Kartacze z Jawo z godłem “Doceń Polskie”

Miniatura wpisu
powrót

Kartacze z Jawo z godłem “Doceń Polskie”

W dniu 12 lipca br. w Hotelu Swing w Krakowie odbyła się druga certyfikacja produktów zgłoszonych do udziału w ogólnopolskim programie promocyjnym DOCEŃ POLSKIE. Program realizowany jest pod patronatem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi, a jego celem jestszeroka promocja oraz wsparcie medialne naszych rodzimych wyrobów i ich producentów.Posiadanie znaku promocyjnego DOCEŃ POLSKIEświadczy o najwyższej jakości wyrobów i daje szereg korzyści nie tylko ich producentom, ale również klientom.

Asortyment produktów ubiegających się podczas drugiej certyfikacji o znak promocyjny DOCEŃ POLSKIE był bardzo zróżnicowany i obejmował nie tylko wyroby wędliniarskie, ale również kasze, makarony, miody, musztardy, ciastka, słodycze, piwa i inne artykuły spożywcze.

W gronie produktów, które przeszły pozytywnie certyfikację i otrzymały prawo do posługiwania się godłem DOCEŃ POLSKIE były równieżKartacze z mięsem JAWO.

Produkty dostarczone do certyfikacji oceniane były przez Lożę Ekspertów w składzie:

– Mirek Drewniak (Fundacja Klubu Szefów Kuchni) – przewodniczący Loży Ekspertów,

– Zbigniew Kurleto (Fundacja Klubu Szefów Kuchni),

– Jarosław Kujawa (Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi),

– Celina Nierodkiewicz (Stowarzyszenie Rzeźników i Wędliniarzy RP),

– Katarzyna Salomon (Doceń Polskie).

Czytaj również na stronach:

http://blog.docenpolskie.pl/

http://www.facebook.com/media/set/?set=a.222217941152762.51154.192530930788130