Produkt głęboko mrożony.
Farsz z mięsa wołowo – wieprzowego, kapusty kiszonej i przypraw. Tradycyjny obiad przygotowany w 10 minut.
Produkt głęboko mrożony.
Farsz z mięsa wołowo – wieprzowego, kapusty kiszonej i przypraw. Tradycyjny obiad przygotowany w 10 minut.
mąka pszenna, woda, kapusta kiszona 17%, mięso wołowe 8%, tłuszcz wieprzowy, olej rzepakowy, przyprawy (zawierają gorczycę), sól, suszone warzywa (marchew, pietruszka, por, cebula).
Uwaga! Produkt jest wykonany ręcznie i może się nieznacznie różnić wielkością i kształtem.
Chronić przed rozmrożeniem. Po rozmrożeniu nie nadaje się do ponownego zamrożenia.
Alergeny występujące w zakładzie: gluten, jaja, mleko, gorczyca, soja, orzechy.
Wrzuć pojedynczo zamrożone pierogi do 3 litrów posolonego wrzątku.
Gotuj na wolnym ogniu przez 10 minut.
Po ugotowaniu wyjmij pierogi za pomocą łyżki cedzakowej. I podawaj tak, jak lubisz.
Wartość odżywcza | w 100 g | %RWS* |
Wartość energetyczna | 922 kJ / 220 kcal | 11% |
Tłuszcz w tym, Kwasy tłuszczowe nasycone | 8 g 3,2g | 11% 16% |
Weglowodany w tym cukier | 29 g 2,1 g | 11% 2% |
Białko | 6,8g | 14% |
Sól | 0,62 g | 10% |
*Reference intake of an average adult (8400 kJ / 2000 kcal). | ||
Informacja dla osób chorych na cukrzycę: zawartość wymienników w 100g produktu: WW 2,9 WBT 1,0. |
Pierogi z mięsem i kapustą JAWO = ślinka cieknie!
witam wszystkie pierogi są super prubowałem z innch firm to tylko sama mąka a wasze są super
Podczas ostatnich zakupów w regale produktów mrożonych znalazłem Wasze Pierogi z mięsem i kapustą. Oczywiście bez żadnych zachamowań – kupiłem. Nie ukrywam opakowanie jak i zawartość optycznie może konkurować z produktami innych zachodnich firm. Notabene, żadne zachodnie firmy nie produkują w pełnym tego słowa znaczeniu pierogów jakie znam z Polski. Sposób przygotowywania, gotowania bez zarzutów. Podczas degustacji nie trudno stwierdzić, że mięsa jest no tak jak w opisie 8%, dlatego proponuję by nazwa była „Pierogi z kapustą i mięsem“, byłoby mnie nie obojętne by tego mięsa było 25%, a kapusty /no za dużo namaszczonej pieprzem /8 -10% albo tylko nazwa „Pierogi z kapustą“. Ponadto ciasto bez zarzutów. Reasumując: dobre, smaczne no i polskie, a tu chciałbym prosić Producenta by nie za wiele tego paskudnego składnika o nazwie „mononatriumgluitamat“ dodawać. To jest smakowy składnik, a więc czysta chemia. Przecież można używac naturalnych składników, których w Polsce nie brakuje.
Zgadzam się w 100% z Biggim , za dużo kapusty za mało mięska proporcje powinny być mniej więcej pół na pół
a kapusta mieszana (słodko-kwaśna) lub kwaśna z dodatkiem cebuli. Ogólnie dobre, ale nie powalają , więc nie będę kupował regularnie , tylko od czasu do czasu.
Dziwny posmak .Nie bylem zachwycony .Ocena krotka gdyz chcialbym uniknac bledow ortograficznych 😉
Kartacze są super ale pierogi z kapustą i miesem nie smakowaly mi.zbyt duzo kapusty a malo miesa.