Miniatura wpisu
Miniatura wpisu
powrót

Knedle ze śliwkami

Produkt głęboko mrożony.

Nadziewane całymi śliwkami. Przyrządzone bez dodatku cukru. Polecamy podawać posypane cukrem, polane stopionym masłem lub śmietaną.

Skład

ziemniaki 51%, śliwki węgierki 20%, skrobia ziemniaczana, mąka pszenna, pasteryzowane jaja płynne.

Uwaga! Produkt jest wykonany ręcznie i może się nieznacznie różnić wielkością i kształtem.

Bez dodatku cukrów, zawiera naturalnie występujące cukry.

Chronić przed rozmrożeniem. Po rozmrożeniu nie nadaje się do ponownego zamrożenia.

Alergeny występujące w zakładzie: gluten, jaja, mleko, gorczyca, soja, nasiona sezamu.

Produkt wyróżniony przez MRiRW znakiem „Poznaj Dobrą Żywność”

Przygotowanie

Wrzuć pojedynczo zamrożone knedle do 3 litrów posolonego wrzątku.

Nie przerywaj wrzenia i nie mieszaj. Od momentu wypłynięcia knedli na powierzchnię gotuj na wolnym ogniu przez 7 minut.

Po ugotowaniu wyjmij knedle za pomocą łyżki cedzakowej. I podawaj tak, jak lubisz.

Wartości odżywcze

Wartość odżywczaper 100 g%RI*
Wartość energetyczna600 kJ / 142 kcal7%
Tłuszcz
w tym, Kwasy tłuszczowe nasycone
0,4 g
0,1 g
1%
1%
Weglowodany
w tym cukier
30 g
5,7 g
13%
6%
Białko2,8 g4%
Sól0,01 g<1%
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal)
Informacja dla osób chorych na cukrzycę:
zawartość wymienników w 100g produktu: WW 3,0 WBT 0,1.

Komentarze

  1. ralF napisał(a):

    Witam,
    wraz z rodzina mieszkamy w Anglii. Kupilismy wasze knedle ze slwkami w miejscowym sklepie polskim. Przygotowalismy je z sosem z pomaranczy wg waszej receptury z opakowania i powiem szczerze ze to byl niebianski smak. Od teraz jedna pulka w zamrazarce jest zarezerwowana tylko na wasze produkty. Gratuluje mistrzowskiego wykonania i mam nadzieje ze reszta waszych produktow bedzie rownie wysmienita. Od razu pedze do sklepu wykupic wszystkie knedle ze sliwkami marki JAWO.

    P.S. Dokladnie wg hasla – Sprobowalem, pokochalem…
    Dziekujemy i pozdrawiamy

  2. Syrenka napisał(a):

    Proszę wybaczyć, ale nie przyłączę się do zachwytów. O ile ku mojemu zdziwieniu okazało się, że wnętrze stanowi prawdziwa śliwka (a nie sos śliwkopodobny), o tyle ciasto… Po prostu odłożyłam po dwóch sztukach: po pierwszej chciałam dać jeszcze szanse, a po drugiej wiedziałam, że więcej tych knedli na pewno nie kupię! Ciasto – nie wiem jak to nazwać? – wodnite, jałowe w smaku (oczywiście osoliłam wodę), dość twardawe w konsystencji, po prostu niesmaczne! Rozczarowałam się, zwłaszcza po tylu zachwytach 🙁

  3. Gosiaczek napisał(a):

    Fantastyczne, POEZJA,”niebo w gębie” błagam nie zmieniajcie receptury,śliwki pycha i ciasto też doskonałe, spróbowałąm razem z moją rodzinką i już nas macie, raz , a nawet 2 razy w tygodniu wyroby JAWO goszczą na naszym stole. DOSKONAŁE………

  4. Gosiaczek napisał(a):

    Wielkie uznanie dla Firmy JAWO,jakość na najwyższym poziomie, inni powinni brać z Was przykład i uczyć się jak można zrobić pyszne wyroby, GRATULUJĘ !!!!!!!!!!!

  5. xxl napisał(a):

    Kupiłam właśnie dzisiaj te knedle, niestety nawet ich nie spróbowałam ponieważ rozpadły się wszystkie podczas gotowania. Powstała jedna wielka mazia z mąki ziemniaczanej. Nigdy więcej ich nie kupię. Co to za knedle, które się rozpadły w gotowaniu.Nawet 3min.się nie gotowaly. Zrobiłam też zdjęcia tej brei. Masakra. Pozdrowienia dla kiujacych tą firmą.

    • Magda Parkitna napisał(a):

      Bardzo nam przykro, że produkt nie spełnił pani oczekiwań. Chcielibyśmy się jednak dowiedzieć co mogło być powodem takiej sytuacji, tak aby w przyszłości uniknąć takich przykrych niespodzianek. Proszę o kontakt z firmą i podesłanie informacji o produkcie wraz ze zdjęciami, które pani zrobiła oraz najlepiej z nr serii z opakowania na maila:
      Pozdrawiamy
      JAWO

  6. Krzysztof napisał(a):

    Knedle ze śliwkami są świetne, rewelacyjne . Proszę nic nie zmieniać, modyfikować itd. Lepsze wrogiem dobrego:)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *