Miniatura wpisu
Miniatura wpisu
powrót

Naleśniki ze szpinakiem

Produkt głęboko mrożony.

Pod złocistą, chrupiąca skorupką naleśnika kryje się doskonały farsz szpinakowy z dodatkiem sera ricotta.
Produkt jest wykonywany ręcznie, nie zawiera substancji konserwujących i barwników.

Skład

mąka pszenna, szpinak 26%, woda, ser ricotta 13%, pasteryzowane jaja płynne, serwatka w proszku (z mleka), sól, przyprawy.

Uwaga! Produkt jest wykonany ręcznie i może się nieznacznie różnić wielkością i kształtem.

Nie zamrażać powtórnie. Po rozmrożeniu przechowywać w temp. 40 C nie dłużej niż 48 godzin.

Alergeny występujące w zakładzie: gluten, jaja, mleko, gorczyca, soja, orzechy.

Przygotowanie

Na patelni

Naleśniki rozmrozić, następnie podsmażać na patelni posmarowanej olejem lub patelni teflonowanej przez 3 min., przewracając na drugą stronę w połowie czasu smażenia.

W mikrofalówce

Naleśniki rozmrozić, następnie podgrzewać 2 min. przy mocy 600W.

W piekarniku

Naleśniki rozmrozić, ułożyć na blasze i podgrzewać w temp. 1800C przez 9 minut

Wartości odżywcze

Wartość odżywczaw 100 g%RWS*
Wartość energetyczna639 kJ / 151 kcal8%
Tłuszcz
w tym, Kwasy tłuszczowe nasycone
1,7 g
0,7 g
2%
4%
Weglowodany
w tym cukier
26 g
3,6 g
10%
4%
Białko6,7 g13%
Sól0,80 g13%
*Reference intake of an average adult (8400 kJ / 2000 kcal).
Informacja dla osób chorych na cukrzycę:
zawartość wymienników w 100g produktu: WW 2,6 WBT 0,4.

Nasze przepisy

    Komentarze

    Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *