powrót
Knedle z nadzieniem kakaowym z kokosową bitą śmietaną i owocami
Składniki
Produkt niezbędny do tego przepisu: Knedle z nadzieniem kakaowym200 ml śmietanki 30%
2-3 łyżki wiórków kokosowych
1 łyżka cukru pudru
truskawki, maliny, borówki
Przygotowanie:
Wiórki kokosowe prażymy na suchej patelni, a następnie odkładamy do przestygnięcia. Schłodzoną śmietankę ubijamy na sztywno, pod koniec dodając cukier puder oraz 3/4 naszej porcji wiórków kokosowych. Całość mieszamy. Knedle z nadzieniem kakaowym przygotowujemy według wskazówek na opakowaniu, a następnie wyjmujemy łyżką cedzakową i wykładamy na talerz. Knedle dekorujemy bitą śmietanę, świeżymi owocami i oprószamy prażonymi wiórkami kokosowymi.
Smacznego!