Miniatura wpisu
Miniatura wpisu
powrót

Gnocchi ziemniaczane

Produkt głęboko mrożony.

Gnocchi najlepiej podawać z pesto lub innym sosem we włoskim stylu. Dobre dla wegan.

Skład

woda, płatki ziemniaczane 17,8%, skrobia ziemniaczana, mąka pszenna, semolina z pszenicy twardej (triticum durum) 5,9%, olej rzepakowy, sól, barwnik: karoteny.

Przygotowanie

W garnku

Wrzuć zamrożone gnochi na 3l posolonego wrzątku. Energicznie zamieszaj i gotuj na dużym ogniu. Wyjmuj, gdy tylko wypłyną na powierzchnię.

Na patelni

Rozgrzej 1 łyżkę tłuszczu na patelni i podsmażaj zamrożone gnocchi 2 minuty od czasu do zasu mieszając. Następnie dodaj 1/4 szklanki wody i podgrzewaj kolejne 3-5 minut pod przykryciem. Wymieszaj z 1/4 szklanki sosu i podawaj.

Wartości odżywcze

Wartość odżywczaw 100 g%RWS*
Wartość energetyczna756 kJ / 178 kcal9%
Tłuszcz
w tym, Kwasy tłuszczowe nasycone
1,4 g
0,3 g
2%
2%
Weglowodany
w tym cukier
37 g
4,7 g
14%
5%
Białko3,5 g7%
Sól0,85 g14%
*Reference intake of an average adult (8400 kJ / 2000 kcal).
Informacja dla osób chorych na cukrzycę:
zawartość wymienników w 100g produktu: WW 3,7 WBT 0,3.

Nasze przepisy

    Komentarze

    1. Marzena napisał(a):

      Bardzo dziękujemy za ten produkt dla wegan! są pyszne oczekujemy więcej np w pierogi bez masy jajecznej- trzymam kciuki za kolejne wegańskie produkty!

    Dodaj komentarz

    Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *