Miniatura wpisu
Miniatura wpisu
powrót

Uszka z grzybami

Produkt głęboko mrożony.

Uszka wypełnione aromatycznym, grzybowym farszem. Idealne do wigilijnego barszczu lub zupy grzybowej. Opakowanie 300 gramowe wystarczy by przygotować posiłek dla całej rodziny.

Skład

mąka pszenna 55%, woda, pieczarki 13%, grzyby leśne 3,5% (borowik szlachetny, podgrzybek brunatny w zmiennych proporcjach), cebula, olej kokosowy, pasteryzowane jaja płynne, błonnik pszenny, sól, przyprawy, suszone warzywa (marchew, pietruszka, por, cebula), cukier, ekstrakt drożdżowy, aromat.

Uwaga! Chronić przed rozmrożeniem. Po rozmrożeniu nie nadaje się do ponownego zamrożenia.

Alergeny występujące w zakładzie: gluten, jaja, mleko, gorczyca, soja, nasiona sezamu.

Przygotowanie

Wrzuć pojedynczo zamrożone uszka do 3 litrów posolonego wrzątku.

Delikatnie zamieszaj i gotuj na wolnym ogniu przez 12 minut.

Po ugotowaniu wyjmij uszka za pomocą łyżki cedzakowej. I podawaj tak, jak lubisz.

Wartości odżywcze

Wartość odżywczaw 100 g%RWS*
Wartość energetyczna1039 kJ / 246 kcal12%
Tłuszcz
w tym, Kwasy tłuszczowe nasycone
3,1g
2,0g
4%
10%
Weglowodany
w tym cukier
45g
3,9g
17%
4%
Białko7,9g16%
Sól0,75g13%
*Reference intake of an average adult (8400 kJ / 2000 kcal).
Informacja dla osób chorych na cukrzycę:
zawartość wymienników w 100g produktu: WW 4,5 WBT 0,6.

Komentarze

  1. Ewa napisał(a):

    porażka, pierwszy i ostatni raz kupiłam gotowe uszka .
    Z Waszej firmy , bo akurat wpadło mi w oko opakowanie.
    smak, żaden, mdłe, tak malutkie że aby naewt trochę podrażnić podniebienie trzeba zjesc co najmniej pół opakowania.
    a Farsz ? w ogóle go nie czuć, nie wspomnę już o smaku grzybów.
    Ale wiem i jestem pewna ,ze wolę kupić suszone grzyby i zrobić uszka sama, niż wydać choć 5 zł na gotowy produkt, w niczym nie przypominający prawdziwego smaku i aromatu wigilijnych uszek.
    pozdrawiam

    • Magda Parkitna napisał(a):

      Przykro nam, że nie przypadły pani do gustu nasze uszka. Taka jest ich receptura oraz kształt i wielkość. Tak to sobie wymyśliliśmy. I jak najbardziej zachęcamy do robienia własnych domowych uszek. Jeśli tylko jest na to czas.
      Pozdrawiam serdecznie
      Magda Parkitna

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *