Kartacze z Jawo z godłem “Doceń Polskie”
W dniu 12 lipca br. w Hotelu Swing w Krakowie odbyła się druga certyfikacja produktów zgłoszonych do udziału w ogólnopolskim programie promocyjnym DOCEŃ POLSKIE. Program realizowany jest pod patronatem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi, a jego celem jestszeroka promocja oraz wsparcie medialne naszych rodzimych wyrobów i ich producentów.Posiadanie znaku promocyjnego DOCEŃ POLSKIEświadczy o najwyższej jakości wyrobów i daje szereg korzyści nie tylko ich producentom, ale również klientom.
Asortyment produktów ubiegających się podczas drugiej certyfikacji o znak promocyjny DOCEŃ POLSKIE był bardzo zróżnicowany i obejmował nie tylko wyroby wędliniarskie, ale również kasze, makarony, miody, musztardy, ciastka, słodycze, piwa i inne artykuły spożywcze.
W gronie produktów, które przeszły pozytywnie certyfikację i otrzymały prawo do posługiwania się godłem DOCEŃ POLSKIE były równieżKartacze z mięsem JAWO.
Produkty dostarczone do certyfikacji oceniane były przez Lożę Ekspertów w składzie:
– Mirek Drewniak (Fundacja Klubu Szefów Kuchni) – przewodniczący Loży Ekspertów,
– Zbigniew Kurleto (Fundacja Klubu Szefów Kuchni),
– Jarosław Kujawa (Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi),
– Celina Nierodkiewicz (Stowarzyszenie Rzeźników i Wędliniarzy RP),
– Katarzyna Salomon (Doceń Polskie).
Czytaj również na stronach:
http://www.facebook.com/media/set/?set=a.222217941152762.51154.192530930788130