Miniatura wpisu
Miniatura wpisu
powrót

Pierogi ze szpinakiem

Produkt głęboko mrożony. Receptura ciasta bez dodatku jaj w składzie.

Wyśmienity farsz szpinakowo – twarogowy najlepiej komponuje się z sosem śmietanowym lub serowym. Delikatny ser twarogowy oraz aromatyczne przyprawy znakomicie podkreślają subtelny smak szpinaku.

Skład

mąka pszenna, szpinak 28%, woda, ser twarogowy 12%, błonnik pszenny bezglutenowy, olej rzepakowy, przyprawy, sól, suszone warzywa (marchew, pietruszka, por, cebula).

 

Uwaga! Produkt jest wykonany ręcznie i może się nieznacznie różnić wielkością i kształtem.

Chronić przed rozmrożeniem. Po rozmrożeniu nie nadaje się do ponownego zamrożenia.

Alergeny występujące w zakładzie: gluten, jaja, mleko, gorczyca, soja, orzechy.

Przygotowanie

Wrzuć pojedynczo zamrożone pierogi do 3 litrów posolonego wrzątku.

Gotuj na wolnym ogniu przez 10 minut.

Po ugotowaniu wyjmij pierogi za pomocą łyżki cedzakowej. I podawaj tak, jak lubisz.

Wartości odżywcze

Wartość odżywczaw 100 g%RWS*
Wartość energetyczna685 kJ / 162 kcal8%
Tłuszcz
w tym, Kwasy tłuszczowe nasycone
2,6 g
0,7 g
4%
3%
Weglowodany
w tym cukier
26 g
1,5 g
10%
2%
Białko7,1 g14%
Sól0,24 g4%
*Reference intake of an average adult (8400 kJ / 2000 kcal).
Informacja dla osób chorych na cukrzycę:
zawartość wymienników w 100g produktu: WW 2,6 WBT 0,5.

Komentarze

13 odpowiedzi na “Pierogi ze szpinakiem”

  1. dietetyk pisze:

    Kiedy będa w warszawie??

  2. Aga66 pisze:

    SUPER POMYSŁ te pierogi ze szpinakiem.A może uda się wyprodukować też z innymi warzywami?

  3. PokażRogi pisze:

    Według informacji na opakowaniu powinno się je gotować 8-10 minut. Po 12 minutach po przekrojeniu wciąż było widać mąkę, kolejne 8 minut we wrzątku pod przykryciem niewiele pomogło.

  4. natka pisze:

    Kupiłam ostatnio te pierogi i są po prostu niesmaczne. Nie są przyprawione, brakuje czosnku, a biały ser zastąpiłabym fetą. W zamrażalniku zostało mi jeszcze pół paczki i nie wiem co z nimi zrobię, bo nie lubię wyrzucać jedzenia.

  5. Najwiekszym uznaniem klient w ciesza sie tu pierogi ruskie, ale swoich amator w maja r wniez chlopskie i ze szpinakiem. fot. uj

  6. Basia pisze:

    To ser A nie mąka. NAPRAWDĘ tak trudno odróżnić

  7. Basia pisze:

    Najlepsze na świecie są pierogi ruskie. Powinny być w każdym sklepie. W Auchan jak są zaraz znikają. Reszta clezy. Ruskie mają przeznaczony farsz.

  8. Basia pisze:

    No i że szpinakiem. Ruskieci szpinak idealne

  9. Basia pisze:

    Najlepsze na świecie są pierogi ruskie. Powinny być w każdym sklepie. W Auchan jak są zaraz znikają. Reszta clezy. Ruskie mają przesmaczny mialo byc farsz.

  10. Dariusz pisze:

    Nie smakowały mi te pierogi. W smaku są trochę kwaśne i mało wyraziste, takie nijakie. Coś im brakuje.

  11. Ola pisze:

    Brakuję w nich sera feta, gdyby był pierogi byłyby smaczniejsze. Szpinak lubi ser feta bez niego smakuje jak trawa

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *