Miniatura wpisu
Miniatura wpisu
powrót

Pierogi z grzybami

Wegańskie pierogi z grzybami w cienkim, delikatnym cieście będą doskonałą propozycją dla całej rodziny, nie tylko na święta. Bez oleju palmowego! Wspólnie dbajmy o naszą planetę.

Skład

mąka pszenna, pieczarki 25%, woda, grzyby leśne 6,6% (borowik szlachetny, podgrzybek brunatny, maślak zwyczajny w zmiennych proporcjach), cebula, olej kokosowy, olej rzepakowy, sól, przyprawy, aromat naturalny.

 

Uwaga! Produkt jest wykonany ręcznie i może się nieznacznie różnić wielkością i kształtem.

Chronić przed rozmrożeniem. Po rozmrożeniu nie nadaje się do ponownego zamrożenia.

Alergeny występujące w zakładzie: gluten, jaja, mleko, gorczyca, soja.

Przygotowanie

Wrzuć pojedynczo zamrożone pierogi do 3 litrów posolonego wrzątku.

Gotuj na wolnym ogniu przez 10 minut, delikatnie przemieszaj w połowie czasu gotowania.

Po ugotowaniu wyjmij pierogi za pomocą łyżki cedzakowej. I podawaj tak, jak lubisz.

Wartości odżywcze

Wartość odżywczaw 100 g%RWS*
Wartość energetyczna794 kJ / 188 kcal9%
Tłuszcz
w tym, Kwasy tłuszczowe nasycone
4,6 g
2,6 g
7%
13%
Weglowodany
w tym cukier
30 g
1,7 g
11%
2%
Białko5,9 g12%
Sól0,31 g5%
*Reference intake of an average adult (8400 kJ / 2000 kcal).
Informacja dla osób chorych na cukrzycę:
zawartość wymienników w 100g produktu: WW 3,0 WBT 0,6.

Nasze przepisy

    Komentarze

    2 odpowiedzi na “Pierogi z grzybami”

    1. Zdzisław pisze:

      Miałem okazję zjeść dzisiaj na obiad.Są przepyszne! Dużo farszu.Fajne ciasto.Zjadłem ze smakiem.Wszystkim Polecam!!!

    Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *