Miniatura wpisu
Miniatura wpisu
powrót

Pierogi z kapustą i mięsem

Produkt głęboko mrożony.

Farsz z mięsa wołowo – wieprzowego, kapusty kiszonej i przypraw. Tradycyjny obiad przygotowany w 12 minut.

Skład

mąka pszenna, kapusta kiszona 23%, woda, mięso wołowe 8%, tłuszcz wieprzowy 6%, pasteryzowane jaja płynne, przyprawy (zawierają gorczycę), sól, suszone warzywa (marchew, pietruszka, por, cebula), cukier, ekstrakt drożdżowy.

Uwaga! Produkt jest wykonany ręcznie i może się nieznacznie różnić wielkością i kształtem.

Chronić przed rozmrożeniem. Po rozmrożeniu nie nadaje się do ponownego zamrożenia.

Alergeny występujące w zakładzie: gluten, jaja, mleko, gorczyca, soja, nasiona sezamu.

Produkt wyróżniony przez MRiRW znakiem „Poznaj Dobrą Żywność”

Przygotowanie

Wrzuć pojedynczo zamrożone pierogi do 3 litrów posolonego wrzątku.

Gotuj na wolnym ogniu przez 12 minut.

Po ugotowaniu wyjmij pierogi za pomocą łyżki cedzakowej. I podawaj tak, jak lubisz.

Wartości odżywcze

Wartość odżywczaper 100 g%RI*
Wartość energetyczna869 kJ / 207 kcal10%
Tłuszcz
w tym, Kwasy tłuszczowe nasycone
7 g
2,7g
10%
14%
Weglowodany
w tym cukier
27 g
3,4 g
11%
2%
Białko7,4g14%
Sól0,57 g8%
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal)
Informacja dla osób chorych na cukrzycę:
zawartość wymienników w 100g produktu: WW 2,7 WBT 0,9.

Komentarze

  1. Biggi napisał(a):

    Podczas ostatnich zakupów w regale produktów mrożonych znalazłem Wasze Pierogi z mięsem i kapustą. Oczywiście bez żadnych zachamowań – kupiłem. Nie ukrywam opakowanie jak i zawartość optycznie może konkurować z produktami innych zachodnich firm. Notabene, żadne zachodnie firmy nie produkują w pełnym tego słowa znaczeniu pierogów jakie znam z Polski. Sposób przygotowywania, gotowania bez zarzutów. Podczas degustacji nie trudno stwierdzić, że mięsa jest no tak jak w opisie 8%, dlatego proponuję by nazwa była „Pierogi z kapustą i mięsem“, byłoby mnie nie obojętne by tego mięsa było 25%, a kapusty /no za dużo namaszczonej pieprzem /8 -10% albo tylko nazwa „Pierogi z kapustą“. Ponadto ciasto bez zarzutów. Reasumując: dobre, smaczne no i polskie, a tu chciałbym prosić Producenta by nie za wiele tego paskudnego składnika o nazwie „mononatriumgluitamat“ dodawać. To jest smakowy składnik, a więc czysta chemia. Przecież można używac naturalnych składników, których w Polsce nie brakuje.

    • jarin napisał(a):

      Zgadzam się w 100% z Biggim , za dużo kapusty za mało mięska proporcje powinny być mniej więcej pół na pół
      a kapusta mieszana (słodko-kwaśna) lub kwaśna z dodatkiem cebuli. Ogólnie dobre, ale nie powalają , więc nie będę kupował regularnie , tylko od czasu do czasu.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *