Miniatura wpisu
Miniatura wpisu
powrót

Pierogi ze szpinakiem

Produkt głęboko mrożony.

Wyśmienity farsz szpinakowo – twarogowy najlepiej komponuje się z sosem śmietanowym lub serowym. Delikatny ser twarogowy oraz aromatyczne przyprawy znakomicie podkreślają subtelny smak szpinaku.

Skład

mąka pszenna, szpinak 27%, woda, ser twarogowy 11%, błonnik pszenny, przyprawy, pasteryzowane jaja płynne, sól, suszone warzywa (marchew, pietruszka, por, cebula), cukier, ekstrakt drożdżowy.

Uwaga! Produkt jest wykonany ręcznie i może się nieznacznie różnić wielkością i kształtem.

Chronić przed rozmrożeniem. Po rozmrożeniu nie nadaje się do ponownego zamrożenia.

Alergeny występujące w zakładzie: gluten, jaja, mleko, gorczyca, soja, nasiona sezamu.

Przygotowanie

Wrzuć pojedynczo zamrożone pierogi do 3 litrów posolonego wrzątku.

Gotuj na wolnym ogniu przez 12 minut.

Po ugotowaniu wyjmij pierogi za pomocą łyżki cedzakowej. I podawaj tak, jak lubisz.

Wartości odżywcze

Wartość odżywczaw 100 g%RWS*
Wartość energetyczna722 kJ / 171 kcal9%
Tłuszcz
w tym, Kwasy tłuszczowe nasycone
0,9 g
0,4 g
1%
2%
Weglowodany
w tym cukier
32 g
2,4 g
12%
3%
Białko6,8 g14%
Sól0,29 g5%
*Reference intake of an average adult (8400 kJ / 2000 kcal).
Informacja dla osób chorych na cukrzycę:
zawartość wymienników w 100g produktu: WW 3,2 WBT 0,4.

Komentarze

  1. PokażRogi napisał(a):

    Według informacji na opakowaniu powinno się je gotować 8-10 minut. Po 12 minutach po przekrojeniu wciąż było widać mąkę, kolejne 8 minut we wrzątku pod przykryciem niewiele pomogło.

  2. natka napisał(a):

    Kupiłam ostatnio te pierogi i są po prostu niesmaczne. Nie są przyprawione, brakuje czosnku, a biały ser zastąpiłabym fetą. W zamrażalniku zostało mi jeszcze pół paczki i nie wiem co z nimi zrobię, bo nie lubię wyrzucać jedzenia.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *