Miniatura wpisu
Miniatura wpisu
powrót

Pierogi z kapustą i grzybami

Produkt głęboko mrożony.

Farsz z atestowanych grzybów leśnych, kiszonej kapusty i przypraw.

Bez tłuszczów roślinnych utwardzonych, do produkcji pierogów używamy zdrowszego oleju kokosowego.

Skład

mąka pszenna, kapusta kiszona 24%, woda, grzyby leśne 7% (borowik szlachetny, podgrzybek brunatny w zmiennych proporcjach), olej kokosowy, cebula, pasteryzowane jaja płynne, przyprawy (zawierają gorczycę), skrobia modyfikowana, sól, suszone warzywa (marchew, pietruszka, por, cebula), cukier, ekstrakt drożdżowy.

 

Uwaga! Produkt jest wykonany ręcznie i może się nieznacznie różnić wielkością i kształtem.

Chronić przed rozmrożeniem. Po rozmrożeniu nie nadaje się do ponownego zamrożenia.

Alergeny występujące w zakładzie: gluten, jaja, mleko, gorczyca, soja, nasiona sezamu.

Produkt wyróżniony przez MRiRW znakiem „Poznaj Dobrą Żywność”

Przygotowanie

Wrzuć pojedynczo zamrożone pierogi do 3 litrów posolonego wrzątku.

Gotuj na wolnym ogniu przez 12 minut.

Po ugotowaniu wyjmij pierogi za pomocą łyżki cedzakowej. I podawaj tak, jak lubisz.

Wartości odżywcze

Wartość odżywczaper 100 g%RI*
Wartość energetyczna703 kJ / 167 kcal8%
Tłuszcz
w tym, Kwasy tłuszczowe nasycone
2,8 g
2,1 g
4%
10%
Weglowodany
w tym cukier
30 g
2,6 g
11%
3%
Białko4,9 g10%
Sól0,52 g9%
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal)
Informacja dla osób chorych na cukrzycę:
zawartość wymienników w 100g produktu: WW 3,0 WBT 0,4.

Komentarze

  1. Damian napisał(a):

    Uwielbiam pierogi od zawsze, probowalem juz chyba wszystkich pakowanych w paczki jakie spotkalem w sklepach i te sa najlepsze! Lepsze nawet niz domowe robione. Bardzo dobry produkt !

  2. nitka-b1 napisał(a):

    Wspaniałe pierogi, jak domowe, doskonale doprawione, dużo farszu, kapusta jest kapustą, grzybki – grzybkami a nie jakąś breją. Polecam wszystkim smakoszom.

  3. marc_in napisał(a):

    absolutnie najlepsze pierogi w Polsce, reszta to syf i 10 metrów mułu.Zawsze żałuje jak zaryzykuje spróbować innych

  4. monika napisał(a):

    kompletnie mi nie smakują.mimo długiego gotowania pierogi są twarde, czuć i widać mąkę w cieście. bardzo się rozczarowałam tym prodeuktem.

  5. stabet 1234 napisał(a):

    Owszem dobre pierogi ,ale niestety ostatnio jadłem i okazało się że pod zebami czułem jakby w farszu był piasek nawet znalazłem malutki kamyczek .

  6. Borys napisał(a):

    Świetne. Kolejny raz kupuję, i kolejny raz sie nie zawiodłem. Cena ta sama jak inne piergoi, a jakość dużo wyższa. We wszystkich innych jest tylko jakaś breja. Bo tych widać że prawdziwe pierogi. Konkurować może tylko aviko, ale tam nie smakują mi przyprawy 😉

  7. Blanka napisał(a):

    Pierogi strasznie kwaśne, kapustę należy najpierw ugotować i odsaczyć z wody, aby pozbyć sie kwaśnego smaku. Okropne!

  8. jozin napisał(a):

    Wspaniale pierogi! Jedne z niewielu na rynku , ktore maja w skladzie grzyby lesne (a nie pieczarki i to da sie wyczuc) .
    Osobiscie szukalem takich b dlugo, wiec i bardzo dziekuje – za ten Wasz produkt.
    Kapusta tez jest odp zakwaszona.. a jezeli dla kogos taka ma nie byc to …niezly bigos :).

  9. Pierogożerca napisał(a):

    Pierogi z kapustą i grzybami…hmmm chyba najmniej mi smakują z waszych produktów, jak dla mnie kapusta za kwaśna, powinna być np. wymieszana ze słodką, albo jakoś inaczej zneutralizowana, ale ogólnie da się zjeść

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *