Miniatura wpisu
powrót

Pierogi z wiśniami z sosem migdałowym

Miniatura wpisu
    • Przygotowanie:
    • 30 minut
    • Porcja dla:
    • 2 osób
    • Poziom trudności:
    • Łatwy

Składniki

Produkt niezbędny do tego przepisu: Pierogi z wiśniami

Składniki sosu:
200 ml śmietanki 30 %, 100 g płatków migdałowych, 50 g cukru pudru, 1/5 szklanki mleka, 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej, 2 żółtka, czekolada do dekoracji.

Przygotowanie:

Przygotowanie sosu
Śmietankę zagotować. Mąkę ziemniaczaną wymieszać z mlekiem następnie wlać powoli do gorącej śmietanki energicznie mieszając. Ugotować budyń. Żółtka utrzeć z cukrem i migdałami.
Następnie dodać do nich przygotowany budyń, ciągle energicznie mieszając aby nie powstały grudki.
Tak przygotowanym sosem polać ugotowane pierogi. Można posypać startą czekoladą.