Miniatura wpisu
Miniatura wpisu
powrót

Uszka z grzybami

Produkt głęboko mrożony.

Uszka wypełnione aromatycznym, grzybowym farszem. Idealne do wigilijnego barszczu lub zupy grzybowej. Opakowanie 300 gramowe wystarczy by przygotować posiłek dla całej rodziny.

Skład

mąka pszenna 55%, woda, pieczarki 13%, grzyby leśne 3,5% (borowik szlachetny, podgrzybek brunatny w zmiennych proporcjach), cebula, olej kokosowy, pasteryzowane jaja płynne, błonnik pszenny, sól, przyprawy, suszone warzywa (marchew, pietruszka, por, cebula), cukier, ekstrakt drożdżowy, aromat.

Uwaga! Chronić przed rozmrożeniem. Po rozmrożeniu nie nadaje się do ponownego zamrożenia.

Alergeny występujące w zakładzie: gluten, jaja, mleko, gorczyca, soja, nasiona sezamu.

Przygotowanie

Wrzuć pojedynczo zamrożone uszka do 3 litrów posolonego wrzątku.

Delikatnie zamieszaj i gotuj na wolnym ogniu przez 12 minut.

Po ugotowaniu wyjmij uszka za pomocą łyżki cedzakowej. I podawaj tak, jak lubisz.

Wartości odżywcze

Wartość odżywczaper 100 g%RI*
Wartość energetyczna1039 kJ / 246 kcal12%
Tłuszcz
w tym, Kwasy tłuszczowe nasycone
3,1g
2,0g
4%
10%
Weglowodany
w tym cukier
45g
3,9g
17%
4%
Białko7,9g16%
Sól0,75g13%
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal)
Informacja dla osób chorych na cukrzycę:
zawartość wymienników w 100g produktu: WW 4,5 WBT 0,6.

Nasze przepisy

    Komentarze

    Dodaj komentarz

    Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *