Miniatura wpisu
powrót

Pierogi staropolskie (z kaszą i grzybami) z sosem z bryndzy z parmezanem i szałwią

Miniatura wpisu
    • Przygotowanie:
    • 30 minut
    • Porcja dla:
    • 2 osób
    • Poziom trudności:
    • Łatwy

Składniki

Produkt niezbędny do tego przepisu: Pierogi staropolskie (z kaszą i grzybami)

Składniki sosu:
250 ml śmietany 30 %, 200 g bryndzy, 100 g parmezanu, ½ doniczki świeżej szałwii, sól, pieprz biały do smaku.

Przygotowanie:

Przygotowanie sosu:
Do naczynia wlać śmietanę, pokruszyć bryndzę i wsypać parmezan. Wszystkie składnik zagotować, a następnie odparować około ¼ sosu. Pod koniec dodać pokrojoną świeżą szałwię. Doprawić do smaku. Serwować na ciepło z ugotowanymi pierogami.