Miniatura wpisu
Miniatura wpisu
powrót

Pierogi z kapustą i grzybami

Produkt głęboko mrożony.

Farsz z atestowanych grzybów leśnych, kiszonej kapusty i przypraw.

Bez tłuszczów roślinnych utwardzonych, do produkcji pierogów używamy zdrowszego oleju kokosowego.

Skład

mąka pszenna, kapusta kiszona 24%, woda, grzyby leśne 7% (borowik szlachetny, podgrzybek brunatny w zmiennych proporcjach), olej kokosowy, cebula, pasteryzowane jaja płynne, przyprawy (zawierają gorczycę), skrobia modyfikowana, sól, suszone warzywa (marchew, pietruszka, por, cebula), cukier, ekstrakt drożdżowy.

 

Uwaga! Produkt jest wykonany ręcznie i może się nieznacznie różnić wielkością i kształtem.

Chronić przed rozmrożeniem. Po rozmrożeniu nie nadaje się do ponownego zamrożenia.

Alergeny występujące w zakładzie: gluten, jaja, mleko, gorczyca, soja, nasiona sezamu.

Produkt wyróżniony przez MRiRW znakiem „Poznaj Dobrą Żywność”

Przygotowanie

Wrzuć pojedynczo zamrożone pierogi do 3 litrów posolonego wrzątku.

Gotuj na wolnym ogniu przez 12 minut.

Po ugotowaniu wyjmij pierogi za pomocą łyżki cedzakowej. I podawaj tak, jak lubisz.

Wartości odżywcze

Wartość odżywczaw 100 g%RWS*
Wartość energetyczna703 kJ / 167 kcal8%
Tłuszcz
w tym, Kwasy tłuszczowe nasycone
2,8 g
2,1 g
4%
10%
Weglowodany
w tym cukier
30 g
2,6 g
11%
3%
Białko4,9 g10%
Sól0,52 g9%
*Reference intake of an average adult (8400 kJ / 2000 kcal).
Informacja dla osób chorych na cukrzycę:
zawartość wymienników w 100g produktu: WW 3,0 WBT 0,4.

Komentarze

  1. Damian napisał(a):

    Uwielbiam pierogi od zawsze, probowalem juz chyba wszystkich pakowanych w paczki jakie spotkalem w sklepach i te sa najlepsze! Lepsze nawet niz domowe robione. Bardzo dobry produkt !

  2. nitka-b1 napisał(a):

    Wspaniałe pierogi, jak domowe, doskonale doprawione, dużo farszu, kapusta jest kapustą, grzybki – grzybkami a nie jakąś breją. Polecam wszystkim smakoszom.

  3. marc_in napisał(a):

    absolutnie najlepsze pierogi w Polsce, reszta to syf i 10 metrów mułu.Zawsze żałuje jak zaryzykuje spróbować innych

  4. monika napisał(a):

    kompletnie mi nie smakują.mimo długiego gotowania pierogi są twarde, czuć i widać mąkę w cieście. bardzo się rozczarowałam tym prodeuktem.

  5. stabet 1234 napisał(a):

    Owszem dobre pierogi ,ale niestety ostatnio jadłem i okazało się że pod zebami czułem jakby w farszu był piasek nawet znalazłem malutki kamyczek .

  6. Borys napisał(a):

    Świetne. Kolejny raz kupuję, i kolejny raz sie nie zawiodłem. Cena ta sama jak inne piergoi, a jakość dużo wyższa. We wszystkich innych jest tylko jakaś breja. Bo tych widać że prawdziwe pierogi. Konkurować może tylko aviko, ale tam nie smakują mi przyprawy 😉

  7. Blanka napisał(a):

    Pierogi strasznie kwaśne, kapustę należy najpierw ugotować i odsaczyć z wody, aby pozbyć sie kwaśnego smaku. Okropne!

  8. jozin napisał(a):

    Wspaniale pierogi! Jedne z niewielu na rynku , ktore maja w skladzie grzyby lesne (a nie pieczarki i to da sie wyczuc) .
    Osobiscie szukalem takich b dlugo, wiec i bardzo dziekuje – za ten Wasz produkt.
    Kapusta tez jest odp zakwaszona.. a jezeli dla kogos taka ma nie byc to …niezly bigos :).

  9. Pierogożerca napisał(a):

    Pierogi z kapustą i grzybami…hmmm chyba najmniej mi smakują z waszych produktów, jak dla mnie kapusta za kwaśna, powinna być np. wymieszana ze słodką, albo jakoś inaczej zneutralizowana, ale ogólnie da się zjeść

  10. Jacekzhuty napisał(a):

    Pierogi z kapustą i grzybami – SKANDAL!! Pierogi się rozklejają podczas gotowania, farsz wypływa do wody. Kiedy udało mi się wyłożyć na talerz kilka nierozklejonych pierogów przyszedł czas na konsumpcję i tu kolejny zawód, kapusta kwaśna i nic poza tym. Gdzie te grzyby. Smaki zupełnie nie wyważone tylko kwas i kwas. Nie kupię więcej Waszych wyrobów.

    • Magda Parkitna napisał(a):

      Bardzo nam przykro, że tak się stało. Aby więcej taka sytuacja nie miała miejsca bardzo proszę o podanie nr serii z opakowania, które było problematyczne. Sprawdzimy co mogło się wydarzyć.
      Pozdrawiam
      Magda Parkitna

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *