Miniatura wpisu
Miniatura wpisu
powrót

Pierogi z mięsem

Produkt głęboko mrożony.

Najpopularniejsze wśród pierogów zarówno w kraju, jak i za granicą. Idealne dla wszystkich, którzy preferują tradycyjne, syte potrawy. My polecamy także z sosem paprykowo-czosnkowym.

Skład

mąka pszenna, mięso wieprzowe 18%, woda, mięso wołowe 9%, białko sojowe, cebula, przyprawy (zawierają gorczycę), pasteryzowane jaja płynne, sól, błonnik pszenny, olej rzepakowy, suszone warzywa (marchew, pietruszka, por, cebula), cukier, ekstrakt drożdżowy

Uwaga! Produkt jest wykonany ręcznie i może się nieznacznie różnić wielkością i kształtem.

Chronić przed rozmrożeniem. Po rozmrożeniu nie nadaje się do ponownego zamrożenia.

Alergeny występujące w zakładzie: gluten, jaja, mleko, gorczyca, soja, nasiona sezamu.

Produkt wyróżniony przez MRiRW znakiem „Poznaj Dobrą Żywność”

Przygotowanie

Wrzuć pojedynczo zamrożone pierogi do 3 litrów posolonego wrzątku.

Gotuj na wolnym ogniu przez 12 minut.

Po ugotowaniu wyjmij pierogi za pomocą łyżki cedzakowej. I podawaj tak, jak lubisz.

Wartości odżywcze

Wartość odżywczaper 100 g%RI*
Wartość energetyczna1090 kJ / 260 kcal13%
Tłuszcz
w tym, Kwasy tłuszczowe nasycone
11 g
4,5 g
16%
23%
Weglowodany
w tym cukier
27 g
0,5 g
10%
1%
Białko12 g24%
Sól0,51 g9%
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal)
Informacja dla osób chorych na cukrzycę:
zawartość wymienników w 100g produktu: WW 2,7 WBT 1,5.

Komentarze

  1. asta napisał(a):

    Potwierdzam wszystkie achy i ochy nad tymi pierogami. Jadłam już z różnych firm mrożone, ale te są przepyszne!!! Miękkie ciasto po ugotowaniu, smaczne no i tyle farszu że w sam raz:) A ten farsz…super doprawiony pyszota!!!

  2. smakoszka napisał(a):

    Na opakowaniu jest napisane ze pierogi sa robione recznie – jestem można by powiedzieć ekspertem w sprawie ciasta na kluski i pierogi i niestety Wasz produkt nie miesci się w moim pojęciu – Wasze ciasto można okreslic tylko jednym slowem G N I O T !!!

  3. rena napisał(a):

    Od lat je kupuję – jako jedyne pierogi kupione… Są naprawdę wspaniałe, a przynajmniej do niedawna były 🙁
    Chyba coś nie tak z nimi ostatnio – mam wrażenie, ze trochę się zepsuły!

  4. jarecki_wawa napisał(a):

    Kupiłem je przez przypadek w osiedlowym sklepiku. Nie miałem pomysłu na obiad i zaryzykowałem…opłaciło się! Pierogi okazały się smaczne!! Od tego momentu kupuje je co jakiś czas i jestem naprawdę zadowowolny!!! „Prosto z wody” czy odsmażaone smakują wybornie!! Polecam!!! Jarek

  5. pierogowy napisał(a):

    smakują podobnie jak pierogi domowe mojej kochanej babci, podane z tłuszczem i cebulką-rewelacja!!
    w żabce były w promocji po 5,49:)

  6. JOANNA WALKOWIAK napisał(a):

    JEDNA WIELKA ŚCIEMA. JAKIE RĘCZNE????? OCZYWIŚCIE ŻE MASZYNOWE. NIECH POKAŻĄ TE 200 PAŃ, KTÓRE LEPIĄ TE PIEROGI. JAK TAK MOŻNA KŁAMAĆ???? A GDZIE W SKŁADZIE SÓL? A W PIEROGACH RUSKICH JAKIE SĄ PRZYPRAWY?

    • Magda Parkitna napisał(a):

      Szanowna Pani część naszej produkcji m.in. pierogi i nie tylko one są ręcznie robione. Zapraszamy do obejrzenia na naszej stronie jawo.pl zakładki pod nazwą „Jak powstają nasze produkty”.
      Mam nadzieję, że filmik rozwieje Pani wątpliwości. Co do soli. Jest ona wymieniona w składnikach zarówno pierogów z mięsem, jak i ruskich. Przyprawy, które dodajemy do pierogów ruskich to pieprz czarny, papryka słodka i sól.
      Pozdrawiam serdecznie
      Magda Parkitna

  7. Zbyszek78 napisał(a):

    Najlepsze obecnie dostępne pierogi w sklepach na naszej planecie. Ciasto delikatne i bardzo smaczne, a farsz – idealne połączenie mięsa wieprzowego z wołowym, idealnie też doprawiony z idealną konsystencją. Poezja smaku. Ze skwarkami (pokrojoną w kostkę, przesmażoną i zarumienioną słoninką) lub z podsmażoną i zarumienioną cebulką NIEBO W GĘBIE!. I mimo, że sam gotuję i robię swoje własne bardzo dobre pierogi czy też uszka z mięsem (do barszczu czerwonego, który kocham) i to zazwyczaj na 3 dni z góry :), to i tak cyklicznie często kupuję pierożki Javo zwykle po 5.99 zł (Delikatesy Centrum w moim miasteczku) za 450 gram (sam zjadam całą paczkę) czy to na śniadanie, czy na obiad czy kolację. Po prostu uwielbiam pierogi. Zawsze i wszędzie. A jak kupuję na obiad mojej 4 osobowej rodzince pierogi to już różnorodnie, bo żona i moje 2 córki (7 i 9 lat) troszkę bardziej wolą akurat ruskie, też Javo. I też przepyszne :)…
    Jedna sugestia do producenta: nie zmieniajcie się! Bo was zamorduję! 😀 Pozdrawiam i zdrowia życzę 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *