Miniatura wpisu
Miniatura wpisu
powrót

Uszka z pieczarkami

Produkt głęboko mrożony.

Aromatyczny farsz pieczarkowy znakomicie komponuje się zarówno z czerwonym barszczem, grzybową jak i innymi zupami. Można podawać z sosami lub na zimno w formie sałatki z warzywami.

Skład

mąka pszenna, pieczarki 19%, woda, pasteryzowane jaja płynne, błonnik pszenny, cebula, sól, przyprawy (zawierają gorczycę), olej rzepakowy, suszone warzywa (marchew, pietruszka, por, cebula), cukier, ekstrakt drożdżowy, aromat.

Uwaga! Chronić przed rozmrożeniem. Po rozmrożeniu nie nadaje się do ponownego zamrożenia.

Alergeny występujące w zakładzie: gluten, jaja, mleko, gorczyca, soja, nasiona sezamu.

Produkt wyróżniony przez MRiRW znakiem „Poznaj Dobrą Żywność”

Przygotowanie

Wrzuć pojedynczo zamrożone uszka do 3 litrów posolonego wrzątku.

Delikatnie zamieszaj i gotuj na wolnym ogniu przez 12 minut.

Po ugotowaniu wyjmij uszka za pomocą łyżki cedzakowej. I podawaj tak, jak lubisz.

Wartości odżywcze

Wartość odżywczaw 100 g%RWS*
Wartość energetyczna983 kJ / 232 kcal12%
Tłuszcz
w tym, Kwasy tłuszczowe nasycone
1,0 g
0,2 g
1%
1%
Weglowodany
w tym cukier
45 g
4,8 g
17%
5%
Białko8,5 g17%
Sól0,52 g9%
*Reference intake of an average adult (8400 kJ / 2000 kcal).
Informacja dla osób chorych na cukrzycę:
zawartość wymienników w 100g produktu: WW 4,5 WBT 0,4.

Komentarze

  1. Leo napisał(a):

    Szanowni Państwo właśnie jestem po konsumpcji uszek z powyższego opakowania. Żona zrobiła, jak zwykle, bardzo dobry barszcz, a tu ZONK… Takich „przezrozystych” uszek jeszcze nie jadłem… ZERO smaku, nawet soli nie czuć… w dodatku coś mi między zębami chrzęściło (pewnie piasek); już zwykły ugotowany kartofel przy tych uszkach odznacza się bardzo finezyjnym smakiem… dramat.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *