powrót
Barszcz czerwony z uszkami z grzybami i kapustą
Składniki
Produkt niezbędny do tego przepisu: Uszka z kapustą i grzybamiSkładniki sosu:
Litr wody, 200 g włoszczyzny, 1 liść laurowy, 400g buraków czerwonych, 3 ziarnka ziela angielskiego, 3 ząbki czosnku, 150 ml koncentratu barszczu czerwonego, sól, pieprz cukier do smaku.
Przygotowanie:
Przygotowanie barszczu:
Włoszczyznę i czerwone buraki rozdrobnić. Następnie zalać wodą i gotować z dodatkiem liścia laurowego, ziela angielskiego i soli. Do barszczu można również dodać kawałek wędzonego boczku. Pod koniec gotowania dodać koncentrat barszczu czerwonego i do smaku roztarty czosnek i cukier. Całość gotować przez ok. 5 minut.
Przygotowany barszcz podawać z osobno ugotowanymi uszkami.