Miniatura wpisu
Miniatura wpisu
powrót

Gyoza – japońskie pierogi z warzywami

Dystrybutor w Polsce - Jawo sp. z o.o.

Produkt głęboko mrożony

Propozycja japońskiej kuchni stworzona z myślą o wegetarianach.

Skład

mąka pszenna, kapusta, woda, marchew, uszak bzowy (Auricularia auricula-Judae), soja (edamame), groszek zielony, cebula, panier suchy (mąka pszenna, sól, drożdże), oleje roślinne (rzepakowy, sezamowy), cukier, teksturowane białko pszenne, szczypior, sól, skrobie, ocet jabłkowy, sos sojowy (woda, soja, pszenica, sól), szpinak w proszku 0,5%, gluten pszenny, czosnek granulowany, aromat, imbir mielony, pieprz czarny.

Dystrybutor japońskich pierogów Gyoza w Polsce – Jawo sp. z o.o.

Przygotowanie

Dla uzyskania najlepszego rezultatu przygotuj danie z produktu mrożonego.

Na głębokim oleju: smaż gyozę w temperaturze 170oC – 180oC przez około 2,5 minuty

Na patelni:  rozgrzej 15 ml oleju, ułóż zamrożoną gyozę spodem do rozgrzanej patelni i smaż przez 2 minuty. Następnie wlej 60 ml wody na patelnię, przykryj pokrywką i gotuj pod przykryciem 2 minuty.  Zdejmij pokrywkę i podsmaż jeszcze ok. 1 minutę do momentu odparowania całej wody.

Gotowanie: gotuj gyozę przez ok. 3,5 minuty w lekko wrzącej wodzie

Gotowanie na parze: gotuj gyozę na parze w temperaturze 100°C przez ok. 5 minut.

Wartości odżywcze

Wartość odżywczaw 100 g
Wartość energetyczna604kJ / 143 kcal
Tłuszcz
w tym, Kwasy tłuszczowe nasycone
2,3g
0,3g
Weglowodany
w tym cukier
24g
5,2g
Białko5,1g
Sól0,98g

Komentarze

10 odpowiedzi na “Gyoza – japońskie pierogi z warzywami”

  1. Paulina Dolatowska pisze:

    Dzień dobry,

    W jakich sklepach można kupić Państwa produkty? Szczególnie interesują mnie pierożki gyoza.

    • Nasze produkty tzn. mam na myśli markę Jawo kupi pani m.in. w Auchanie, Makro, Delikatesach Centrum, Merco, Limonce, Groszku, SPAR, Lewiatanie, Leclercu, PSS Społem, Stokrotce, Aldiku, Fracu, Passie, Sano, Naszych Sklepach, Poziomce, Wafelku i wielu, wielu innych. Co do gyozy to produkt jest bardziej przeznaczony dla rynku HoReCa, ale można go też kupić w sklepach detalicznych. Będzie łatwiej wskazać ewentualnie taki punkt jeśli napisze pani w jakiej miejscowości robi najczęściej zakupy.

      Pozdrawiam
      Magda Parkitna

  2. Andrzej Rajkiewicz pisze:

    Dzień dobry,
    mam pytanie gdzie konkretnie w Warszawie można nabyć gyoza zarównow hurcie jak i w detalu?

  3. PABLO pisze:

    w Częstochowie jest produkcja GYOZY nie można nigdzie jej kupić smutne 🙁

    • Przykro nam z tego powodu, że tak trudno kupić detaliczną gyozę w sklepach. Owszem w Częstochowie spółka Ajinomoto Jawo z Bór produkuje gyozę, ale produkuje ją przede wszystkim z myślą o rynkach zachodnich. My czyli Jawo sp. z o.o. jesteśmy tylko dystrybutorem gyozy, nie producentem i sprzedajemy ten produkt w Polsce. Ale sprzedajemy go przede wszystkim do gastronomii, czyli do barów, restauracji, sushi barów etc. Ale pracujemy nad tym, aby dostępność gyozy w sklepach detalicznych była większa.
      Pozdrawiam
      Magda Parkitna

  4. asdam pisze:

    Gdzie mogę je dosyać w warszawie?

  5. Ania pisze:

    A czy w Częstochowie nadal są niedostępne stacjonarnie a może dostanę je w makro?

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *