Produkt głęboko mrożony. BEZGLUTENOWY. Nr certyfikatu: PL-100-005
Nadzienie wołowo-wieprzowe. Błyskawiczne drugie danie, polecamy podawać z dowolną surówką.
Produkt głęboko mrożony. BEZGLUTENOWY. Nr certyfikatu: PL-100-005
Nadzienie wołowo-wieprzowe. Błyskawiczne drugie danie, polecamy podawać z dowolną surówką.
ziemniaki 57%, skrobia ziemniaczana, mięso wieprzowe 9,2%, mięso wołowe 4,6%, woda, pasteryzowane jaja płynne z chowu ściółkowego, białko sojowe, cebula, przyprawy (zawierają gorczycę),olej rzepakowy, sól, błonnik pszenny bezglutenowy, skrobia modyfikowana, suszone warzywa (marchew, pietruszka, por, cebula), mąka ryżowa.
Uwaga! Chronić przed rozmrożeniem. Po rozmrożeniu nie nadaje się do ponownego zamrożenia.
Alergeny występujące w zakładzie: jaja, mleko, gorczyca, soja, orzechy.
Wrzuć pojedynczo zamrożone kluski do 3 litrów posolonego wrzątku.
Nie przerywaj wrzenia i nie mieszaj. Od momentu wypłynięcia klusek na powierzchnię gotuj na wolnym ogniu przez 8 minut.
Po ugotowaniu wyjmij kluski za pomocą łyżki cedzakowej. I podawaj tak, jak lubisz.
Wartość odżywcza | w 100 g | %RWS* |
Wartość energetyczna | 771 kJ / 184 kcal | 9% |
Tłuszcz w tym, Kwasy tłuszczowe nasycone | 6,1 g 2,5 g | 9% 13% |
Weglowodany w tym cukier | 26 g 1,1 g | 10% 1% |
Białko | 5,5 g | 11% |
Sól | 0,38 g | 6% |
*Reference intake of an average adult (8400 kJ / 2000 kcal). | ||
Informacja dla osób chorych na cukrzycę: zawartość wymienników w 100g produktu: WW 2,6 WBT 0,8. |
Jestem zachwycona Waszymi produktami a najlepsza ocena to pałaszowanie aż uszy sie trzęsa przez moja córke , która jest bezglutenowcem(Celiakia). Dziekujemy i prosimy o zwiekszenie asortymentu dla bezglutenowców. Przyznam , że tu gdzie mieszkamy nie wiem gdzie sa dostepne Wasze produkty bezglutenowe( okolice Ostrowii Mazowieckiej) Te które córka zjada ze smakiem przywiozłam aż z Krakowa.
Dziękujemy za miłe słowa. Bardzo nam miło, że produkty smakują.
Pozdrawiamy serdecznie
Zespół Jawo
Pyszne to one są na pewno, ale co z tymi dodatkami? :pasteryzowane jaja płynne , białko sojowe, skrobia modyfikowana,
Cieszę się, że uznaje pan nasze kluski za pysze. A co do wymienionych składników to już wyjaśniam. Pasteryzowane jaja płynne to nic innego jak zwykłe jaja. Tyle, że kupujemy je bez skorupek, czyli nie rozbijamy jaj w zakładzie podczas produkcji. Dlaczego? Proces wybijania jaj jest dość ryzykowny. Choćby ze względu na zagrożenie mikrobiologiczne (salmonella), czy dostanie się skorupki do gotowego produktu. No i na pewno przy produkcji w zakładzie dodanie masy jajowej jest bezpieczniejsze, prostsze i szybsze. A pozostałe dwa składniki to “pochłaniacze płynów czy tłuszczyku”, np. z rosołku w farszu. Taki farsz lepiej się po prostu dozuje. Skrobia jest częścią mąki, a modyfikowana czyli zmieniona jest tylko pod względem fizycznym (termicznym) i poprawia konsystencję farszu. Mam nadzieję, że rozwiałam choć trochę pana wątpliwości.
Pozdrawiam serdecznie
Magda Parkitna
cd. poprzedniego komentarza.
Przecież do zrobienia klusek wystarczą: ziemniaki, mąka ziemniaczana, jajko i ewentualnie mięso jeśli są z mięsem.
Kluski śląskie sa bez farszu. To sa pyzy. Nie ma klusek slaskich z farszem.
Samakuja tak samo kiepsko jak pyzy z miesem tyle ze jeszcze psuja reputacje prawdziwym kluską śląskim na dzielni 😂
To są najlepsze kluski śląskie z mięsem jakie jadłam , wszystkich produktów bezglutenowych próbowałam ale ten to mistrzostwo świata , czasem zjechać musze caly wroclaw w poszukiwaniu klusek bo wszędzie tak szybko się rozchodzą i za każdym razem serce mi drży aby tylko nie wycofano tego produktu
Dzień dobry!
Cudownie, że pani smakują nasze kluski z mięsem. Bardzo nas to cieszy. I zapewniam, że zamierzamy je produkować do końca świata i jeden dzień dłużej;-)
Pozdrawiamy z Częstochowy
Dzien dobry
Dzisiaj jedlismy wasze kluski slaskie z miesem kupione w Szwajcarji. Byly bardzo dobre. Ciekaw jestem czy pozostale produkty tez sa takie smaczne. Wszystkie mrozone produkty innych firm, ktore dotychczes probowalem byly niezbyt dobre. Moze w sklepie beda inne wasze wyroby.
Do tego wyprodukowane w moim rodzinnym miescie:-)
Pozdrawiam
Artur
Dziękujemy za miłe słowa. Oczywiście polecam inne nasze produkty. I zachęcam do napisania znów kilku zdań o kulinarnych wrażeniach.
Pozdrawiam ciepło z pochmurnej i zimnej Częstochowy
Magda
Pyszne te kluswczki jak domowe.Dobra robota dziekuje pozdrawiam
Cieszymy się, że kluski smakowały.
Pozdrawiamy ciepło z Częstochowy
Zespół Jawo
Pyszne, bardzo smaczne, polecam:) super że są bezglutenowe!!!
Cieszymy się, że kluski smakują;-)
Pozdrawiamy z Częstochowy
PRZEPYSZNE POLECAM
Super, że kluski smakują. Bardzo nam miło.
Pozdrawiamy
Zespół JAWO
Zwykle nie piszę recenzji itp. jednak ten produkt Państwu wyszedł i to kosmicznie dobrze. Celiakia od niemal 40 lat. Wielu potraw nie jadłem, bo mąka, bo nie potrafi nikt gotować bezglutenowych dań. Trafiłem na te kluski. Byłem przekonany, że pewnie kolejny produkt, który będzie bezglutenowy ale pewnie bardzo nieznaczny lub z masą spulchniaczy jak to niemiecka firma na S robi…. A tutaj po skosztowaniu odlot. Bardzo się cieszę, że trafiłem na Wasze kluski z mięsem! Pozdrowienia dla całej załogi Jawo.
Dziękujemy za recenzję naszych klusek. Bardzo nam miło, że zechciał się pan podzielić swoja opinią. I najważniejsze – cieszymy się, że nasze kluski panu smakowały. Polecamy się na przyszłość. Proszę też wypróbować inne nasze bezglutenowe produkty.
Pozdrawiamy z Częstochowy.
No niestety rozpadają się w czasie gotowania. Robi się gęsta breja.
Bardzo mi przykro z powodu tej sytuacji. Dział kontroli jakości skontaktuje się z panią w tej sprawie. Jeśli ma pani jeszcze opakowanie po kluskach, to proszę nie wyrzucać. Potrzeby będzie nr serii. Jest z tyłu wzdłuż zgrzewu.
Pozdrawiam
01 10 2025 L E9 15:15
Drobna korekta godziny: 01 10 2025 L E9 15:51