Miniatura wpisu
Miniatura wpisu
powrót

Kluski na parze

Produkt głęboko mrożony.

Doskonałe w wersji na słodko, jak i z sosem np. gulaszem wołowym.

Skład

mąka pszenna, woda, pasteryzowane jaja płynne, drożdże, olej rzepakowy, serwatka w proszku (z mleka), cukier, sól, gluten.

Uwaga! Nie zamrażać powtórnie. Po rozmrożeniu przechowywać w temp. 40 C nie dłużej niż 48 godzin. Alergeny występujące w zakładzie: gluten, jaja, mleko, gorczyca, soja, nasiona sezamu.

Przygotowanie

Zamrożone kluski ułożyć na sitku. Podgrzewać na parze pod przykryciem przez 4 minuty.

Powierzchnię klusek zwilżyć delikatnie wodą i podgrzewać 3 minuty przy mocy 600W.

Wartości odżywcze

Wartość odżywczaw 100 g%RWS*
Wartość energetyczna1157 kJ / 274 kcal14%
Tłuszcz
w tym, Kwasy tłuszczowe nasycone
5,7 g
0,6 g
8%
3%
Weglowodany
w tym cukier
46 g
5,4 g
18%
6%
Białko8,6 g17%
Sól0,40 g7%
*Reference intake of an average adult (8400 kJ / 2000 kcal).
Informacja dla osób chorych na cukrzycę:
zawartość wymienników w 100g produktu: WW 4,6 WBT 0,9.

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *