Miniatura wpisu
Miniatura wpisu
powrót

Pierogi z kapustą i grzybami

Produkt głęboko mrożony.

Farsz z atestowanych grzybów leśnych, kiszonej kapusty i przypraw.

Bez tłuszczów roślinnych utwardzonych, do produkcji pierogów używamy zdrowszego oleju kokosowego.

Skład

mąka pszenna, woda, kapusta kiszona 20%, grzyby leśne 7% (borowik szlachetny, podgrzybek brunatny, maślak zwyczajny w zmiennych proporcjach), olej kokosowy, olej rzepakowy, sól, przyprawy (zawierają gorczycę), skrobia modyfikowana, suszone warzywa (marchew, pietruszka, por, cebula), cukier, ekstrakt drożdżowy.

 

Uwaga! Produkt jest wykonany ręcznie i może się nieznacznie różnić wielkością i kształtem.

Chronić przed rozmrożeniem. Po rozmrożeniu nie nadaje się do ponownego zamrożenia.

Alergeny występujące w zakładzie: gluten, jaja, mleko, gorczyca, soja, nasiona sezamu.

Produkt wyróżniony przez MRiRW znakiem „Poznaj Dobrą Żywność”

Przygotowanie

Wrzuć pojedynczo zamrożone pierogi do 3 litrów posolonego wrzątku.

Gotuj na wolnym ogniu przez 10 minut.

Po ugotowaniu wyjmij pierogi za pomocą łyżki cedzakowej. I podawaj tak, jak lubisz.

Wartości odżywcze

Wartość odżywczaw 100 g%RWS*
Wartość energetyczna789 kJ / 187 kcal9%
Tłuszcz
w tym, Kwasy tłuszczowe nasycone
4,9 g
2,8 g
7%
14%
Weglowodany
w tym cukier
30 g
2,1 g
11%
2%
Białko4,9 g10%
Sól0,40 g7%
*Reference intake of an average adult (8400 kJ / 2000 kcal).
Informacja dla osób chorych na cukrzycę:
zawartość wymienników w 100g produktu: WW 3,0 WBT 0,6.

Komentarze

21 odpowiedzi na “Pierogi z kapustą i grzybami”

  1. Damian napisał(a):

    Uwielbiam pierogi od zawsze, probowalem juz chyba wszystkich pakowanych w paczki jakie spotkalem w sklepach i te sa najlepsze! Lepsze nawet niz domowe robione. Bardzo dobry produkt !

  2. nitka-b1 napisał(a):

    Wspaniałe pierogi, jak domowe, doskonale doprawione, dużo farszu, kapusta jest kapustą, grzybki – grzybkami a nie jakąś breją. Polecam wszystkim smakoszom.

  3. Monika napisał(a):

    Najlepsze! Kupuję tylko pierogi domowe, na inne szkoda kasy.

  4. marc_in napisał(a):

    absolutnie najlepsze pierogi w Polsce, reszta to syf i 10 metrów mułu.Zawsze żałuje jak zaryzykuje spróbować innych

  5. cogito napisał(a):

    mnaimmmm

  6. bajka napisał(a):

    Niestety we Wrocławiu są niedostępne

  7. nie nie napisał(a):

    niestety maja za mocny farsz , nie wygląda na ręczną robotę 🙁

  8. monika napisał(a):

    kompletnie mi nie smakują.mimo długiego gotowania pierogi są twarde, czuć i widać mąkę w cieście. bardzo się rozczarowałam tym prodeuktem.

  9. stabet 1234 napisał(a):

    Owszem dobre pierogi ,ale niestety ostatnio jadłem i okazało się że pod zebami czułem jakby w farszu był piasek nawet znalazłem malutki kamyczek .

  10. Dirk napisał(a):

    Greetings from germany.
    Just had these Pierogi and I must say, they taste FANTASTIC !
    Thank you ! 🙂

  11. silco napisał(a):

    kupilem w Jumbo w Holandii – beznadzieja,zalegaja w zamrazarkach

  12. Borys napisał(a):

    Świetne. Kolejny raz kupuję, i kolejny raz sie nie zawiodłem. Cena ta sama jak inne piergoi, a jakość dużo wyższa. We wszystkich innych jest tylko jakaś breja. Bo tych widać że prawdziwe pierogi. Konkurować może tylko aviko, ale tam nie smakują mi przyprawy 😉

  13. Blanka napisał(a):

    Pierogi strasznie kwaśne, kapustę należy najpierw ugotować i odsaczyć z wody, aby pozbyć sie kwaśnego smaku. Okropne!

  14. jozin napisał(a):

    Wspaniale pierogi! Jedne z niewielu na rynku , ktore maja w skladzie grzyby lesne (a nie pieczarki i to da sie wyczuc) .
    Osobiscie szukalem takich b dlugo, wiec i bardzo dziekuje – za ten Wasz produkt.
    Kapusta tez jest odp zakwaszona.. a jezeli dla kogos taka ma nie byc to …niezly bigos :).

  15. Pierogożerca napisał(a):

    Pierogi z kapustą i grzybami…hmmm chyba najmniej mi smakują z waszych produktów, jak dla mnie kapusta za kwaśna, powinna być np. wymieszana ze słodką, albo jakoś inaczej zneutralizowana, ale ogólnie da się zjeść

  16. Jacekzhuty napisał(a):

    Pierogi z kapustą i grzybami – SKANDAL!! Pierogi się rozklejają podczas gotowania, farsz wypływa do wody. Kiedy udało mi się wyłożyć na talerz kilka nierozklejonych pierogów przyszedł czas na konsumpcję i tu kolejny zawód, kapusta kwaśna i nic poza tym. Gdzie te grzyby. Smaki zupełnie nie wyważone tylko kwas i kwas. Nie kupię więcej Waszych wyrobów.

    • Magda Parkitna napisał(a):

      Bardzo nam przykro, że tak się stało. Aby więcej taka sytuacja nie miała miejsca bardzo proszę o podanie nr serii z opakowania, które było problematyczne. Sprawdzimy co mogło się wydarzyć.
      Pozdrawiam
      Magda Parkitna

  17. Piotr napisał(a):

    Szanowny Producencie! Wyrób pierogopodobny ze wstrętnym farszem – praktycznie niejadalny. Tuż po sezonie grzybowym i dopiero co ukiszonej świeżej kapuście oferujecie kit, którego powinniście się wstydzić. Technolog chyba miał w przeszłości amputowane kubki smakowe i jeszcze mu nie odrosły.

    • Magda Parkitna napisał(a):

      Szanowny Panie przykro nam, że nasz produkt panu nie smakował. Choć o gustach, a już szczególnie smakowych trudno dyskutować chcielibyśmy się dowiedzieć co konkretnie panu w farszu przeszkadzało. Dlaczego uważa pan, że pierogi są niejadalne. Prosimy o kontakt z nami na maila i informację o serii i dacie ważności pierogów, które pan skrytykował. Łatwiej będzie nam sprawdzić czy coś z produktem mogło się zadziać między produkcją a miejscem sprzedaży. Jeśli się zadziało będziemy mieć szansę na poprawę.
      Pozdrawiam
      Magda Parkitna

  18. Miro napisał(a):

    Pierogi z kapustą i z grzybami nazwa na opakowaniu powinna być zmieniona na PIEROGI Z KAPUSTĄ KISZONĄ
    Smaki nie zbilansowane jak by tych paru procent grzybów nie było to nikt by o tym nie wiedział bo kapucha kiszona dominuję do Polskich pierogów z czego słyniemy to duża dwója.A Technolog i producent to chyba nie mają smaku skoro taką recepturę zatwierdzili do produkcji.Kupiłem pierwszy raz i więcej jak będę chciał się napić kwasu z kiszonej kapusty to pójdę do warzywniaka i naleją mi za darmo do szklanki

    • Magda Parkitna napisał(a):

      Przykro nam, że nie trafiliśmy w pana gusta kulinarne. Faktycznie farsz tych pierogów robiony jest m.in. z kapusty kiszonej (co jest zaznaczone w składnikach ma opakowaniu), a nie słodkiej kapusty oraz grzybów. Oczywiście pana uwagi zostaną przekazane do naszego działu technologii.

      Pozdrawiam serdecznie
      Magda Parkitna

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *