Produkt głęboko mrożony.
Delikatne ciasto i wyśmienity farsz zadowolą gusta każdego klienta. Najlepiej smakują z sosem grzybowym oraz z przysmażoną cebulką. Zaletą jest wyjątkowo nieskomplikowany i szybki sposób ich przyrządzenia.
Produkt głęboko mrożony.
Delikatne ciasto i wyśmienity farsz zadowolą gusta każdego klienta. Najlepiej smakują z sosem grzybowym oraz z przysmażoną cebulką. Zaletą jest wyjątkowo nieskomplikowany i szybki sposób ich przyrządzenia.
mąka pszenna, kasza jęczmienna 28%, woda, grzyby leśne 8% (borowik szlachetny, podgrzybek brunatny, maślak zwyczajny w zmiennych proporcjach), cebula, olej rzepakowy, sól, przyprawy, suszone warzywa (marchew, pietruszka, por, cebula).
Uwaga! Produkt jest wykonany ręcznie i może się nieznacznie różnić wielkością i kształtem.
Chronić przed rozmrożeniem. Po rozmrożeniu nie nadaje się do ponownego zamrożenia.
Alergeny występujące w zakładzie: gluten, jaja, mleko, gorczyca, soja, orzechy.
Wrzuć pojedynczo zamrożone pierogi do 3 litrów posolonego wrzątku.
Gotuj na wolnym ogniu przez 10 minut.
Po ugotowaniu wyjmij pierogi za pomocą łyżki cedzakowej. I podawaj tak, jak lubisz.
Wartość odżywcza | w 100 g | %RWS* |
Wartość energetyczna | 807 kJ / 191 kcal | 10% |
Tłuszcz w tym, Kwasy tłuszczowe nasycone | 2,9 g 0,3 g | 4% 2% |
Weglowodany w tym cukier | 33 g 4,2 g | 13% 5% |
Białko | 5,8 g | 12% |
Sól | 0,60 g | 10% |
*Reference intake of an average adult (8400 kJ / 2000 kcal). | ||
Informacja dla osób chorych na cukrzycę: zawartość wymienników w 100g produktu: WW 3,3 WBT 0,5. |
Ja i moi znajomi byliśmy zachwyceni tym rodzajem pierogów, jednak ostatnio ich smak się zmienił -teraz przeważa goryczkowy smak kaszy co mi przeszkadza.
Ruskie też miewają swoje gorsze i lepsze dni – mimo wszytko są najlepsze na rynku wśród mrożonych.
Pyszne.
Jedyne takie.
Super doprawione.
Pełne farszu.
:):)
Chętnie bym spróbowała, bo wszyscy dookoła zachwalają, ale w przeciwieństwie do pierogów ruskich (pycha!), pierogi staropolskie nie mają znaczka ‘dla wegetarian’ więc sie waham. Czy mogliby Państwo prosze potwierdzić jak to z nimi jest? Są wegetariańskie czy nie?
Tak potwierdzam Pierogi staropolskie są odpowiednie dla wegetarian, ale tych jedzących jajka.
Pozdrawiam
Magda Parkitna
Obrzydliwe!! Szkoda kasy naprawdę!! Jak z kaszanką ale taka najgorszej jakości! Gorszych pierogów w życiu nie jadłam!
I na dodatek kupiłam je w De w Polskim Sklepie…..wiadomo jaka cena…..Nie polecam!
Bardzo się smakują te pierogi. Tak naprawdę nie bardzo lubiłem pierogi, ale kiedy spróbowałem te pierogi to była miłość na wieki.
Super, że pierogi panu posmakowały. Cieszymy się bardzo. Proszę też spróbować innych smaków.
Pozdrawiam
Magda Parkitna
Kupilem je z ciekawosci ale musze powiedziec ze sie nie zawiodlem. Jeszcze nigdy mrozone pierogi mi tak bardzo nie smakowaly…teraz zachodze w glowe gdzie to ja je kupowalem bo troche temu to bylo…Pozdrawiam i oby tak dalej
Bardzo dziękuję za miłe słowa pod adresem naszego produktu. Cieszę się, że pierogi smakowały. Gdyby był problem z przypomnieniem sobie, gdzie je pan kupił to proszę o kontakt. Spróbujemy pomóc i wskazać sklepy, gdzie są dostępne.
Pozdrawiam serdecznie
Magda Parkitna
Pierogi z kaszą przepyszne! Inne z tej firmy zresztą też. Ale tych z kaszą nie mogę nigdzie dostać. Kupiłam raz a potem zniknęły że sklepów.
Dzień dobry!
Dziękujemy za miłe słowa o naszych pierogach. Proszę napisać w jakiej miejscowości robi pani zakupy. Może pomogę pani zlokalizować sklep z tym asortymentem.
Pozdrawiam
Magda Parkitna
Od wielu lat jemy te pierogi i polecam wszystkim farsz jest wyśmienity ciasto trochę mniej (za grube ale to moje wrażenie). Polecam
Dziękujemy za komentarz. Cieszymy się, że pierogi smakują. I zdajemy sobie sprawę z pewnych niedoskonałości. Każdego dnia jednak robimy wszystko by tę doskonałość osiągnąć.
Pozdrawiamy ciepło z Częstochowy
Zespół Jawo
Parę lat temu natrafiłem na pierogi ale z kasza gryczaną i grzybami. bardzo mi smakowały.
Teraz nie mogę ich spotkać, piszecie że są ale z kaszą jęczmienną.
Tamtych już nie robicie?
Jestem z Warszawy.
Od początku nasze pierogi staropolskie, czyli z kaszą i grzybami miały w recepturze kaszę jęczmienną. Nigdy nie używaliśmy kaszy gryczanej do ich produkcji. Tę pana wątpliwość mogę od razu rozwiać.
Pozdrawiam
Magda Parkitna
Być może zmylił mnie kolor, ale z grzybami po prostu kasza jest ciemniejsza. Dziękuję za odpowiedź ale mimo wszystko w Warszawie na te pierogi jeszcze nie natrafiłem a szkoda.
Pozdrawiam
Sprawdzę, gdzie w Warszawie są dostępne nasze staropolskie.
Pozdrawiam
Gdzie dostanę takie we Wrocławiu?
Sprawdzę i wrócę tu z odpowiedzią. Pozdrawiam