Miniatura wpisu
Miniatura wpisu
powrót

Pierogi wiejskie

Produkt głęboko mrożony.

Pyszny farsz ziemniaczano-cebulowy z dodatkiem skwarków z wędzonego boczku to propozycja dla wielbicieli mięsnych pierogów. Polane tłuszczykiem i podane z kiszonym ogórkiem będą doskonałą propozycją na pożywny obiad.

Skład

mąka pszenna, ziemniaki  30%, woda, boczek wędzony surowy 7% (mięso wieprzowe 97%, ekstrakty przypraw, aromaty), cebula, olej rzepakowy, sól, przyprawy.

Uwaga! Chronić przed rozmrożeniem. Po rozmrożeniu nie nadaje się do ponownego zamrożenia.

Alergeny występujące w zakładzie: gluten, jaja, mleko, gorczyca, soja, orzechy.

Przygotowanie

Wrzuć pojedynczo zamrożone pierogi do 3 litrów posolonego wrzątku.

Gotuj na wolnym ogniu przez 10 minut, delikatnie przemieszaj w połowie czasu gotowania.

Po ugotowaniu wyjmij pierogi za pomocą łyżki cedzakowej. I podawaj tak, jak lubisz.

Wartości odżywcze

Wartość odżywczaw 100 g%RWS*
Wartość energetyczna851 kJ / 202 kcal10%
Tłuszcz
w tym, Kwasy tłuszczowe nasycone
4,9 g
1,3 g
7%
7%
Weglowodany
w tym cukier
31 g
3,1 g
12%
3%
Białko7,2 g14%
Sól0,82 g14%
*Reference intake of an average adult (8400 kJ / 2000 kcal).
Informacja dla osób chorych na cukrzycę:
zawartość wymienników w 100g produktu: WW 3,1 WBT 0,7.

Nasze przepisy

    Komentarze

    Jedna odpowiedź do “Pierogi wiejskie”

    1. Major psznie tuszy pisze:

      Pierogi de besta tu tego, taka kiszka ziemniaczana zawinięta dla odmiany w ciasto zamiast we flak.

    Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *