięsem zapiekane z brokułami pod serową pierzynką

Miniatura wpisu
    • Przygotowanie:
    • 20 minut
    • Porcja dla:
    • 4
    • Poziom trudności:
    • Łatwe

Składniki

Produkt niezbędny do tego przepisu: Gefüllte Teigtaschen mit Fleisch

brokuł
puszka fasoli czerwonej
puszka zielonego groszku
opakowanie uszek z mięsem Jawo
serowa pierzynka:
150 g żółtego sera
5 łyżek majonezu
3 ząbki czosnku
sól, pieprz

Przygotowanie:

Ugotuj uszka z mięsem zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu. W tym samym czasie ugotuj brokuła podzielonego na różyczki, następnie zostaw go na 10 minut w zimnej wodzie z lodem. Po wyciągnięciu z wody podziel na małe cząstki. Przygotowuj pierzynkę: ser zetrzyj na tarce z małymi oczkami, dodaj majonez i tarty czosnek, dopraw solą i pieprzem, a później dokładnie wymieszaj. Ułóż podzielony na cząstki brokuł na ugotowanych uszkach z mięsem, dodaj fasolę, groszek i przykryj całość serową masą. Piecz w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku przez ok. 20 minut.

Wskazówka:
W wersji bezmięsnej uszka z mięsem można zastąpić uszkami z pieczarkami. Zamiast serowej pierzynki możesz posypać całość tartą mozzarellą do pizzy, zapiekanek i sałatek.
Gotowe danie nieźle komponuje się z zieloną sałatą z lekkim dressingiem.