Miniatura wpisu
Miniatura wpisu
powrót

Pierogi z serem

Produkt głęboko mrożony.

Nadzienie z sera białego z cukrem i cukrem wanilinowym. Najlepiej smakują polane śmietaną.

Skład

mąka pszenna, ser twarogowy 35 %, woda, cukier, skrobia ziemniaczana, pasteryzowane jaja płynne, olej rzepakowy, sól, aromat wanilinowy.

Uwaga! Produkt jest wykonany ręcznie i może się nieznacznie różnić wielkością i kształtem.

Chronić przed rozmrożeniem. Po rozmrożeniu nie nadaje się do ponownego zamrożenia.

Alergeny występujące w zakładzie: gluten, jaja, mleko, gorczyca, soja, orzechy.

Przygotowanie

Wrzuć pojedynczo zamrożone pierogi do 3 litrów posolonego wrzątku.

Gotuj na wolnym ogniu przez 10 minut.

Po ugotowaniu wyjmij pierogi za pomocą łyżki cedzakowej. I podawaj tak, jak lubisz.

Wartości odżywcze

Wartość odżywczaw 100 g%RWS*
Wartość energetyczna800 kJ / 189 kcal10%
Tłuszcz
w tym, Kwasy tłuszczowe nasycone
2,0 g
1,1 g
3%
5%
Weglowodany
w tym cukier
32 g
8,2 g
12%
9%
Białko9,9 g20%
Sól0,14 g2%
*Reference intake of an average adult (8400 kJ / 2000 kcal).
Informacja dla osób chorych na cukrzycę:
zawartość wymienników w 100g produktu: WW 3,2 WBT 0,6.

Komentarze

18 odpowiedzi na “Pierogi z serem”

  1. Gosia pisze:

    Pierogi są pyszne – kupuję już 3 m-c. Najbardziej lubię z serem oraz z truskawkami (ale jako osobne produkty, a nie mix). Smaczne ciasto, dużo nadzienia. Mniam! Polecam 🙂

  2. krzys pisze:

    mieszkam w Sztokholmie i tutaj kupujemy wasze pierogi z serem,na swieta jedziemy do polski i mam pytanie-gdzie mozna kupic wasze pierogi z serem w Pile bo tu mieszkamy,moj e-mail
    pierogi smakuja jak pierogi mojej babci wiec sa poprostu wspaniale-nie zmieniajcie receptury
    Krzysztof

  3. artur pisze:

    dobre pierogi muszę skosztować tez z serem i jagodami/ ale kluski śląskie są super smaczne dla mnie typowy kluch jaki ja lubię

  4. zawiedziona pisze:

    luty 2013 r kupno pierogów z serem to wielka niesmaczna porażka obiadowa ciasto jest grube niesmaczne szare i twarde farsz przeciętny tam gdzie pierogi są sklejone ciasto nie do jedzenia nie wiem kto dopuszcza taki produkt na rynek nikomu nie polecam szkoda gotowania czasu i pieniędzy

    • Daniel pisze:

      Pierogi z serem oraz ruskie to sa najlepsze produkty tej firmy. Widocznie kupione przez Pania musialy byc zle przechowywane. Kupuje te pierogi juz lata i zawsze sa PRZEPYSZNE.

  5. JOA pisze:

    Pierogi Waszej firmy goszczą u mnie już od dobrych kilku lat.Tak więc moja opinia jest w pełni sprawdzona.Muszę tutaj wyrazić wielkie uznanie Kierownictwu firmy jak i jego pracownikom.Wyroby sa pyyyszne i nie cyganione!Szczególnie pierogi z serem sa smakowite.Takie “swojskie”.Jak tylko mogę polecam wszystkim moim znajomym,aby zasmakowali tych naszych dobrych, polskich produktów.

  6. JOA pisze:

    Dlaczego tak cudne wyroby zniknęły ze sklepow ?

  7. Gosiaczek pisze:

    Wspaniałe,PYSZNE,CIENKIE CIASTO,WSPANIAŁE SEROWE NADZIENIE,Poezja…….. nie zmieniajcie receptury…

  8. Piotr M. pisze:

    Bardzo smaczne, skład w porządku, ładne opakowanie, cena w miarę atrakcyjna, dostępne w sklepie niedaleko mnie. Czuć w nich taką domowość, nie coś takiego przemysłowego, sztucznego, jak u innych producentów. Miałem okazję spróbować ok. 5 różnych produktów tej firmy, wszystkie smaczne i godne polecenia i to zdecydowanie. Co kilka tygodni kupuję wraz z rodziną, gdy nie chce się nam gotować nic w domu. Na minus może jedynie to, że są dostępne nie w każdym sklepie. Czasami ciężko jest je dostać, być może są szybko wykupowane.

    • Dziękujemy za miłe słowa. Faktycznie, naszych produktów nie ma w przysłowiowym każdym sklepie. Ale wciąż pracujemy nad tym, by były łatwo dostępne.
      Pozdrawiam serdecznie
      Magda Parkitna

  9. Robert pisze:

    Pierogi pyszne ale nie tylko bo kluski śląskie też rewelacyjne smaczne jak domowe Brawo dla Producenta i pracowników Firmy Jawo

  10. Katarzyna pisze:

    Pierogi z serem OKROPNE.
    Ciasto twarde, grube, kleiste po ugotowaniu .Farszu jak na lekarstwo!
    Pierogi nie są na pewno robione ręcznie. Kształt i rant pierogów pokazuje maszynowe przygotowanie – może ręcznie to są przekładane? Pisanie takiej informacji na opakowaniu to jest oszukiwanie klientów. ORADZAM kupowanie produktów tej Firmy .Lepiej zjeść coś innego , a pierogi zrobić samemu ,albo kupić w znanym i sprawdzonym miejscu.
    Katarzyna

    • Bardzo mi przykro, że nasze pierogi nie spełniły pani oczekiwań. Farsz jest zrobiony z sera twarogowego, a twaróg ma tendencję do “zbiegania” się w gotowaniu. Stąd wrażenie małej ilości farszu. Co do zarzutu dotyczącego ręcznej produkcji, to nie mamy nic do ukrycia. Na naszej stronie internetowej znajdzie pani filmik, jak produkujemy m.in. pierogi. Filmik jest tu: https://jawo.pl/videos/pierogi/ Pierogi, jak najbardziej są ręcznej produkcji, bo większość etapów procesu produkcji jest wykonywana ręcznie. Również ranty. Pani uwagi przekazuje do działu Kontroli Jakości. Chcemy sprawę wyjaśnić do końca, bo być może coś poszło nie tak, jak powinno.
      Pozdrawiam serdecznie
      Magda Parkitna

  11. Filip pisze:

    Wywalcie cukier ze składu i dajcie erytrytol albo ksylitol albo stewie po co ten cukier.. naprawdę jak zrobicie czysty skład i to podkreślicie to klienci to docenią! Cukier jest zdecydowanie nie potrzebny

  12. Marta pisze:

    Przepyszne pierogi, dzieci uwielbiają!! Prosty, dobry, skład, nie rozklejają się w gotowaniu,😊 jak dla mnie idealne.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *