Produkt głęboko mrożony.
Nadzienie z sera białego z cukrem i cukrem wanilinowym. Najlepiej smakują polane śmietaną.
Produkt głęboko mrożony.
Nadzienie z sera białego z cukrem i cukrem wanilinowym. Najlepiej smakują polane śmietaną.
mąka pszenna, ser twarogowy 35 %, woda, cukier, skrobia ziemniaczana, pasteryzowane jaja płynne, olej rzepakowy, sól, aromat wanilinowy.
Uwaga! Produkt jest wykonany ręcznie i może się nieznacznie różnić wielkością i kształtem.
Chronić przed rozmrożeniem. Po rozmrożeniu nie nadaje się do ponownego zamrożenia.
Alergeny występujące w zakładzie: gluten, jaja, mleko, gorczyca, soja, orzechy.
Wrzuć pojedynczo zamrożone pierogi do 3 litrów posolonego wrzątku.
Gotuj na wolnym ogniu przez 10 minut.
Po ugotowaniu wyjmij pierogi za pomocą łyżki cedzakowej. I podawaj tak, jak lubisz.
Wartość odżywcza | w 100 g | %RWS* |
Wartość energetyczna | 800 kJ / 189 kcal | 10% |
Tłuszcz w tym, Kwasy tłuszczowe nasycone | 2,0 g 1,1 g | 3% 5% |
Weglowodany w tym cukier | 32 g 8,2 g | 12% 9% |
Białko | 9,9 g | 20% |
Sól | 0,14 g | 2% |
*Reference intake of an average adult (8400 kJ / 2000 kcal). | ||
Informacja dla osób chorych na cukrzycę: zawartość wymienników w 100g produktu: WW 3,2 WBT 0,6. |
Pierogi są pyszne – kupuję już 3 m-c. Najbardziej lubię z serem oraz z truskawkami (ale jako osobne produkty, a nie mix). Smaczne ciasto, dużo nadzienia. Mniam! Polecam 🙂
mieszkam w Sztokholmie i tutaj kupujemy wasze pierogi z serem,na swieta jedziemy do polski i mam pytanie-gdzie mozna kupic wasze pierogi z serem w Pile bo tu mieszkamy,moj e-mail
pierogi smakuja jak pierogi mojej babci wiec sa poprostu wspaniale-nie zmieniajcie receptury
Krzysztof
dobre pierogi muszę skosztować tez z serem i jagodami/ ale kluski śląskie są super smaczne dla mnie typowy kluch jaki ja lubię
luty 2013 r kupno pierogów z serem to wielka niesmaczna porażka obiadowa ciasto jest grube niesmaczne szare i twarde farsz przeciętny tam gdzie pierogi są sklejone ciasto nie do jedzenia nie wiem kto dopuszcza taki produkt na rynek nikomu nie polecam szkoda gotowania czasu i pieniędzy
Pierogi z serem oraz ruskie to sa najlepsze produkty tej firmy. Widocznie kupione przez Pania musialy byc zle przechowywane. Kupuje te pierogi juz lata i zawsze sa PRZEPYSZNE.
Pierogi Waszej firmy goszczą u mnie już od dobrych kilku lat.Tak więc moja opinia jest w pełni sprawdzona.Muszę tutaj wyrazić wielkie uznanie Kierownictwu firmy jak i jego pracownikom.Wyroby sa pyyyszne i nie cyganione!Szczególnie pierogi z serem sa smakowite.Takie “swojskie”.Jak tylko mogę polecam wszystkim moim znajomym,aby zasmakowali tych naszych dobrych, polskich produktów.
Dlaczego tak cudne wyroby zniknęły ze sklepow ?
Wspaniałe,PYSZNE,CIENKIE CIASTO,WSPANIAŁE SEROWE NADZIENIE,Poezja…….. nie zmieniajcie receptury…
Bardzo smaczne, skład w porządku, ładne opakowanie, cena w miarę atrakcyjna, dostępne w sklepie niedaleko mnie. Czuć w nich taką domowość, nie coś takiego przemysłowego, sztucznego, jak u innych producentów. Miałem okazję spróbować ok. 5 różnych produktów tej firmy, wszystkie smaczne i godne polecenia i to zdecydowanie. Co kilka tygodni kupuję wraz z rodziną, gdy nie chce się nam gotować nic w domu. Na minus może jedynie to, że są dostępne nie w każdym sklepie. Czasami ciężko jest je dostać, być może są szybko wykupowane.
Dziękujemy za miłe słowa. Faktycznie, naszych produktów nie ma w przysłowiowym każdym sklepie. Ale wciąż pracujemy nad tym, by były łatwo dostępne.
Pozdrawiam serdecznie
Magda Parkitna
Pierogi pyszne ale nie tylko bo kluski śląskie też rewelacyjne smaczne jak domowe Brawo dla Producenta i pracowników Firmy Jawo
Dziękujemy za miłe słowa. Cieszymy się, że nasze produkty smakują.
Pozdrawiamy z Częstochowy
Jawo Team
Pierogi z serem OKROPNE.
Ciasto twarde, grube, kleiste po ugotowaniu .Farszu jak na lekarstwo!
Pierogi nie są na pewno robione ręcznie. Kształt i rant pierogów pokazuje maszynowe przygotowanie – może ręcznie to są przekładane? Pisanie takiej informacji na opakowaniu to jest oszukiwanie klientów. ORADZAM kupowanie produktów tej Firmy .Lepiej zjeść coś innego , a pierogi zrobić samemu ,albo kupić w znanym i sprawdzonym miejscu.
Katarzyna
Bardzo mi przykro, że nasze pierogi nie spełniły pani oczekiwań. Farsz jest zrobiony z sera twarogowego, a twaróg ma tendencję do “zbiegania” się w gotowaniu. Stąd wrażenie małej ilości farszu. Co do zarzutu dotyczącego ręcznej produkcji, to nie mamy nic do ukrycia. Na naszej stronie internetowej znajdzie pani filmik, jak produkujemy m.in. pierogi. Filmik jest tu: https://jawo.pl/videos/pierogi/ Pierogi, jak najbardziej są ręcznej produkcji, bo większość etapów procesu produkcji jest wykonywana ręcznie. Również ranty. Pani uwagi przekazuje do działu Kontroli Jakości. Chcemy sprawę wyjaśnić do końca, bo być może coś poszło nie tak, jak powinno.
Pozdrawiam serdecznie
Magda Parkitna
Wywalcie cukier ze składu i dajcie erytrytol albo ksylitol albo stewie po co ten cukier.. naprawdę jak zrobicie czysty skład i to podkreślicie to klienci to docenią! Cukier jest zdecydowanie nie potrzebny
Dziękujemy za uwagi. Przekażemy je do naszego działu R&D.
Przepyszne pierogi, dzieci uwielbiają!! Prosty, dobry, skład, nie rozklejają się w gotowaniu,😊 jak dla mnie idealne.
Dziękujemy za opinię. Cieszymy się, że pierogi smakują;-)