Miniatura wpisu
Miniatura wpisu
powrót

Kluski śląskie z dziurką bez glutenu

Produkt głęboko mrożony. BEZGLUTENOWY. Nr certyfikatu: PL-100-004.

Pomagają w sprawnym przygotowaniu obiadu doskonale zastępując ziemniaki. Z sosem i surówką są wyśmienitym daniem wegetariańskim.

Skład

ziemniaki 67%, skrobia ziemniaczana, pasteryzowane jaja płynne z chowu ściółkowego, płatki ziemniaczane 3%, woda, skrobia modyfikowana.

Chronić przed rozmrożeniem. Po rozmrożeniu nie nadaje się do ponownego zamrożenia.

Alergeny występujące w zakładzie: jaja, mleko, gorczyca, soja, orzechy.

Przygotowanie

Wrzuć pojedynczo zamrożone kluski do 3 litrów posolonego wrzątku.

Nie przerywaj wrzenia i nie mieszaj. Od momentu wypłynięcia klusek na powierzchnię gotuj na wolnym ogniu przez 7 minut.

Po ugotowaniu wyjmij kluski za pomocą łyżki cedzakowej. I podawaj tak, jak lubisz.

Wartości odżywcze

Wartość odżywczaw 100 g%RWS*
Wartość energetyczna616 kJ / 145 kcal7%
Tłuszcz
w tym, Kwasy tłuszczowe nasycone
0,2 g
0,1 g
<1%
1%
Weglowodany
w tym cukier
34 g
2,2 g
13%
2%
Białko1,9 g4%
Sól0,02 g<1%
*Reference intake of an average adult (8400 kJ / 2000 kcal).
Informacja dla osób chorych na cukrzycę:
zawartość wymienników w 100g produktu: WW 3,4 WBT 0,1.

Nasze przepisy

    Komentarze

    25 odpowiedzi na “Kluski śląskie z dziurką bez glutenu”

    1. ela pisze:

      Dzięki za wyroby bezglutenowe-ogłoszę wszędzie wśród chorych na celiakię.

    2. BM pisze:

      Jak jest waga produktu?

    3. Justyna pisze:

      Dzień dobry, gdzie w Poznaniu można kupić Wasze produkty bezglutenowe?

      • Dzień dobry!

        Powinny być w sieciach:
        Auchan
        Carrefour
        Intermarche
        Delikatesy Centrum
        Stokrotka
        Chata Polska
        Piotr i Paweł
        Makro
        Selgros.

        Proszę dać znać, czy udało się Pani je kupić.

        Pozdrawiam serdecznie
        Magda Parkitna

    4. Justyna pisze:

      Bardzo dziękuję za informację, udało mi się kupić kluski śląskie z dziurką- pyszne jak moje domowe 🙂
      Będę szukać dalej innych Waszych wyrobów.

    5. Ela pisze:

      Czy w Intermaeche są te produkty bezglutenowe. Z tych wymienionych wyżej sklepów tylko ta sieć jest u mnie w mieście. Byłam w dwóch i niestety nie było

      • Dzień dobry!
        Wszystkie nasze produkty bezglutenowe są w sieci Intermarche. Powinny być dostępne, bo sieć zamawia je na swój magazyn centralny, który zaopatruje poszczególne sklepy w towar. Jeśli ich nie było to proszę dać nam znać o które sklepy chodzi konkretnie, jak i obsłudze sklepu – najlepiej kierownikowi, który może je zamówić z następną dostawą.

        Pozdrawiam
        Magda Parkitna

    6. Dorota pisze:

      Witam,
      Jak skrobia modyfikowana jest użyta w składzie ?

    7. Przepychota pisze:

      Przepychota, od 20 lat jestem na diecie bezglutenowej i tak pysznych klusek jeszcze nie jadłem. (żeby tylko moja mama tego nie czytała).

    8. Kasia pisze:

      Nie kupujcie. Strata pieniędzy. Robi się wielką breja. Gotowane zgodnie z instrukcją.

      • Dzień dobry!

        Bardzo mi przykro z tego powodu. Oczywiście nic takiego z naszymi kluskami nie powinno się dziać. Sprawę przekazałam do działu kontroli jakości.
        Pozdrawiam
        Magda Parkitna

    9. Joanna pisze:

      Wczoraj trafiły do mojej Biedronki,jestem zachwycona😍 Dziękuję za bezglutenowe pyszności, mam nadzieję, że oferta wejdzie na stałe do sklepu. Brawo za bezgluten i brawo za podanie WW i Wbt. Córka mega szczęśliwa 😊

      • Cieszymy się, że sprawiliśmy odrobinę radości;-) Dziękujemy za pochwały. Robimy wszystko by ułatwiać naszym Klientom życie.
        Pozdrawiamy serdecznie z Częstochowy
        Zespół Jawo

    10. Olga pisze:

      Pyszne! Kupiłam pyzy bez mięsa i jestem zachwycona 🙂

      • Cudownie, że pyzy pani smakowały. Bardzo dziękujemy za podzielenie się opinią. I zachęcamy do skosztowania innych naszych produktów.
        Pozdrawiam
        Magda Parkitna

    11. Danuta pisze:

      Najlepsze kluski z supermarketu jakie jadłam!!! Super, że dbacie o celiaków.

    12. Dominika pisze:

      Kupiłam kluski z dziurką z eleclerc w Mielcu, tragedia, pół kluski w porządku, a w reszcie sama mąka. Tego nie da się zjeść 🤮

    13. its pisze:

      Jedne z nielicznych klusek śląskich z zawartością ziemniaków powyżej 65%, brawo!
      Do Kasi, której wyszła breja (kom. 8) – mi się tak zdarzyło, kiedy za długo zostawiłem kluski na mocnym ogniu w bulgocącej wodzie. Po wypłynięciu należy zmniejszyć moc palnika. Gwarantuję, że brei nie będzie.
      Do Dominiki, która miała pół kluski w porządku, a pół mąka (kom. 12) – mi się tak zdarzyło, kiedy połowę opakowania zostawiłem w zamrażarce na kilka tygodni i opakowanie nie było szczelnie zamknięte. Podejrzewam, że dostęp powietrza zrobił swoje. Gwarantuję, że jak poprawnie gotuje się świeżo otwarte, dobrze przechowywane kluski, to żadnej mąki nie ma.

    Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *