Wegańskie pierogi z grzybami w cienkim, delikatnym cieście będą doskonałą propozycją dla całej rodziny, nie tylko na święta. Bez oleju palmowego! Wspólnie dbajmy o naszą planetę.
powrót
Pierogi z grzybami
Skład
mąka pszenna, pieczarki 25%, woda, grzyby leśne 6,6% (borowik szlachetny, podgrzybek brunatny, maślak zwyczajny w zmiennych proporcjach), cebula, olej kokosowy, olej rzepakowy, sól, przyprawy, aromat naturalny.
Uwaga! Produkt jest wykonany ręcznie i może się nieznacznie różnić wielkością i kształtem.
Chronić przed rozmrożeniem. Po rozmrożeniu nie nadaje się do ponownego zamrożenia.
Alergeny występujące w zakładzie: gluten, jaja, mleko, gorczyca, soja.
Przygotowanie
Wrzuć pojedynczo zamrożone pierogi do 3 litrów posolonego wrzątku.
Gotuj na wolnym ogniu przez 10 minut, delikatnie przemieszaj w połowie czasu gotowania.
Po ugotowaniu wyjmij pierogi za pomocą łyżki cedzakowej. I podawaj tak, jak lubisz.
Wartości odżywcze
Wartość odżywcza | w 100 g | %RWS* |
Wartość energetyczna | 794 kJ / 188 kcal | 9% |
Tłuszcz w tym, Kwasy tłuszczowe nasycone | 4,6 g 2,6 g | 7% 13% |
Weglowodany w tym cukier | 30 g 1,7 g | 11% 2% |
Białko | 5,9 g | 12% |
Sól | 0,31 g | 5% |
*Reference intake of an average adult (8400 kJ / 2000 kcal). | ||
Informacja dla osób chorych na cukrzycę: zawartość wymienników w 100g produktu: WW 3,0 WBT 0,6. |
Miałem okazję zjeść dzisiaj na obiad.Są przepyszne! Dużo farszu.Fajne ciasto.Zjadłem ze smakiem.Wszystkim Polecam!!!
Pierogi są fajne, a dobre pierogi są super;-) Bardzo dziękujemy za pozytywną opinię. Cieszymy się, że panu smakowały.
Pozdrawiamy z Częstochowy
Zespół Jawo