Miniatura wpisu
Miniatura wpisu
powrót

Pierogi z jagodami

Produkt głęboko mrożony.

Farsz przygotowany jest z całych jagód. Wyśmienicie smakują polane śmietaną lub roztopionym masłem.

Skład

mąka pszenna, jagody 28%, woda, cukier, błonnik pszenny, skrobia modyfikowana, pasteryzowane masa jaja płynne.

Uwaga! Produkt jest wykonany ręcznie i może się nieznacznie różnić wielkością i kształtem.

Chronić przed rozmrożeniem. Po rozmrożeniu nie nadaje się do ponownego zamrożenia.

Alergeny występujące w zakładzie: gluten, jaja, mleko, gorczyca, soja, nasiona

Przygotowanie

Wrzuć pojedynczo zamrożone pierogi do 3 litrów posolonego wrzątku.

Gotuj na wolnym ogniu przez 9 minut.

Po ugotowaniu wyjmij pierogi za pomocą łyżki cedzakowej. I podawaj tak, jak lubisz.

Wartości odżywcze

Wartość odżywczaw 100 g%RWS*
Wartość energetyczna804 kJ / 190 kcal10%
Tłuszcz
w tym, Kwasy tłuszczowe nasycone
0,9 g
0,2 g
1%
1%
Weglowodany
w tym cukier
38 g
10 g
15%
11%
Białko5,1 g10%
Sól0,01 g<1%
*Reference intake of an average adult (8400 kJ / 2000 kcal).
Informacja dla osób chorych na cukrzycę:
zawartość wymienników w 100g produktu: WW 3,8 WBT 0,3.

Komentarze

  1. nitka-b1 napisał(a):

    bardzo dobre, w farszu są naprawdę jagody, a nie jakaś bliżej nie określona substancja, moja rodzina zajada się tymi pierogami i pierogami z truskawką, polecam wszystkim.

  2. zagranica napisał(a):

    Kupiłem mrożone, bardzo smaczne z jagodami.Fajnie że można jeść je tutaj nie mieszkając w Polsce.

  3. AdamBe napisał(a):

    4,5 lata temu pisałem komentarz do produktu pyz z mięsem, oczywiście zachwalając produkt. I tym razem nie będzie inaczej 🙂 pierogi bardzo smaczne,a nawet mogę powiedzieć że najlepsze jakie jadłem. Podawane ze zwykłą śmietaną z cukrem robią robotę. Dzisiejsze śniadanie właśnie tak wyglądało, lecz na obiad wspomniane wcześniej pyzy 🙂 mam nadzieję że takie komentarze przyczynią się do niezmiennej produkcji tych produktów. Pozdrawiam 🙂

  4. Teresa napisał(a):

    Pierogi pierwsza klasa :)…byłam sceptycznie nastawiona gdy mój partner zachwalał je niesamowicie,nie chciałam wierzyć w to co mówił…i byłam miło zaskoczona bo pierogi lepsze niż u mamy :))) której oczywiście już poleciłam…oby jakość się utrzymała 🙂

  5. Wiktor Mazurkiewicz napisał(a):

    Zawsze zajadałem się pierogami innej firmy, gdzie oprócz jagód leśnych była aronia. Zupełnie przypadkowo obsługa sklepu poleciła mi pierogi Waszej produkcji. Dziś tylko szukam Waszego wyrobu. W pierogach są jagody leśne, a nie farsz jagodopodobny.
    Polecam bardzo
    i pozdrawiam

    • Magda Parkitna napisał(a):

      Skrobia modyfikowana – tak wydaje się, że może brzmieć strasznie i niezdrowo… Ale określenie modyfikowana odnosi się do sposobu produkcji, a nie do modyfikacji genetycznej. I jest naturalną pochodną skrobi np. ziemniaczanej lub kukurydzianej. Może być z powodzeniem zjadana przy diecie wegetariańskiej i wegańskiej oraz przez wszystkich, którzy preferują zdrowe odżywianie. Nie należy jej się bać.

      Pozdrawiam serdecznie
      Magda Parkitna

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *