Miniatura wpisu


powrót

Aktualności

13 stycznia 2012Nowość w ofercie gastronomicznej JAWO!

Od stycznia oferta gastronomiczna JAWO poszerza się o kolejny produkt z wachlarza dań gotowych. Oprócz krokietów z mięsem, z kapustą i grzybami oraz naleśników polecamy placki ziemniaczane. Gramatura opakowania to 1 kg, w każdym znajduje się po 20 sztuk placków.  

więcej...

9 grudnia 2011Rozświetlone drzewko w Alejach

6 grudnia obok fontanny “Dziewczynka z gołębiami” w Alei NMP w Częstochowie stanęło rozświetlone drzewko. Świąteczną dekorację ufundowała firma JAWO. Drzewko będzie ozdabiać ulubioną rzeźbę mieszkańców Częstochowy niemal do końca stycznia 2012 roku. Na żywo wygląda to jeszcze lepiej. Zapraszamy na spacer w III Aleję. Więcej zdjęć na stronie internetowego wydania “Gazety Wyborczej”: http://czestochowa.gazeta.pl/czestochowa/51,48725,10775519.html?i=1

więcej...

1 grudnia 2011Anioł przy ul. Równoległej

Świetlisty anioł znany Częstochowianom z pl. Biegańskiego w tym roku ozdabia siedzibę firmy JAWO przy ul. Równoległej 88/98.

więcej...

11 października 2011Nowe produkty JAWO

Odpowiadając na oczekiwania konsumentów Jawo wprowadza do sprzedaży dwa nowe produkty. Uszka z grzybami – absolutna nowość w naszym asortymencie oraz uszka z kapustą i grzybami – w nowym mniejszym opakowaniu, ale o tym samym doskonałym smaku. Nowości są pakowane w mniejsze woreczki o gramaturze 300 g. Oba rodzaje uszek szczególnie polecamy na wigilijne stoły,

więcej...

29 września 2011JAWO w programie “Kocham Cię, Polsko!”

Miło nam poinformować, że relacja z wręczenia znaku “Poznaj Dobrą Żywność”, m.in. dla JAWO za Kartacze z mięsem zostanie wyemitowana w dniu 30 września 2011 roku (piątek) o godz. 22.40 w programie “Kocham Cię, Polsko! Extra”. Najbliższy odcinek popularnego programu “Kocham Cię, Polsko!”, który wyświetlony zostanie na antenie TVP2 30 września 2011 roku o godz.

więcej...

25 września 2011JAWO z certyfikatem BRC!

Miło nam poinformować, że dostaliśmy certyfikat BRC*. Niezależna jednostka certyfikująca po przeprowadzeniu szczegółowej kontroli, przyznała nam najwyższą notę – A! To kolejny dowód, że dbamy o najwyższą jakość i produkujemy bezpieczną żywność. * System BRC – to międzynarodowy standard (Global Standard) opracowany przez Brytyjskie Konsorcjum Detalistów (British Retail Consortium) wymagany przez coraz większą grupę hiper-

więcej...

4 września 2011Deszcz nagród dla JAWO

Podczas tegorocznych Dożynek Jasnogórskich JAWO otrzymało kilka nagród i wyróżnień: – puchar od Agencji Restrukturyzacji i Modernizacji Rolnictwa za najlepsze inwestycje w ramach Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich w latach 2007-2013, – puchar od Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi za aktywny udział w promocji Programu “Poznaj Dobrą Żywność” w Polsce i Unii europejskiej, – wyróżnienie Prezydenta

więcej...

2 września 2011XX Krajowa Wystawa Rolnicza – Ogólnopolskie Dożynki Jasnogórskie

Firma JAWO zaprasza na XX Krajową Wystawę Rolniczą – Ogólnopolskie Dożynki Jasnogórskie. Impreza zawsze odbywa się w Częstochowie, w pierwszy weekend września, w tym roku jest to 3 i 4 września. Nasze stoisko będzie zorganizowane w III Alei NMP. Będzie można i spróbować i kupić nasze produkty. Do wyboru będzie kilka smaków, m.in. pierogi z

więcej...

9 sierpnia 2011Znak “Poznaj Dobrą Żywność” dla Kartaczy z mięsem JAWO

Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi przyznał naszym Kartaczom z mięsem prawo do posługiwania się znakiem “Poznaj Dobrą Żywność”. Jest to kolejny produkt marki Jawo wyróżniony przez ministerstwo. Obecnie wszystkie nasze produkty mogą pochwalić się posiadaniem tego godła. Oznaczenie znakiem “Poznaj Dobrą Żywność” jest informacją, która ma pomagać konsumentowi w wyborze odpowiedniego dla niego produktu. Oznaczenie

więcej...

28 lipca 2011Kartacze z Jawo z godłem “Doceń Polskie”

W dniu 12 lipca br. w Hotelu Swing w Krakowie odbyła się druga certyfikacja produktów zgłoszonych do udziału w ogólnopolskim programie promocyjnym DOCEŃ POLSKIE. Program realizowany jest pod patronatem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi, a jego celem jestszeroka promocja oraz wsparcie medialne naszych rodzimych wyrobów i ich producentów.Posiadanie znaku promocyjnego DOCEŃ POLSKIEświadczy o najwyższej jakości

więcej...

13 czerwca 2011Lato z Radiem i z JAWO

W tym roku przypada czterdziestolecie audycji Lata z Radiem. A na tegoroczną wakacyjną trasę koncertową zaprasza również JAWO. Będzie można w każdym z miast, do którego zawita Lato z Radiem, spróbować naszych specjałów. Szukajcie nas w namiotach “Poznaj Dobrą Żywność”  Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi. Ponadto koncerty w ramach Lata z Radiem odbędą się również

więcej...

8 czerwca 2011Zapraszamy na piknik

Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi dr Marek Sawicki oraz firma JAWO zapraszają na Piknik “Poznaj Dobrą Żywność”. Impreza odbędzie się w sobotę 18 czerwca w Warszawie na terenie ogrodów SGGW przy ul. Nowoursynowskiej 166. Zaczynamy o godz. 11. W programie między innymi: – degustacje, również specjałów JAWO, – pokazy kulinarne, – konkursy, – wystawa maszyn

więcej...

20 maja 2011JAWO w programie “Doceń polskie”

Program “Doceń polskie” realizowany jest pod patronatem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi. Certyfikat otrzymują produkty, które uzyskają pozytywną opinię Loży Ekspertów składającej się z przedstawicieli instytucji m.in. takich, jak: Stowarzyszenie Rzeźników i Wędliniarzy RP, Związek Polskie Mięso, UPEMI, Fundacja Klubu Szefów Kuchni. Dzięki programowi każdy Klient sięgający po wyroby z logo “Doceń polskie” może mieć

więcej...

15 kwietnia 2011JAWO zwiększa moc

Producent mrożonek Jawo otworzył w Częstochowie nowy zakład produkcyjny. Połowę z ponad 13 milionów złotych, które pochłonęła budowa nowoczesnego budynku oraz linii produkcyjnej, dołożyła Unia Europejska. Początki Jawo sięgają 1992 roku, gdy pierwsze produkty powstawały w maleńkiej stołówce w częstochowskim Domu Aktora. Dziś Jawo jest jedną z najszybciej rozwijających się firm w Polsce, nie tylko

więcej...

6 kwietnia 2011JAWO wdraża BRC

Firma JAWO wdraża standardy produkcji bezpiecznych produktów żywnościowych BRC. Chcemy w ten sposób uzyskać potwierdzenie, że produkujemy bezpieczną żywność, że sprawdzamy bardzo dokładnie jakość, higienę i bezpieczeństwo wszystkich aspektów naszej produkcji, zaczynając od dostarczanych surowców a na badaniu satysfakcji klientów kończąc. System BRC – to międzynarodowy standard (Global Standard) opracowany przez Brytyjskie Konsorcjum Detalistów (British

więcej...

25 marca 2011JAWO dba o wysoką jakość produktów

16 i 17 marca nowy zakład firmy JAWO został audytowany przez jednostkę certyfikującą ISOQAR. Sprawdzone zostało funkcjonowanie systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności ISO 22000. Weryfikacja naszego systemu jakości przeszła pozytywnie. Na potwierdzenie, że nasze wyroby produkowane są pod szczególnym nadzorem jakościowym mamy prawo oznaczać je znakiem:

więcej...

22 marca 2011JAWO na Targach Gastronomicznych w Warszawie

W dniach 23 – 25 marca 2011 roku odbędą się już po raz piętnasty Międzynarodowe Targi Gastronomiczne Euro Gastro. Zapraszamy na nasze stoisko, które znajdą Państwo w Centrum Targowo-Kongresowym MT Polska w Warszawie, przy ul. Marsa 56c. Jesteśmy w hali B, stoisko nr 6.

więcej...

14 lutego 2011Nowa siedziba JAWO

Informujemy, że zmienił się adres siedziby JAWO. Teraz jesteśmy przy ul. Równoległej 88/98.

więcej...

26 stycznia 2011Diament Forbesa dla JAWO

Firma JAWO znalazła się w prestiżowym gronie Diamentów Forbesa 2011 – przedsiębiorstw, które w ostatnich trzech latach najbardziej dynamicznie zwiększały swoją wartość. Lista wyróżnionych została opracowana na podstawie szwajcarskiej metody wyceny wartości firm, uwzględniającej wyniki finansowe oraz wartość majątku. Do wyceny wykorzystano dane uwzględniające m.in.: poziom sprzedaży, zysk netto, wartość majątku trwałego, zapasów, należności oraz

więcej...

20 grudnia 2010Deszcz wyróżnień dla JAWO

Trzy produkty Jawo: krokiety z mięsem, krokiety z grzybami i kapustą oraz naleśniki z serem otrzymały wyróżnienie znakiem Poznaj Dobrą Żywność. A z kolei kartacze z mięsem Jawo zdobyły tytuł Jurajskiego Produktu Roku 2010.

więcej...