Miniatura wpisu
Miniatura wpisu
powrót

Pierogi z mięsem

Produkt głęboko mrożony.

Najpopularniejsze wśród pierogów zarówno w kraju, jak i za granicą. Idealne dla wszystkich, którzy preferują tradycyjne, syte potrawy. My polecamy także z sosem paprykowo-czosnkowym.

Skład

mąka pszenna, woda, mięso wieprzowe 19%, mięso wołowe 8,5%, białko sojowe, cebula, olej rzepakowy, sól, przyprawy (zawierają gorczycę), błonnik pszenny bezglutenowy, suszone warzywa (marchew, pietruszka, por, cebula),

Uwaga! Produkt jest wykonany ręcznie i może się nieznacznie różnić wielkością i kształtem.

Alergeny występujące w zakładzie: gluten, jaja, mleko, gorczyca, soja, orzechy.

Chronić przed rozmrożeniem. Po rozmrożeniu nie nadaje się do ponownego zamrożenia.

Przygotowanie

Wrzuć pojedynczo zamrożone pierogi do 3 litrów posolonego wrzątku.

Gotuj na wolnym ogniu przez 10 minut, delikatnie przemieszaj w połowie czasu gotowania.

Po ugotowaniu wyjmij pierogi za pomocą łyżki cedzakowej. I podawaj tak, jak lubisz.

Wartości odżywcze

Wartość odżywczaw 100 g%RWS*
Wartość energetyczna1164 kJ / 278 kcal14%
Tłuszcz
w tym, Kwasy tłuszczowe nasycone
15 g
5,9 g
22%
29%
Weglowodany
w tym cukier
24 g
1,2 g
9%
1%
Białko11 g22%
Sól0,72 g12%
*Reference intake of an average adult (8400 kJ / 2000 kcal).
Informacja dla osób chorych na cukrzycę:
zawartość wymienników w 100g produktu: WW 2,4 WBT 1,8.

Komentarze

55 odpowiedzi na “Pierogi z mięsem”

  1. Olenka pisze:

    Najlepsze pierożki na świecie. Ugotowane w wodzie i polane masełkiem z cebulką z patelni!
    Nie istnieje nic smaczniejszego 🙂

  2. kingu pisze:

    Sa superowe. Ja kupuje u siebie w delikatesach za 7 plnow. A u Was po ile chodza?

  3. kingu pisze:

    Superanckie!!!

  4. zmijka pisze:

    Najlepsze na świecie!!!

  5. ziutek pisze:

    Kupuję te pierogi w Family Frost – są niesamowite:)

  6. gruby pisze:

    najlepsze pierogi na świecie

  7. francuski piesek pisze:

    osobuiście mi jakoś nie smakowały

  8. asta pisze:

    Potwierdzam wszystkie achy i ochy nad tymi pierogami. Jadłam już z różnych firm mrożone, ale te są przepyszne!!! Miękkie ciasto po ugotowaniu, smaczne no i tyle farszu że w sam raz:) A ten farsz…super doprawiony pyszota!!!

  9. wiesiu pisze:

    łał, pychota… 😉

  10. smakoszka pisze:

    Na opakowaniu jest napisane ze pierogi sa robione recznie – jestem można by powiedzieć ekspertem w sprawie ciasta na kluski i pierogi i niestety Wasz produkt nie miesci się w moim pojęciu – Wasze ciasto można okreslic tylko jednym slowem G N I O T !!!

  11. rena pisze:

    Od lat je kupuję – jako jedyne pierogi kupione… Są naprawdę wspaniałe, a przynajmniej do niedawna były 🙁
    Chyba coś nie tak z nimi ostatnio – mam wrażenie, ze trochę się zepsuły!

  12. boski pisze:

    Świetne i tyle. Żadne inne kupowane pierogi nie mogą się z nimi równać. Ciasto, farsz, poza konkurencją są.

  13. jarecki_wawa pisze:

    Kupiłem je przez przypadek w osiedlowym sklepiku. Nie miałem pomysłu na obiad i zaryzykowałem…opłaciło się! Pierogi okazały się smaczne!! Od tego momentu kupuje je co jakiś czas i jestem naprawdę zadowowolny!!! “Prosto z wody” czy odsmażaone smakują wybornie!! Polecam!!! Jarek

  14. silco pisze:

    kupilem kilka razy w Holandii w Jumbo – zjadliwe

  15. Peter pisze:

    Najlepsze pierogi mrożone!!!!!!!

  16. maryś pisze:

    najepsze pierogi jakie jadlem

  17. Ann pisze:

    Całkiem niezłe pierożki. Można zjeść, choć farsz mógłby być lepszy.

  18. kuchara pisze:

    wlasnie jem i powiem pycha,smakuja mi

  19. pierogowy pisze:

    smakują podobnie jak pierogi domowe mojej kochanej babci, podane z tłuszczem i cebulką-rewelacja!!
    w żabce były w promocji po 5,49:)

  20. JOANNA WALKOWIAK pisze:

    JEDNA WIELKA ŚCIEMA. JAKIE RĘCZNE????? OCZYWIŚCIE ŻE MASZYNOWE. NIECH POKAŻĄ TE 200 PAŃ, KTÓRE LEPIĄ TE PIEROGI. JAK TAK MOŻNA KŁAMAĆ???? A GDZIE W SKŁADZIE SÓL? A W PIEROGACH RUSKICH JAKIE SĄ PRZYPRAWY?

    • Szanowna Pani część naszej produkcji m.in. pierogi i nie tylko one są ręcznie robione. Zapraszamy do obejrzenia na naszej stronie jawo.pl zakładki pod nazwą “Jak powstają nasze produkty”.
      Mam nadzieję, że filmik rozwieje Pani wątpliwości. Co do soli. Jest ona wymieniona w składnikach zarówno pierogów z mięsem, jak i ruskich. Przyprawy, które dodajemy do pierogów ruskich to pieprz czarny, papryka słodka i sól.
      Pozdrawiam serdecznie
      Magda Parkitna

  21. Zbyszek78 pisze:

    Najlepsze obecnie dostępne pierogi w sklepach na naszej planecie. Ciasto delikatne i bardzo smaczne, a farsz – idealne połączenie mięsa wieprzowego z wołowym, idealnie też doprawiony z idealną konsystencją. Poezja smaku. Ze skwarkami (pokrojoną w kostkę, przesmażoną i zarumienioną słoninką) lub z podsmażoną i zarumienioną cebulką NIEBO W GĘBIE!. I mimo, że sam gotuję i robię swoje własne bardzo dobre pierogi czy też uszka z mięsem (do barszczu czerwonego, który kocham) i to zazwyczaj na 3 dni z góry :), to i tak cyklicznie często kupuję pierożki Javo zwykle po 5.99 zł (Delikatesy Centrum w moim miasteczku) za 450 gram (sam zjadam całą paczkę) czy to na śniadanie, czy na obiad czy kolację. Po prostu uwielbiam pierogi. Zawsze i wszędzie. A jak kupuję na obiad mojej 4 osobowej rodzince pierogi to już różnorodnie, bo żona i moje 2 córki (7 i 9 lat) troszkę bardziej wolą akurat ruskie, też Javo. I też przepyszne :)…
    Jedna sugestia do producenta: nie zmieniajcie się! Bo was zamorduję! 😀 Pozdrawiam i zdrowia życzę 🙂

  22. Andrzej pisze:

    Gdzie kupić we Wrocławiu?

    • Np. w Auchanie, w Makro, PSS Południe ul. Inżynierska, Astra ul. Horbaczewskiego, PSS Północ pl. Grunwaldzki (delikatesy TandJ), Lewiatan ul. Jackowskiego, Lewiatan ul. Grabiszyńska, Delikatesy Ponik, ul. Bałtycka i wielu innych sklepach. Gdyby wciąż był problem z zakupami, proszę dać znać.

      Pozdrawiam
      Magda Parkitna

  23. Daria pisze:

    Najgorsze pierogi na świecie!!! Nie polecam, odradzam! Gotowane 20min i w dalszym ciągu ciasto jest białe i twarde. Na dodatek cały farsz wypłynął. Totalna porażka! Najgorzej wydane pieniądze.

    • Bardzo nam przykro, że pierogi nie spełniły pani oczekiwań. Aby więcej taka sytuacja się nie powtórzyła bardzo proszę o skontaktowanie się z nami i podesłanie nr serii produktu. Jest na zgrzewie opakowania. Sprawdzimy co się stało.

      Pozdrawiam
      Magda Parkitna

  24. W pisze:

    Dobrze ze dodaliscie to haslo “slimak, slimak, wystaw rogi…”, bo bym Was nie znalazl, pamietalem tylko to haslo. Po pierogi wybralem sie na drugi końiec Poznania, ale warto bylo, a w Tesco jakis czas temu zniknely. Nie popsujcie jakosci, a bede kupowal

    • Dziękujemy za miłe słowa. Obiecujemy, że będziemy trzymać najlepszy poziom;-)
      W Tesco w tej chwili nas nie ma. Ale jesteśmy np. w Auchan, Carrefour, Delikatesach Centrum, Chacie Polskiej, PSS Września, PSS Puszczykowo, Sklepie Polskim, Makro.

      Pozdrawiam serdecznie
      Magda Parkitna

  25. Monika pisze:

    Pierogi kupiony w ciemno oczarowały mnie na maxa! Żadne inne tak mi nie zasmakowały jak Waszej firmy :)) Dziękuję!

  26. Magdalena pisze:

    Gdzie kupię je w Giżycku? 🙂

    • Dzień dobry!

      Produkty Jawo są w Carrefourze oraz w sklepach sieci Chorten. To odpowiedź na szybko. Sprawdzę inne punkty w Giżycku, odezwę się jeszcze w tej sprawie.

      Pozdrawiam
      Magda Parkitna

    • I jeszcze kilka informacji w ramach uzupełnienia poprzedniego wpisu. W Giżycku nasze produkty są również w sieciach: Lewiatan i PatRom oraz w sklepie Skrzatek. A największy wybór Jawo znajdzie pani w sklepie U Artura przy ul. Wojska Polskiego.

      Pozdrawiam
      Magda Parkitna

  27. Mariusz pisze:

    Jak narazie to jedne z najlepszych kupnych mrożonych pierogów dostępnych w sklepach. Z mięsem, czy z truskawkami wszystkie są przepyszne 🙂 próbowałem pierogi już chyba wszystkich firm i wasze smakują najlepiej. Polecam I pozdrawiam ^^

  28. Gość pisze:

    Dziś ugotowałam. Ciasto grube na jak podeszwa. Ofszem smak farszu ok, ale nic wiej. Najgorsze jakie jadłam mrożone

  29. GOŚĆ pisze:

    Najgorsze pierogi jakie jadłam. Nadzienie owszem smaczne ale ciasto bardzo grube. Cena wysoka.

  30. Katarzyna pisze:

    Naprawdę rewelacyjne pierogi, doskonale przyprawione, sporo mięsa, mięciutkie ciasto. To mój drugi zakup Waszych pierogów (pierwsze były z kapustą i grzybami) i jak tak dalej pójdzie i reszta będzie taka smaczna to z pewnością pozostanę wierną Waszej firmie i będę polecać wyroby. Super, tak trzymać!

  31. Zbyszek78 pisze:

    Te pierogi są wciąż tak samo przepyszne jak kiedyś (prawie 5 lat temu, kiedy pisałem ostatnim razem tutaj o nich). Jeśli ktoś nie umie gotować, to narzeka na grube ciasto etc. Wszelakie mrożonki czy nie też trzeba umieć przygotować i odpowiednio przetrzymać we wrzącej wodzie, czyli po wrzuceniu liczyć czas, od kiedy woda odpowiednio wrze czyli delikatnie bulgocze na wolnym ogniu. Wyjęte za wcześnie zawsze będą sprawiać wrażenie za grubego ciasta. To się tyczy każdego gotowanego produktu, w tym choćby własnych zrobionych czy np. makaronu. Dla mnie te pierożki to od zawsze numer 1. Po prostu wspaniałe…

  32. Zbyszek78 pisze:

    Te pierogi są wciąż tak samo przepyszne jak kiedyś (prawie 5 lat temu, kiedy pisałem ostatnim razem tutaj o nich). Jeśli ktoś nie umie gotować, to narzeka na grube ciasto etc. Wszelakie mrożonki czy nie też trzeba umieć przygotować i odpowiednio przetrzymać we wrzącej wodzie, czyli po wrzuceniu liczyć czas, od kiedy woda odpowiednio wrze czyli delikatnie bulgocze na wolnym ogniu. Wyjęte za wcześnie zawsze będą sprawiać wrażenie za grubego ciasta. To się tyczy każdego gotowanego produktu, w tym choćby własnych zrobionych czy np. makaronu. Dla mnie te pierożki to od zawsze numer 1. Po prostu wspaniałe. To tak jak porównać “Majonez Kielecki” do innych majonezów. Zawsze najlepszy od zawsze 🙂 Tak samo te pierożki najlepsze odkąd pojawiły się na rynku. Jedynie czego mogę się czepić to jest to, że stare opakowanie bardziej mi się podobało, bo po części pokazywało co jest w środku. I to było takie apetyczne już w chłodziarce w sklepie 🙂 Pozdrawiam i życzę zdrówka 🙂

    • Cudownie, że nasze pierogi tak panu smakują. Bardzo nas to cieszy i jednocześnie motywuje do jeszcze cięższej pracy.
      Pozdrawiamy serdecznie z Częstochowy
      Magda Parkitna

  33. Monika pisze:

    Pierogi Jawo z mięsem najlepsze.
    Żadne od innych producentów tak dobrze nie smakują.
    Pozdrawiam.

  34. Aneta pisze:

    Wcześniej nie lubiłam pierogów. Spróbowałam kilka razy z różnych firm
    (” Te są dobre inne niż wszystkie”) wszystkie były okropne. Ciasto jakieś obrzydliwe śliskie. Jakiś tydzień temu dałam się namówić na spróbowanie Waszych ( ostatni raz jem pieierogi już ich nie tknę do końca życia, jak te będą nie dobre) i spróbowałam. Teraz ” jestem chora” jak ich nie zjem minimum 2 x w tygodniu. Prywrociliscie mi wiarę w pierogi. Dziękuję. Jesteście najlepsi 🥟🥟🥟
    Polecam pierogi z mięsem

    • Cudownie, że nasze pierogi przywróciły pani wiarę w “gotowce”. Polecamy się na przyszłość. Czytać takie komentarze to czysta przyjemność. Ale i motywacja, by trzymać cały czas wysoki poziom.
      Pozdrawiamy z Częstochowy
      Zespół JAWO

  35. Michał pisze:

    Coś się stało z Państwa pierogami z mięsem w ostatnim czasie. Były świetne, są kiepskie. Szkoda, bo były najlepsze w swojej klasie. Wydaje się, że zmieniło się mięso (jest znacznie jaśniejsze), oraz cały farsz jest zdecydowanie bardziej tłusty. Nie jest to tylko moja opinia, ale także domowników.

    • Dziękujemy za podzielenie się opinią o pierogach. Proszę podać jeszcze, jeśli to możliwe oczywiście, nr serii produktu. Sprawdzimy, czy coś się mogło się zadziać na linii produkcyjnej.
      Co do zmian w recepturze to ostatnie poczyniliśmy w 2020 roku, ale wówczas zmiana dotyczyła przypraw. Zrezygnowaliśmy z gotowej mieszanki przypraw, by wyeliminować ze składu pierogów ekstrakt drożdżowy. Rodzaj mięsa i proporcje pozostały niezmienione. Cały czas mamy w pierogach farsz wieprzowo-wołowy.
      Pozdrawiam
      Magda Parkitna

  36. Marcin pisze:

    Czy zaszła kolejna zmiana w składzie lub procesie produkcyjnym? Zarówno pierogi z mięsem jak i pielmieni zauważalnie zmieniły smak jak i konsystencję farszu. O ile wcześniej były top i traktowaliśmy jako pewny gotowiec, to po ostatnich zakupach już podziękujemy i więcej chyba nie wrócimy.

  37. Marzena pisze:

    Wszystkie pierogi z mięsem są ohydne..!Farsz nie jest mięsny tylko z odpadów mięsnych…!Nie zdarzyło się ,żebym nie wypluła kawałka koścì lub chrzęści…!!!Producenci powinni przyłożyć się do jakości swoich wyrobów skoro piszą ,że danie jest z mięsem..!!Uwielbiam piwrogi Jawo z kapustą i grzybami ,inne też są bardzo dobre !

  38. Marzena pisze:

    Nie publikujecie negatywnych opinii…,to niedobrze !!!!!!!!!!!Zacznijcie robić piwrogi z mięsem a nie odpadami z mięsa!!!!!!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *